Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Takýto bizár ste v slovenských kinách ešte nevideli!

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Continental Film)

Na jeseň sa fanúšikovia slovenského filmu môžu tešiť na novinku od produkčných spoločností Azyl Production a HomeMedia, ktorí spolu uvádzajú poviedkový film DOGG. Názov je odvodený zo začiatočných písmen štyroch kontroverzných poviedok: DUET, OPUS DEI, GRASSVATER, GAME. Diváci budú v každej z nich konfrontovaní s emóciou úzkosti, strachu až hnusu v poriadne bizarnom obale, ktorý je na Slovensku skutočne netradičný.

Každú poviedku režíroval iný režisér: Slavomír Zrebný, Viliam Csino, Enrik Bistika a Jonáš Karásek. V hlavných úlohách si diváci uvidia Moniku Hilmerovú, ktorú sužuje úzkosť a strach z prekonaného teroristického útoku na letisku a neznámeho obyvateľa povaly. “Kvôli postave som navštevovala hodiny hry na tento hudobný nástroj u vynikajúceho Jožka Luptáka a to ma veľmi bavilo. Príbeh, v ktorom hrám, odzrkadľuje jeden zo strachov ľudí v dnešnej dobe a verím, že svojou aktuálnosťou môže diváka zaujať,” hovorí Monika Hilmerová.  Peter Oszlík a Judit Bárdos tvoria zamilovaný pár, ktorých krásny moment preruší smrť a začnú sa diať nevysvetliteľné veci. Majo Mitaš bojuje v poslednej poviedke o holý život v priamom televíznom prenose. A keby ste chceli vidieť rapera Boya Wondera na okraji spoločnosti alebo Zverinu ako strážcu marihuanového poľa na Filipínach, rozhodne si nový film DOGG nenechajte ujsť.

Je to film, ktorý sa vám dostane pod kožu. Na svedomí to má aj vizuálna forma, ktorú si režiséri zvolili.

Pod filmom DOGG sú autorsky (réžisér Jonáš Karásek, scenárista Peter Balko) aj producentsky (producent a scenárista Maroš Hečko) podpísaní ľudia z tímu, ktorí nakrútili úspešnú snímku Kandidát. O filme DOGG sa jeho producent Maroš Hečko vyjadril takto: “DOGG považujem za radikálny autorský film, v ktorom všetci štyria režiséri urobili svoju poviedku nekompromisne a s veľmi osobitým rukopisom. Myslím, že nenechá diváka ľahostajným, poviedky sú totiž plné úzkosti a bizarností, ktoré tvorcovia čerpali z reality okolo nás.”

Anotácia k filmu DOGG: 

Slovensko, 2017, 80 min.

réžia: Slavomír Zrebný, Viliam Csino, Enrik Bistika a Jonáš Karásek

scenár: Maroš Hečko, Slavomír Zrebný, Peter Balko, Enrik Bistika, Aďa Štrbová, Jonáš Karásek, Marika Beňadik-Majorová
kamera: Timotej Križka, Martin Žiaran, Enrik Bistika, Tomáš Juríček
hrajú: Monika Hilmerová, Peter Oszlík, Judit Bárdos, Laci, Tibor Kišš, Zverina, Boy Wonder, Majo Mitaš, Olívia Csiky-Trnka

produkcia: Viliam Štrelinger, Maroš Hečko, Paula Poštolková

Radikálne autorské poviedkové filmy, ktoré sa vám dostanú pod kožu.

Úzkosť, ktorú poznáme všetci, na vás zaútočí už túto jeseň v kinách.

V poriadne bizarnom stvárnení vám dýchne na krk.

Toto ste ešte v slovenskom filme nevideli!

Štyria mladí režiséri vytvorili ojedinelý filmový koncept postavený na poviedkových filmoch s osobitým rukopisom - Duet, Opus Dei, Grassvater a Game. Režisérmi týchto poviedok sú Slavomír Zrebný, Viliam Csino, Enrik Bistika a Jonáš Karásek.

Pre širokú verejnosť na celom Slovensku sa dostane do distribúcie od 9.11.2017.

Poviedka DUET nás konfrontuje s aktuálnou hrozbou narastajúceho terorizmu. Violončelistka Elena (Monika Hilmerová) sa po traumatickom zážitku vracia domov, tu sa však vytúženého pokoja nedočká. Režisér Slavomír Zrebný pristúpil k filmu estetikou minimalizmu. Dáva priestor náročnej téme sťahovania národov pomocou tichej introvertnej hry, v ktorej sa hudba stáva elementom, schopným preklenúť ľudské predsudky. DUET je nenátlakový, snaží sa o humanistický postoj, je zhovievavý, zbavený pátosu. 

Pozrite si teaser k poviedke DUET:

Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých

teaser DOGG_DUET_web_final_v1 from AZYL Production on Vimeo.

Dom starého otca je ideálnym miestom pre splodenie potomka. Hlavná hrdinka (Judit Bárdos) poviedky OPUS DEI oznamuje mužovi (Peter Oszlík) skvelú správu o prichádzajúcom potomkovi. Lenže idylka sa náhle zmení. Stačí malá nepozornosť, alebo skôr zvláštne okolnosti, ktoré zvrtnú dej opačným smerom - na desivú nočnú moru. Dom si nesie od II. svetovej vojny, od dôb Hlinkovej gardy, akési temné tajomstvo, je aktívny, nabitý negatívnou energiou od povaly až po pivnicu. Formálne ide OPUS DEI Viliama Csina priamočiaro po napätí a vizuálne silnom zobrazení neviditeľného zla.

Pozrite si teaser k poviedke OPUS DEI:

Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých

teaser DOGG_OPUSDEI_web_final_v1 from AZYL Production on Vimeo.

Expresívny jazyk poviedky GRASSVATER vás privedie do prostredia, ktoré sa vám nebude páčiť. Drogová mafia v rukách šamana hnusu a intríg, cirkevný hodnostár, ktorý sa neštíti ochutnať čokoľvek, čo táto civilizácia ponúka, Boy Wonder v debate o živote s bezdomovcom Lacim, raper Zverina ako starostlivý strážca marihuanového poľa na Filipínach. Vaše konvenčné očakávania budú nabúrané, o to sa postará film, obsadený samými nehercami. Enrik Bistika vytvoril vo filme GRASSVATER bizarný, miestami šokujúci vizuálny svet, v ktorom sa otec a syn majú radi naozaj svojským spôsobom. Východ, ktorý je v poviedke zobrazený, je plný iracionality a snových sekvencií. Východ je proste Východ.

Pozrite si teaser k poviedke GRASSVATER:

Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých

teaser DOGG_GRASSVATER_web_final_v1 from AZYL Production on Vimeo.

Kde sú hranice reality? Kde začína show? Je ešte medzi nimi rozdiel? Pokiaľ sme ochotní zájsť v mene zábavy? Chcete, aby išlo o život? Nech sa páči. Vizuálne prepracovaný GAME Jonáša Karáska, v ktorom sa rozpráva neidentifikovateľným jazykom a pôsobí ako z podivuhodného multi-kulti sveta budúcnosti, sa nehrá s pocitmi. Formálny odkaz na svet videohier poteší všetkých milovníkov bláznivého rozprávania. GAME je obyčajný lov na človeka v priamom prenose. Marián Mitaš bojuje o holý život a my sa na to pozeráme. Pretože ako povedal Kurt Vonnegut: „Ak zomrieš hrôzostrašnou smrťou v televízii, neumrieš zbytočne. Pobavíš nás.“

Pozrite si teaser k poviedke GAME:

Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých

teaser DOGG_GAME_web_final_v1 from AZYL Production on Vimeo.

Producenom filmu DOGG je Azyl Production, koproducent je Homemedia a distribučnou spoločnosťou je Continental film. Tento film finančne podporil Audiovizuálny fond.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu