Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

HVIEZDY PRVEJ VEĽKOSTI vo filme Deň matiek

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Forum Film,PR)

Treťou časť svojej série s tematikou obľúbených sviatkov (Valentín, Silvestrovská noc, Deň matiek), Deň matiek, sa Garry Marshall rozhodol vzdať poctu všetkým mamám sveta.

Legendárny režisér romantických komédií (Pretty Woman, Frankie a Johnny, Nevesta na úteku) do svojho najnovšieho filmu obsadil opäť Juliu Roberts, ktorej v ďalších úlohách sekundujú hviezdy rovnakého formátu Jennifer Aniston, Kate Hudson a Jason Sudeikis.   

Nastávajúce mamičky, slobodné a náhradné mamy, lesbické, odcudzené a dávno stratené mamy – všetky viaže k ich deťom puto, ktoré nič na svete nedokáže pretrhnúť. Počas siedmich dní, ktoré zostávajú do sviatku matiek, sledujú diváci niekoľko silných, milujúcich a správne nedokonalých žien, ktorých osudy dokazujú, že každá matka je svojím spôsobom hrdinka. Rozvedená matka, ktorá sa musí vyrovnať s faktom, že jej deti budú mať novú a mladšiu nevlastnú mamu, otecko snažiaci sa nahradiť dcéram stratenú matku, či mladá nastávajúca mamička, ktorá sa snaží nájsť svoju vlastnú mamu – všetci sa s blížiacim sa sviatkom Dňa matiek utvrdzujú v tom, že materská láska dokáže prekonať všetky prekážky. Napriek komplikovaným rodinným vzťahom, mamy ovplyvňujú životy svojich detí omnoho viac, ako si často myslia.

Keď Garry Marshall točí film, hollywoodske celebrity doslova stoja v rade, aby ich obsadil. Producenti odhadujú, že do svojich troch “sviatočných” filmov sa mu spolu podarilo získať neuveriteľných 36 hviezd tzv. A –kategórie, vrátane 14 nominantov a 9 držiteľov Oscara. Všetci chcú pracovať s Garrym – je to pre nich pocta a privilégium. Jeden z producentov, Matthew Hooper, to nazýva GM faktorom: “Po stretnutí s ním ľudia túžia pracovať na tom filme ešte viac ako predtým. Je to jeho špeciálna schopnosť – zainteresovať celebrity na projekte a vtiahnuť ich do neho maximálnym možným spôsobom.“

Julia Roberts, ktorá sa v Marshallovom filme objavuje po štvrtýkrát, ako úplne prvá potvrdila, že prijíma ponuka zahrať si Mirandu, prominentnú tvár home-shoppingovej televízie.  Vždy dokonale upravená celebrita však v sebe nosí jedno tajomstvo, ktoré má byť odhalené na konci filmu. Marshallovi stačil jediný rozhovor, aby Julia Roberts súhlasila s jeho ponukou na obsadenie do filmu. “Priateliť sa s konkrétnou hviezdou je omnoho jednoduchšie, ak ste ju poznali ešte v období, keď hviezdou nebola. Keď sme robili Pretty Woman, veľa ľudí Juliu nepoznalo. Mala za sebou zopár filmov, ale nebola ešte slávnou. Mohla sa voľne pohybovať a nikto ju neobťažoval. Som veľmi hrdý, že sa z nej stala taká slávna herečka. Má tri úžasné deti  a jej syn sa hráva s mojím vnukom. Pri jednej takejto príležitosti som jej spomenul nový scenár. Nevolal som jej ľuďom, len som jej povedal, že idem robiť film venovaný matkám. Potom som sa odviezol k jej domu, scenár som jej hodil do schránky a odišiel preč. Ona si ho prečítala a povedala “Dobre, idem do toho!” A keď do niečoho vstúpi Julia, začnú sa veci hýbať prekvapivo rýchlo. 

Jennifer Aniston prijala úlohu Sandy, rozvedenej matky dvoch detí, ktorá je na pokraji nervového zrútenia, keď jej exmanžel oznámi, že sa bude znovu ženiť.  Pre herečku to bola ďalšia odškrtnutá položka zo zoznamu vecí, ktoré sa chystala v živote urobiť. “Ako by som mohla odmietnuť film Garryho Marshalla? V jeho prítomnosti sa svet mení na ružovú záhradu a všetci ľudia sa cítia šťastní.”

Pre úlohu Jesse, šťastne vydatej matky dvoch detí, ktorá má komplikovaný vzťah so svojou matkou, si Marshall vybral  herečku, ktorú pozná dlhé roky.“ S Kate Hudson som vždy chcel pracovať, ” hovorí režisér. “Keď mala 7 rokov, točili sme s jej mamou Goldie Hawn film Cez palubu a Kate mi sedela na kolenách a kričala na mamu “Akcia!” V tomto filme hrá Kate a “Akcia!” sme na ňu kričali s jej synom Ryderom.

Jessinu a Gabinu matku Flo si zahrala Margo Martindale. Hovorí: ”Z pohľadu Flo Jesse a Gabi nie sú tie najlepšie dcéry. Chcú sa rýchlo osamostatniť, lebo matka ich neustále kontroluje, i keď to robí s dobrým úmyslom. Matky to robia vždy – snažia sa svojim deťom dať vždy to najlepšie. Keď sa s manželom rozhodnú prekvapiť svoje dcéry nečakanou návštevou, netušia, že v konečnom dôsledku budí tí prekvapení oni.” A sľubuje: “Každý, komu sa Silvestrovská noc a Valentín páčili, bude tento film milovať. Je to klasický Garry Marshall. Vie, čo robí, vie, čo chce a pozná, keď je niečo vtipné. Preto je legendou.”

Scenáristi do deja zakomponovali aj postavu, ktorú nazývajú “Pán mama”. Bradley, otec dvoch dcér, bude po prvýkrát sláviť Deň matiek bez manželky, ktorá prehrala boj s ťažkou chorobou.  Už je to skoro rok a deti sa s tým postupne vyrovnávajú, ale jeho smútok stále drží. Od začiatku bol jasnou voľbou pre túto postavu Jason Sudeikis. Hovorí producent Rice: “Myslím, že je to ten najvtipnejší chlapík na svete, ale zároveň má veľké srdce, čo mu umožnilo zahrať aj postavu, ktorá nie je až tak zábavná.”

Sudeikis počul o skvelej atmosfére na natáčaní Marshallových filmov už predtým. “Dokonale poznám všetky tie úžasné historky. Môžem potvrdiť, že všetky sú pravdivé. Prinúti vás robiť veci, ktoré sa mu páčia. Jeho smiech je veľmi upokojujúci a vyvoláva vo vás pocit zadosťučinenia. ”

A všetka táto energia je cítiť i na filmovom plátne vo filme Deň matiek, ktorý si môžete so svojou maminou, priateľkou, či s kýmkoľvek na kom vám záleží, užiť už od štvrtka 27.apríla.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu