Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pokračovanie kultovej hororovej série prichádza do kín

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Forum film)

V meste za záhadných okolností začnú objavovať mŕtve telá, ktoré nesú neklamné známky krutého mučenia. Pátranie privedie políciu k šokujúcemu odhaleniu. Všetky dôkazy ukazujú totiž na jediného muža – ktorý zomrel pred viac ako desiatimi rokmi....

Tvorcovia hororovej série SAW, ktorej prvý diel bol na filmové plátne uvedený v roku 2004, nanovo zadefinovali podstatu tohto žánru.  Svojich fanúšikov si držia už neuveriteľných trinásť rokov – a to najmä vďaka jedinečnej kombinácii strachu, tajomstva, ľudskej zloby a krvi. Pôvodná myšlienka sa zrodila v austrálskom Melbourne v hlavách koproducentov Jamesa Wana a Leigha Whannella. K dnešnému dňu doterajších sedem častí zarobilo po celom svete neuveriteľných 874 miliónov dolárov a prispelo k zrodu jedného z najobávanejších filmových zabijakov. Tajomný JIGSAW je nevyliečiteľne chorý onkologický pacient, ktorý má prísne ortodoxný pohľad na pokušenie a hriechy iných ľudí. Inšpiruje ho to k vytváraniu stále nových a nových scenárov hier o prežitie, ktoré podľa neho nikto nikdy neskúšal.

V najnovšom filme série, ktorá sa podľa Guinessovej knihy rekordov stala najúspešnejšou hororovou sériou všetkých čias, sa tvorcovia rozhodli ešte viac zatlačiť na pílu. Trinásť rokov  po mimoriadnom úspechu prvej časti s jednoduchým názvom SAW na filmovom festivale v Sundance prichádza na plátna kín JIGSAW. Diváci sa opäť môžu tešiť na skvelo napísaný scenár, v ktorom je strach cítiť takmer z každého riadku,  a v ktorom sa napätie stupňuje od miernej nervozity k paralyzujúcej panike. JIGSAW si znova pripravil vražedný rébus pre niekoľkých účastníkov, v ktorom treba vyriešiť ešte jednu dodatočnú, ale kardinálnu otázku – kto novú hru vymyslel a pripravil, keďže John Kramer je už viac ako desať rokov mŕtvy?

Producent Oren Koules hovorí: „Budete sa báť, ocitnete sa na hrozných miestach a chytíte sa do pascí, aké by ste neželali ani najväčšiemu nepriateľovi. Tento film je úplne jedinečný a nepodobá sa ani jednej z doterajších častí. Ale aj celá séria SAW je úplne iná ako štandardné horory, takže sme sa vlastne držali našej línie.

Horor JIGSAW sa v slovenských kinách premieta od 26. októbra

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu