Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

SCI-FI KOMÉDIA PIXELS V KINÁCH UŽ OD 23. JÚLA

Itafilm Zobraziť galériu (9)
Itafilm (Zdroj: itafilm)

Akčná sci-fi komédia Pixels prináša originálny dej, v ktorom mimozemská sila využije ikonické postavičky videohier z 80-tych rokov k útoku na našu planétu. Jedinou nádejou zostáva už len trojica profesionálnych hráčov, ktorých stvárnili Adam Sandler, Peter Dinklage, Josh Gad, Kevin James a Michelle Monaghan. Uvedie distribučná spoločnosť Itafilm. V kinách od 23 . júla 2015.

Vo filme Pixels sa mimozemské sily zmocnia záberov z klasických videohier, ktoré boli vypustené do vesmíru v rámci mierovej misie a vysvetlia si ich ako vyhlásenie vojny. Zošlú na našu planétu obrie postavičky inšpirované týmito videohrami, aby zničili všetko, čo im príde do cesty. Prezident Spojených štátov povolá do akcie kamarátov z detstva, bývalých šampiónov arkádových hier, aby zbavili svet Pac-Mana, Donkey Konga, Galagy, Centipede, a Space Invaderov.

Na režisérsku stoličku filmu Pixels zasadol Chris Columbus, autor scenára kultových Gremlins a režisér známych komédií Sám doma a Otec v sukni, ktorý stál pri zrode úspešných filmových sérií Harry Potter, Percy Jackson a Noc v múzeu. Námet filmu ho okamžite zaujal a “scenár bol taký originálny a nápaditý, že som ponuku bez váhania vzal. Veľmi sa mi páčilo prepojenie komédie s akciou. Na niečom podobnom som nerobil od čias Harryho Pottera. Z komediálneho žánru sme vyťažili maximum a zároveň sme vytvorili veľkolepé akčné dobrodružstvo, niečo medzi Gremlins a Harrym Potterom. Divákov čaká originálny letný film, ktorý ich prenesie späť do 80-tych rokov.”

Adam Sandler sa predstaví v role Sama Brennera. Bývalý majster sveta v hraní videohier dnes inštaluje domáce kiná. “Za posledných 30 rokov to Sam bohviekam nedotiahol. Zostal stáť na jednom mieste. Úprimne povedané, jediné, v čom bol kedy dobrý, bolo hranie videohier. A práve to sa mu teraz zíde.”

Peter Dinklage, známy zo seriálu Hra o tróny, sa predstaví ako Eddie Plant. Je neodmysliteľnou súčasťou tímu hráčov, ktorí sú odhodlaní zachrániť svet. “Ako malý chalan bol Eddie postrachom ostatných,” hovorí Dinklage. “Má dosť veľké ego čo sa týka jeho niekdajších hráčskych úspechov a rád svoje schopnosti pripomína ostatným. Taký bol v 80-tych rokoch a taký je aj v súčasnosti. Eddie sa vôbec nezmenil.” Eddie Plant má vo filme neprehliadnuteľný imidž. Jeho účes je ako vystrihnutý z časopisu z 80-tych rokov a nosí veci zásadne bez rukávov. “Niet pochýb, že je psychicky aj fyzicky zaseknutý v minulej dobe,” pokračuje Dinklage. “Poznám podobné typy. Nedochádza im, že určité veci už vyšli z módy a aj keby, nerobia si z toho ťažkú hlavu. Sú so sebou spokojní. Eddie má účes a lá 80-te roky, staromódne tetovania a zvyk strhávať dole rukávy zo všetkého, čo si dá na seba.

Náš tím hrdinov povolá na pomoc aj samotného tvorcu Pac-Mana, profesora Iwataniho. Hoci profesora stvárni vo filme herec Denis Akiyama, skutočný profesor Iwatani sa objaví v cameo role ako opravár videohier. “Zaujímavosťou je,” pokračuje Columbus, “že predtým, než skutočný profesor Iwatani vytvoril Pac-Mana, tiež opravoval videohry.”

PIXELS V KINÁCH OD 23. JÚLA 2015

Viac na: www.facebook.com/PixelsSK

- reklamná správa -

Viac o téme: Itafilm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu