Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Animovaná rozprávka Malý dráčik spestrí deťom prázdniny v kinách od 30. júla

Viete, kto žije na Dračom ostrove? Zobraziť galériu (8)
Viete, kto žije na Dračom ostrove? (Zdroj: PR)

Viete, kto žije na Dračom ostrove? Predsa tí najzábavnejší a najšikovnejší draci! Animovaná rozprávka nakrútená na motívy populárnej knižnej série pre deti. Uvedie distribučná spoločnosť Itafilm. V kinách od 30 . júla 2015.

Keď mladý dráčik Kokosík dostane za úlohu strážiť ohnivú trávu, vďaka ktorej má jeho druh jedinečnú schopnosť chrliť oheň, stane sa čosi strašné. Ukradnú mu cennú rastlinu priamo pred očami! Kokosík preto zorganizuje spolu s kamarátmi Oskarom a Matildou výpravu za hľadaním ohnivej trávy. Na svojej ceste s prekvapením zistí, že ostatní draci nemajú radi jeho druh a to len kvôli ich jedinečnej schopnosti - chrliť oheň.

Keď sa spiaca sopka na Dračom ostrove znenazdania prebudí a ostrov zaplavia rieky vriacej lávy, musí Kokosík pozbierať všetku odvahu, aby prekonal nebezpečný živel a doniesol späť ohnivú trávu. Podarí sa mu nakoniec vymyslieť spôsob, ako spojiť drakov všetkých druhov a veľkostí a zachrániť tak ostrov pred zánikom?

SLOVAMI INGA SIEGNERA, AUTORA KNIŽNEJ PREDLOHY

Niekedy v 90-tych rokoch sme brávali skupiny detí do táborov na prázdniny, kde som im po večeroch rozprával vymyslené príbehy. Raz som daroval synovi môjho dobrého priateľa k narodeninám rozprávku o dráčikovi Kokosíkovi a to bol vlastne začiatok jeho príbehu. Jeho dobrodružstvá nevznikajú len tak, sami od seba. Najskôr sa poradím s vydavateľstvom, kde by sa mohol dej odohrávať a kam by sa dráčik mohol vybrať za dobrodružstvom. Niekedy použijem čisto vlastné nápady. Napríklad naberám inšpiráciu pri čítaní novín alebo pozeraní televízie. Postupne si ich spisujem a potom z toho vznikne knižka. Ale štandardný spôsob je ten, že si sadnem s čitateľmi, vydavateľstvom a spoločne premýšľame nad tým, čo nové by Dráčik mohol zažiť. Povieme si napríklad, že by mohol znova ísť do Egypta. Už tam raz bol a čakalo ho tam dobrodružstvo, počas ktorého objavil múmiu. Potom mi napadlo, že by sa mohol plaviť po Níle. Išiel som preto do knižnice a vyhľadal som si literatúru o Egypte. Väčšinou si vyberám knihy s fotografiami, ale tiež literatúru pre deti a mládež. Je tam množstvo obrázkov, ktoré ma inšpirujú. Najskôr premýšľam o príbehu. Ako som už spomínal, začína to v knižnici s perom a poznámkovým blokom. Potom si zapisujem rôzne veci, ktoré mi postupne napadajú. Premýšľam aj o vizuálnej stránke príbehu a začnem si robiť náčrty postavičiek. Ako budú vyzerať a čo budú mať oblečené? Ako bude vyzerať ťava? Majú v Egypte dva hrby alebo len jeden? Potom si ju nakreslím. Ilustrátor a autor tak spolu pracujú od samého začiatku. Základom je príbeh, samotný text a akcia, ktorú vytváram. Môže sa však stať, že poviem: To je ale krásny obrázok –napríklad v lietajúcom balóne- ten musí byť v knihe! Niekedy sa preto môže stať, že k obrázku dodatočne vymyslím text. Ale väčšinou je to naopak.

 

MALÝ DRÁČIK V KINÁCH OD 30. JÚLA 2015

Pozrite si trailer k filmu

 

 

-reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu