Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Do kín prichádza Malý princ

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Magic Box Slovakia)

Film podľa svetoznámeho a kultového diela Antoina de Saint- Exupéryho prichádza na plátna kín. Mark Osborne, režisér filmu Kung Fu Panda, prichádza s celovečerným animovaným filmom Malý princ o priateľstve, láske a skutočnom šťastí.

V centre príbehu je dievča, ktoré  od detstva vychováva a pripravuje na seriózny a dospelý svet jej ambiciózna mama. Jej každodenné úsilie bez povolenia naruší excentrický a dobrosrdečný sused, letec. Ten predstaví svojej novej malej priateľke doteraz nepoznaný svet, v ktorom nie je nič nemožné, a ktorý jemu samému kedysi dávno predstavil Malý princ. Malá dievča, ktoré doteraz poznalo iba prísny každodenný režim a nepoznalo spontánnosť a priateľstvo sa vydáva so svojim sprievodcom na magickú cestu do fantázie, do vesmíru za Malým princom. Tu nachádza svoje stratené detstvo a zisťuje, že priateľstvo je vzťah, na ktorom v živote veľmi záleží, je pre človeka veľmi dôležité a rozpoznať ho je možné iba srdcom.

Príbeh o Malom princovi rozpráva pilot, ktorý so svojim lietadlom havaroval na Sahare. Uprostred púšte stretol svetlovlasého chlapčeka, ktorému dal meno Malý princ. Chlapec mu rozprával o svojich zážitkoch. Priletel z neznámej planéty B612, ktorá je menšia ako dom, a na ktorej žil iba so svojou kvetinou. A práve kvôli kvetine, ktorú tak miloval, planétu opustil. Pochyboval o jej láske a chcel zistiť, či lásku nájde aj niekde inde. Putoval vesmírom a navštevoval iné planéty. Obyvatelia týchto cudzích svetov však boli vždy ľudia s pokriveným charakterom.

Prvou postavou bol kráľ, ktorý chcel vládnuť celému svetu, druhý neskromný márnivec, tretí pijan, štvrtý obchodník, piaty sebecký zemepisec a šiesty smutný a pracovitý lampár. Ani na jednej z planét nenašiel porozumenie. Nechápal svet dospelých, nerozumel, prečo všade vládne závisť, faloš, chamtivosť a predsudky. Malý princ bol sklamaný a smutný a bez svojej kvetiny osamelý.              
Až siedmou planétou bola Zem. Tu sa princ stretol s líškou, tá ho naučila to, čo ho nedokázali naučiť ľudia na všetkých navštívených planétach. Pozerať na svet srdcom. Líška ho zasvätila do tajomstva lásky, ktorá má byť hlbokým citom k druhým. Odovzdala mu veľa múdrostí a životných skúseností a priviedla ho k zamysleniu, čo pre seba vzájomne on a jeho kvetina znamenali. Prinútila ho premýšľať o tom, prečo kvetinu opustil a ako sa každý sám bez toho druhého cíti. Malý princ vďaka nej získal nový pohľad na život a vzájomné city. Pochopil, že princíp moderného sveta, akým je závod s časom a snaha o ovládnutie prírody a druhých sú nedostatočnou napodobeninou skutočného života s láskou v srdci.           

Malý princ dobro srdca sám okúsil, keď pomohol smädnému stroskotancovi nájsť studňu. Jeho dobro mu bolo vrátené, keď letec opravil svoj stroj a princ sa vďaka nemu mohol vrátiť na svoju planétu k svojej milovanej kvetine.            

Kniha je písaná ako konfrontácia detských predstáv o živote, dobre, ktoré vždy víťazí nad zlom a dobre ľudského srdca so skutočným svetom dospelých, plnom nenávisti, závisti a chamtivosti. Čitateľa prinúti zamyslieť sa nad tým, ktoré hodnoty ľudského života sú dobré a život obohacujúce a  ktoré naopak ničia to dobré, čo sa ľuďom podarí vo svojom živote vypestovať.

Film je určený pre deti aj dospelých.  Citlivý a krásny príbeh očarí všetkých. Už  teraz v kinách v slovenskom dabingu v 2D aj 3D verzii.

Sledujte informácie o filme Malý Princ a iných skvelých filmoch aj na  Facebooku! 

 - reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu