Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Aldabra: Bol raz jeden ostrov

Aldabra: Bol raz jeden ostrov Zobraziť galériu (7)
Aldabra: Bol raz jeden ostrov (Zdroj: Contintental film)

Rodinný film Aldabra: Bol raz jeden ostrov, ktorý do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Continental Film už 19.novembra, nie je len prírodopisným dokumentom, ale najmä vzrušujúcim a napínavým príbehom zo sveta prírody.

Film režiséra Steve Lichtaga je plný fascinujúceho dobrodružstva prírodného sveta ostrova Aldabra, využívajúc pritom najmodernejšiu 3D technológiu. Steve Lichtag, vlastným menom Zdeněk Loveček sa narodil v roku 1954 v Znojme, neskôr absolvoval Literárno-dramatické konzervatérium v Brne. V roku 1979 odišiel do USA, kde vyučoval herectvo na Florida Academy od Dramatic Arts a od roku 1986 sa začal venovať výhradne filmu najskôr ako producent, neskôr ako režisér. Je prezidentom nadácie CRYSTAL PLANET na ochranu podvodnej flóry a fauny. Stále tvorí a vytvára svoje pôvodné projekty, je členom rady medzinárodných filmových porôt a inštitúcii zaoberajúcich sa prírodou a jej ochranou. 

Dobrodružná 3D výprava k brehom druhého najväčšieho koralového ostrova na svete Aldabra – leží v západnej časti Indického oceánu viac ako 1000 km od hlavného seychelského ostrova Mahé a 400 km od Madagaskaru. Geografická izolovanosť, obtiažný terén a nedostatok vody sú jedným z faktorom, ktoré bránia trvalému osídleniu atolu a umožňujú tak jeho samostatný vývoj a zachovanie unikátneho ekosystému. Jeho veľkosť je 155,4 km2. Od západu k východu má 34,70 km a od juhu k severu 13,75 km. Najvyššie položený bod dosahuje 8 m.n.m. Stred ostrova tvorí jazero so slanou vodou, ktoré je prepojené malým prielivom s oceánom.  Lichtag prináša v efektných záberoch unikátne príbehy jedinečných živočíchov, ktoré sa na ostrove rodia, vytvárajú spoločenstvá, privádzajú na svet mláďatá a bojujú o prežitie.

Distribučná spoločnosť Continental Film prináša film Aldabra: Bol raz jeden ostrov do kinodistribúcie od 19. novembra 2015 

-Reklamná správa-

Viac o téme: Aldabra: Bol raz jeden ostrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu