Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

POWER RANGERS. Dobrodružná jazda s obľúbenými hrdinami prichádza do kín

PR článok Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: Forum film)

Film Power Rangers sleduje osudy piatich obyčajných teenagerov, ktorí sa stanú výnimočnými potom, ako sa dozvedia, že ich malé mestečko Angel Grove a celý svet stoja pred hrozbou útoku mimozemskej civilizácie. Riadením osudu sa naši hrdinovia stanú jedinými, ktorí môžu zachrániť planétu. Ešte kým nie je neskoro, musia prekonať vlastné každodenné problémy a začať fungovať ako tím Power Rangers.

V roku 1984 bol producent Haim Saban na pracovnej ceste v Japonsku, kde ho očarila populárna naživo vysielaná akčná televízna šou Super Sentai. „Sledoval som tých päť deciek vo farebných  spandexových kostýmoch, ktoré bojovali s gumenými monštrami a zamiloval som sa do nich.“ Producent neváhal a kontaktoval tvorcov, aby si zabezpečil vysielacie práva pre celý svet mimo Ázie. Keď sa v roku 1993 v USA odvysielala prvá séria, stala sa najsledovanejším televíznym programom pre deti, a čoskoro sa Power Rangers stali fenoménom po celom svete.

Bola to jedna z prvých multi-etnických relácií o superhrdinoch a tiež jedna z prvých, kde bola jednou z hlavných postáv žena,“ hovorí Saban. „Podarilo sa jej presne udrieť na strunu vtedajšej doby a odvtedy sa odvysielala vo viac ako 150 krajinách.“

Vzhľadom na obrovskú popularitu a mimoriadne silnú fanúšikovskú základňu si filmoví tvorcovia uvedomovali, že ich snímka musí spĺňať nároky dlhoročných priaznivcov Power Rangers, a zároveň prilákať pozornosť divákov, ktorí ešte kultovú sériu nepoznali. „Od prvého uvedenia prichádzali postupne ďalšie a ďalšie pokračovania, záujem divákov neutíchal a z Power Rangers sa za uplynulých 23 rokov stala multigeneračná záležitosť, ” vysvetľuje producent Brian Casentini. “Máme našich fanúšikov rovnako radi ako oni našich hrdinov, takže naším prvoradým cieľom bolo, aby scenár zostal verný pôvodným postavám z Power Rangers: Strážcov vesmíru. Ale každému z nich sme chceli pridať aj niečo navyše.“

Režisér Dean Israelite vyrastal na “Power Rangers: Strážcoch vesmíru” v Južnej Afrike. “Aj tam sa z nich stal fenomén, rovnako ako inde vo svete,” hovorí. “Pamätám si, že ten seriál nám dodával pocit sily a sebavedomia. Bol som nadšený, keď som sa dozvedel o chystanom návrate na veľké plátno. Vedel som, že ak sa nám podarí obsiahnuť atmosféru originálu , bude to úžasné dobrodružstvo.” Zostať verný duchu seriálu bolo podľa režiséra základom každého rozhodnutia zo strany produkčného tímu. "Robili sme to pre najmä pre nadšencov, ktorí neprestali sledovať Power Rangers po celé tie roky. Keď odídu z kina, musia mať dobrý pocit, že videli presne to, čo majú radi – príbeh ich obľúbených hrdinov v modernom spracovaní. Skalných fanúšikov určite poteší množstvo skrytých odkazov a narážok a všetci ostatní si spolu so sympatickými mladými hrdinami užijú skvelé dobrodružstvo."

Film POWER RANGERS sa v slovenských kinách premieta od 6. apríla.

- reklamná správa -

Viac o téme: Power Rangers
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu