Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Každá mama má bod zlomu

Zobraziť galériu (14)
(Zdroj: Forum film)

Matky majú toho veľa. Príliš veľa. A navyše sa na nich zo všetkých strán valia priateľské rady, odporúčania a návody, ako to zvládať jednou rukou a nestrácať pritom úsmev z tváre. Aplikácie, blogy, články v časopisoch, hodnotenia expertov aj laikov – nič z toho však nevyrieši základný problém pracujúcej matky – ako dopekla to jedna žena môže všetko stihnúť za 24 hodín? A kto je na vine, keď jej jedného dňa prasknú nervy?

Matky rebelky, nová komédia napísaná a zrežírovaná Jonom Lucasom a Scottom Moorom (Vo štvorici po opicI) sa odohráva na vychytenom predmestí Chicaga, kde dokonalá supermatka Gwendolyn Jamesová (Christina Applegate) a jej dva klony Vicky (ANNIE MUMOLO) a Stacy (JADA PINKETT SMITH) určujú, čo sa bude považovať za akceptovateľné správanie. Ostatné matky vedia, že je lepšie neskrížiť jej cestu a Amy Mitchell (Mila Kunis) to nikdy ani nemala v úmysle. Má všetko, po čom túžila – skvelé manželstvo, slušné deti, krásny dom a dobrú prácu. Ale život je ťažký a nervy môžu prasknúť každému. Idylický život na základnej škole Williama McKinleyho sa zrazu končí a školská pôda sa stáva bojiskom, v ktorom budú súperiť dobro a zlo vo voľbách predsedkyne Združenia rodičov a učiteľov. Bez obetí sa to nezaobíde – ale to je cena za pokrok. Amy spojí svoje sily s ďalšími dvoma matkami, ktoré majú všetkého po krk a chcú sa konečne oslobodiť od konvencií a zodpovedností. Spolu s Kiki (KRISTEN BELL) a Carlou (KATHRYN HAHN) si začnú užívať slobodu, ktorá bola pre nich už veľmi dlho neznámym pojmom.

Každému človeku ihneď napadne otázka, ako sa tvorcovia prepracovali od čisto chlapského filmu VO ŠTVORICI PO OPICI k snímke, ktorá je oslavou všetkých úžasných mám a rozhodne si nekladie servítku pred ústa. “Keď čítate scenár, máte pocit, že ho písala žena, ale keď sa potom rozprávate s Jonom a Scottom, uvedomíte si, že ide o poctu ich manželkám,“ hovorí Mila Kunis, v súkromnom živote tiež matka. V podstate všetkých 6 hlavných herečiek má deti, rovnako ako producentka  Suzanne Todd.

“Povedala som, že by som hrala ktorúkoľvek z nich,” spomína Mila Kunis. “Chcela som robiť niečo, s čím som sa mohla stotožniť. A nápad so skupinou postáv sa mi veľmi pozdával. Nechcela som byť izolovaná a chcela som pracovať na niečom zábavnom.” Mila Kunis dostala napokon hlavnú úlohu Amy Mitchellovej, pracujúcej matky, ktorú milióny povinností postupne vzďaľujú od jej priateľov a od akejkoľvek myšlienky na zábavu. Chúďa Amy je príliš zaneprázdnená, aby si vôbec uvedomila, o čo prichádza. “Keď sa stanete matkou, príliš rýchlo zabudnete, že ste stále dievčaťom a potrebujete svoje kamarátky,” hovorí Kristen Bell, ktorá ma sama dve deti. “Na tomto filme je krásne aj to, že hovorí o matkách, ktoré sa znovu vracajú k starým kamarátstvam.”

Príďte si s kamoškami oddýchnuť na filme Matky rebelky už od 11.augusta v kinách na slovensku.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu