Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nové dobrodružstvá víly Cililing a jej priateľov

Nové dobrodružstvá víly Cililing a jej priateľov Zobraziť galériu (13)
Nové dobrodružstvá víly Cililing a jej priateľov (Zdroj: Saturn)

Raz v noci v Údolí škriatkov oblohu rozžiaria tajomné svetelné lúče padajúcej kométy. Na druhý deň ráno, v hlbokom temnom podzemí, kde kométa pristála, sa z dlhého spánku prebúdza záhadný tvor. Staroveká legenda ožíva!

 Víla Faunia na tvora náhodou narazí a ako zodpovedá jej povahe, aj sa s ním veľmi rýchlo skamaráti. Cililing a ostatné víly však z trochu strašidelného stvorenia nie sú vôbec nadšené. Staré záznamy totiž vravia, že keď sa Zver-Nezver raz za tisíc rokov objaví, Údolie škriatkov čaká skaza. Prieskumná hliadka Údolia sa rozhodne zasiahnuť skôr, než dôjde ku katastrofe. Ale Faunia je presvedčená o tom, že by nemali súdiť „knihu podľa obalu“ a snaží sa svojho nového priateľa stoj čo stoj zachrániť.

Špeciálne predpremiéry už od 8. Februára vo vybraných kinách po celom Slovensku so slovenským dabingom.

Najnovší prírastok do filmovej kolekcie o Cililing je šiestym celovečerným filmom z Údolia škriatkov. O réžiu sa postaral Steve Loter, produkciu zastrešil Makul Wigert a o hudbu sa pričinil Joel McNeely.

Ako aj ostatné príbehy, aj tento doposiaľ posledný, je plný dobrodružstva, akcie a emócií. Ústrednou myšlienkou filmu je, aby sme v každej bytosti hľadali to dobré a počúvali hlas svojho srdca.

Na margo motívu, režisér Steve Loter priznáva, že do tohto filmu vložil aj časť zo svojich osobných skúseností: „Ako malé dieťa mal veľký strach zo psov. Ako protipól tomuto neodôvodnenému strachu je tu moja dcérka, ktorá sa premieta do postavy Faunie. Moja malá totiž automaticky a inštinktívne chápe zvieratá ako priateľov.“ Tento čistý vzťah bez akýchkoľvek predsudkov sa snažili zachytiť aj vo filme.

V novom príbehu sa prvý krát stretávame s postavou víly Nyx, ktorá patrí medzi víly prieskumníčky. Je to skutočný profesionál, ktorý berie svoju prácu veľmi vážne, možno až príliš vážne. Fakty a logika riadia každý jej pohyb a skutok. Na to aby uspela je Nyx ochotná zabudnúť na akýkoľvek súcit.

Víly prieskumníčky sú skupinou neohrozených a nebojácnych bojovníkov, ktoré chránia Údolie škriatkov. Sú agilné, bystré a predvídavé. Vyriešia všetky problémy skôr, než sa dostanú mimo kontrolu.

Facebook 

Oficiálna stránka

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu