Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ak sa radi bojíte, prichádza do kín ŽENA V ČIERNOM 2: ANJEL SMRTI

Anjel smrti Zobraziť galériu (30)
Anjel smrti (Zdroj: ITA film)

Nikdy nezabúda. Nikdy neodpúšťa. Nikdy sa s ňou nezahrávajte. Žena v čiernom sa vrátila. Uvedie spoločnosť Itafilm v kinách od 29. januára 2015.

Druhá svetová vojna zachvátila Veľkú Britániu, Londýn je v plameňoch a ľudia sa zúfalo snažia uniknúť pred smršťou nepriateľských náletov. Skupine detí a ich pôvabnej učiteľke Eve sa podarí dostať do bezpečia anglického vidieka. Úkryt nájdu v starej opustenej vile EelMarsh, ktorú spája s pevninou len úzky pás cesty. Zakrátko si Eve všimne u detí zvláštne správanie. Čoskoro zistí, že ich príchod prebudil v dome temné sily, omnoho desivejšie než neďaleké hrôzy vojny. Eve tak musí prekonať strach nielen z vlastných démonov, ale aj zo zlovestnej Ženy v čiernom, pretože v hre je tentoraz príliš veľa životov.

Horor Žena v čiernom z roku 2012 sa odohrával na sklonku 19. storočia a hlavnú rolu stvárnil Daniel Radcliffe. Bol to príbeh právnika ArthuraKippsa, ktorý prežíval chvíle hrôzy v sídle EelMarsh. Snímka celosvetovo zarobila ohromujúcich 127 miliónov dolárov. Vo Veľkej Británii tržby dosiahli 21,5 miliónov libier, vďaka čomu sa film stal historicky najziskovejším britským hororom.

Mali sme šťastie, že sme do prvého filmu mohli obsadiť Daniela. Bola to jeho prvá väčšia rola po skončení série o HarrymPotterovi. Stal sa kľúčovou súčasťou úspechu prvého filmu,“ hovorí producent Simon Oakes. „Napriek tomu sme si povedali, že s ohľadom na tieto skutočnosti by sme radšej k pokračovaniu pristúpili inak a obsadili do hlavnej ženskej úlohy relatívne neznámu herečku.

Čoskoro ich pozornosť upútala Phoebe Fox, absolventka Kráľovskej akadémie dramatických umení. „Úprimne povedané, keď prišla na konkurz, vyrazila nám dych,“ spomína producent BenHolden. „Všetci prítomní hneď zbystrili pozornosť a povedali si, že ide o skutočne výnimočnú herečku, ktorá to dotiahne ďaleko. Nadchla nás myšlienka obsadiť do filmu niekoho, koho by sme mohli divákom predstaviť. Je skvelá.“

Nemôžeme sa vyhnúť skutočnosti, že náš film bude vnímaný ako pokračovanie, ale aj napriek tomu dúfame, že ho diváci budú schopní vnímať ako samostatné dielo,“ uzatvára Oakes. Holden sa domnieva, že si Žena v čiernom 2: Anjel smrti zachovala podstatu originálu a zároveň sa vydáva novým smerom. „Máme iného scenáristu. Máme iných hercov. Dej sa odohráva v inej dobe a na iných miestach. Žena v čiernom tu samozrejme stále je. Ale pôsobí skrátka inak.“ Alebo, ako konštatuje Fox, „myslím, že tento film je oveľa desivejší!

 

V KINÁCH OD 29. JANUÁRA

Trailer k filmu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu