Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vstúpte do sveta Divergencie v pokračovaní Experiment už 17.marca

Zobraziť galériu (15)
(Zdroj: PR)

Už od štvrtku 17.marca prichádza do kín pokračovanie Série Divergencia: Experiment, ktoré je nakrútené podľa svetového bestselleru spisovateľky Veronicy Roth, ktorú po prvýkrát predstavila vo svojom románe Divergencia.

Už 200 rokov žijú obyvatelia Chicaga uzavretí vnútri mesta, ktoré zo všetkých strán obklopujú vysoké múry. Každý z nich je zaradený do jednej z piatich frakcií podľa jeho schopností. Sebavedomé Sepazaprenie, statočná Neohrozenosť, intelektuálna Informovanosť, pravdovravná Otvorenosť a pokojná Harmónia združujú všetkých okrem nezaradených ľudí označovaných ako Bezprizorní, ktorí majú vyhradení priestor mimo systému. Tris Priorová vyrastala v Sebazaprení, neskôr sa pridala k Neohrozeným, aby napokon zistila, že je divergentná a má schopnosti rôznych frakcií.  Zaľúbi sa do Tobiasa „Štyri“ Eatona“, ktorý je podobne ako ona divergentný a spolu odhalia tajné plány Kontinuity na ovládnutie mesta. V druhom filme s názvom Rezistencia sme sledovali osudy divergentných rebelov, ktorých despotická vodkyňa Jeanine (Kate Winslet) nechala zajať a podrobila ich krutým testom, aby sa dostala k dávnemu tajomstvu – odkazu zakladateľov mesta. Vzbura Bezprizorných, vedená po moci bažiacou Tobiasovou matkou, má za následok Jeaninu smrť a totálny chaos v celom meste.  

Vstúpte do sveta Divergencie
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: PR)

Príbeh Experimentu sa začína uprostred ruín mesta, kde sa má konať poprava stúpenca bývalej tyranky Evelyn.  Štyri odmieta politiku železnej ruky svojej matky a preto sa pridáva k Tris, ktorá má v pláne prelomiť prelomiť ochranné zabezpečenie mesta a preniknúť do vonkajšieho sveta. 

Záverečný diel knižnej trilógie pokoril rekord vydavateľstva v počte objednávok ešte pred vyjdením knihy  a hneď prvý deň sa predalo 455,000 kusov. Celkovo sa predalo  viac ako 37 miliónov výtlačkov a Experiment sa celý mesiac udržal na vrchole najpredávanejších titulov u New York Times, na Apple iBooks a Amazone. Oddaní fanúšikovia si samozrejme nenechali ujsť ani prvé dve filmové adaptácie a tržby za vstupenky dosiahli v celosvetovom meradle  586 miliónov dolárov.

Vstúpte do sveta Divergencie
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: PR)

V snahe naplniť očakávania fanúšikovskej základne sa filmoví tvorcovia rozhodli rozdeliť poslednú knižku do dvoch filmov. “Bohatá obsažnosť rozprávania v knižke sama ponúkla možnosť urobiť dva filmy,” hovorí jeden zo scenáristov. “Keď Veronica Roth písala Experiment, jej myseľ pracovala na vysoké otáčky. Jej knihy sú plné množstva dejových zvratov a rôznych postáv a my sme od začiatku vedeli, že sa nám nepodarí ich všetky previesť na plátno,” hovorí producentka Lucy Fisher. “Ospravedlňujeme sa hercom, že ich postavy nemôžu robiť všetko, čo v knihe, lebo sme nemohli natočiť 5-hodinový film.  Rozdelením finále na dva filmy sa nám podarilo dosiahnuť uspokojivé riešenie pre všetkých obľúbených hrdinov.”  

Vstúpte do sveta Divergencie
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: PR)

Kým adrenalínové akčné scény, dokonalé vizuálne efekty a téma, ktorá má hlboký rozmer, sú kľúčovými faktormi Série Divergencia, srdce a dušu jej dodáva rozvíjajúca sa romanca medzi Tris a Štyri. Fanúšikovia boli od začiatku očarení putom medzi silnou a nezávislou Tris a jej charizmatickým priateľom.“ Vzťah Tris a Štyri je založený na skutočnom poznaní jedného druhým a vzájomnom rešpekte,” hovorí Woodley. “Na rozdiel od iných filmov pre cieľovú skupinu „young adults“ nie je ich vzťah iba o fyzickej príťažlivosti. V tomto prípade ide o skutočné partnerstvo, ktoré môže byť niekedy  zraniteľné a plné zmätkov, ale inokedy pevná a silné. Nikdy sa z neho nevytratila vášeň. Myslím, že v Experimente sa dokonalým spôsobom ukážu ich vzostupy aj pády.”

Prídte sa ponoriť do postapokalyptického sveta Divergencie v jej pokračovaní Experiment do slovenských kín už 17.marca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu