Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neuveriteľný životný príbeh v kinách

Nezlomný Zobraziť galériu (12)
Nezlomný (Zdroj: Barracuda movie)

Životný príbeh Louisa Zamperiniho je neuveriteľný. Trvalo skoro sedemdesiat rokov, kým ho niekto zvečnil na filmovom plátne. Tým niekým bola Angelina Jolie, ktorá po zaujímavom režisérskom debute V krajine krvi a medu natočila film o tom, že keď máte dostatočne silnú vôľu a odhodlanie, prežijete všetko. Osud slávneho olympionika, bojového letca, stroskotanca a vojnového zajatca Louisa Zamperiniho je toho najlepším dôkazom.

Vojnovú drámu NEZLOMNÝ nominovanú na 3 ceny Akadémie Oscar uvidíte v slovenských kinách od 5.februára.

Ako malý chlapec bol Louis pekný kvietok, jeho výhodou bolo, že pred následkami svojich činov dokázal takmer vždy utiecť. To si všimol jeho starší brat Pete, ktorého napadlo, že by svoj bežecký talent mohol využiť na závodnej dráhe. Dotiahol to až do amerického olympijského tímu na hry v Berlíne v roku 1936, kde mimo iných ohromil aj Hitlera. O pár rokov neskôr ohromoval jeho spojencov ako člen posádky amerického bombardéra  operujúceho v južnom Pacifiku. Keď behom  jednej záchrannej akcie jeho stroj spadol do oceánu, bol Louis jedným z troch členov posádky, ktorí haváriu prežili. Viac než mesiac strávil v záchrannom člne, kým ho zachránila okolo plávajúca loď. Bohužiaľ, tá loď bola japonská. Zamperini sa ocitol v zajateckom tábore, ktorý pripomínal peklo na zemi. Už tak ťažké životné podmienky sa Louisovi ešte zhoršili, keď sa jeho väznitelia dozvedeli, že je to slávny športovec. Chceli ho zničiť, chceli ho zlomiť. Ale on bol nezlomný.

,,Na svete je veľa bolesti. Myslím, že presne také príbehy dnes potrebujeme. Príbehy ľudí, ktorí prešli temnotou a dostali sa naspäť na svetlo. Môžu nám pomáhať inšpirovať nás, umožňujú nám vidieť svet z tej lepšej stránky,“ vysvetľuje Angelina Jolie svoju motiváciu k natočeniu filmu Nezlomný.

TRAILER:

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu