Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Georg Clooney a Hugh Laurie si zahrali spolu v novom filme Krajina zajtrajška

Krajina zajtrajška Zobraziť galériu (7)
Krajina zajtrajška (Zdroj: Saturn Entertainment)

Brad Bird a Damon Lindelof hneď vedeli, že len jeden muž môže hrať rozčarovaného vynálezcu Franka Walkera, a to George Clooney. „Veľmi skoro nám bolo jasné, že jediným stelesnením Franka môže byť práve George, “ spomína Lindelof. „Jedine on má ten správny humor a nesie v sebe hrdinské kvality, ktorú táto postava vyžaduje. " O to väčšiu radosť mali tvorcovia, keď Clooney podpísal.

Clooney popisuje svoju postavu Franka ako rozčarovaného frfloša, ktorý bol ako malý chlapec  tak trochu rojko, no zároveň to bolo inteligentné dieťa milujúce vedu. Mladý Frank sa nevysvetliteľným spôsobom dostáva na miesto, ktoré ho úplne uchváti a  považuje ho za najlepšie vo vesmíre. Následne zisťuje, že všetko v čo veril je také ako sa zdalo a stane sa z neho pravdepodobne najcynickejší človek na svete. Izoluje sa na svojej rodinnej farme, kde plánuje stráviť zvyšok svojho života. Okolnosti, ktoré ho postretnú ho však nútia zaoberať sa minulosťou.

Do úlohy brilantného vedca Davida Nixa bol naverbovaný Hugh Laurie.  Laurie sám spomína na to, ako ho zasiahol úplne prvý rozhovor s Bradom a Damonom. Hovorili o pocite porážky a demotivácie, ktoré zachvátili dnešný svet. Výhody moderného života sú nepopierateľné, ale nezdá sa, že by nám priniesli pocit spokojnosti, triumfu či úspechu. Brad a Damon predostreli hercovi víziu budúcnosti, ktorá sa bola v rozpore so všetkými obľúbenými predstavami o tom, kam svet sa speje. Hugha to prekvapilo a ohromilo.

Pri opise rozdielu medzi svojou postavou Davida Nixa a postavou Franka Walkera (Clooney), Laurie hovorí: „Frank chcel vytvoriť veci, ktoré sú pozivítvne, ktoré robia život ľudí lepším, pretože prinášajú potešenie, radosť a vyjadrujú nádej. Nix sa zaujíma o utilitárnu formu výskumu -  život je pre neho nekonečným vedeckým pátraním, pretože verí, že úlohou človeka na tejto Zemi je hromadiť a rozvíjať svoje znalosti. "

Film bude uvedený so slovenským dabingom a v hlavných úlohách sa nám predstavia herci ako Martin Mňahončák (Frank Walker), Vladimír Jedľovský (Nix), Dominika Žiaranová (Casey Newtonová), Michaela Hanudelová (Aténa), Peter Kočiš (Eddie Newton),Andrea Karnasová (Ursula), Juraj Kemka (Hugo), Vilko Solovic (Nate Newton), Riško Labuda (malý Frank Walker) a ďalší...

               Film Krajina zajtrajška uvedú kiná 21. mája 2015.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu