Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľká šestka

Veľká 6 Zobraziť galériu (7)
Veľká 6 (Zdroj: veľká 6)

„Veľká 6” sa odohráva v nie príliš vzdialenej budúcnosti, v meste San Fransokyo, ktorého názov a vzhľad vznikol spojením dvoch ikonických miest: San Francisca a Tokia. Jeho vytvorenie trvalo dva roky.

V príbehu sa objavuje 670 unikátnych komparzistov - obyvateľov mesta. (Pre porovnanie, vo filme „Ľadové kráľovstvo“ ich bolo len 270.) Sú rôznej národnosti, majú rozličné štýly obliekania, farbu pleti, či vlasov. V prípade potreby ich animátori dokázali prekombinovať. Dokopy by tak mali k dispozícii dav 686 080 ľudí.

Pre účely filmu bola vytvorená nová technológia tzv. Hyperion. Tá umožnila animátorom pracovať s veľkým obsahom dát.

Hudbu pre film skomponoval Henry Jackman. Použil pri tom 77-členný orchester a moderné prvky od známej kapely Fall Out Boy. Táto skupina sa postarala aj o titulnú pieseň filmu - „Immortals".

KTO JE KTO?

Ako názov snímku napovedá, ústrednými osobnosťami v príbehu je šestica mladých ľudí. Filmári stáli pred neľahkou úlohou. - Ako budú hrdinovia vyzerať? - Aké budú ich osobnosti?

Paula Briggsová hovorí: „Sú ako my. Majú problémy, nedostatky a slabosti. Nie sú dokonalí, ale aj tak ich máme radi. Sú totiž skutoční.“ Žiaden člen Veľkej 6 nemá super schopnosti. Technológie, ktoré ovládajú a ich bystré mozgy sú ich plusom.

Limituje vás len vaša predstavivosť.”

~ Hiro Hamada

Hiro je štrnásťročný génius. Priťahuje problémy, ale vo vnútri je to dobrý chalan. Vo filme sledujeme jeho prerod z chlapca na muža, ktorý naštartuje práve smrť jeho brata.

Výzorovo mu ako predloha stoja japonskí teenageri a ich strapaté účesy. Jeho ošumelosť, mikina, ktorá je akási krivá, šortky, ktoré sú mu priveľké a celkové chaotické obliekanie odráža vek, v ktorom sa nachádza.

Ako veľmi ťa to bolí na stupnici od jeden do desať?”

~ Baymax

Baymax je starostlivý, na tento účel bol aj vytvorený. Je to nafukovací XXL robot. Vďaka jednoduchému skenovaniu vie zistiť fyzický stav pacienta a dokáže ošetriť takmer každé zranenie. Baymaxovým stvoriteľom je Tadiashi, Hirov brat. Po jeho smrti cíti povinnosť zahojiť Hirove zlomené srdce a tejto neľahkej úlohe sa zhostí s plným nasadením. Svet vidí len z jedinej perspektívy – chce pomáhať. Časom sa však stroj vyvinie, akoby sa v ňom sformovalo niečo ľudské, je bratom a milujúcim spoločníkom.

„Cítiš to? To je ono! Tu sa to začína. Budú z nás superhrdinovia!“

~ Fred

Fred je postavička sama o sebe. Je zábavný, často pôsobí úplne chaoticky, akoby nevedel čo so sebou. Do školy nechodí, je maskotom na plný úväzok. Akonáhle je mu ponúknuté miesto vo Veľkej 6, neváha a ide do toho. Sám prichádza s nápadmi na vylepšenia. Jeho atler-ego je oheň chŕliace, super skákajúce, trojoké stvorenie vyzbrojené pazúrmi.

„Nefňukaj, vzchop sa.”

~ GoGo Tomago

Je tvrdá, je vyšportovaná, je verná… a veľa toho nenahovorí. Jej večným doplnkom je žuvačka a dobre cielený sarkazmus. GoGo sa vyžíva v rýchlosti, jej alter-ego preto využíva štíty ako kolesá, na ktorých sa dokáže rýchlo premiestňovať.

„Všetko má svoje miesto a všetko je tak, ako má byť.”

~ Wasabi

            Wasabi je super inteligentný a zároveň tak trochu neurotický. Je konzervatívny, precízny a opatrný. Dá sa povedať, že je z celej skupiny najnormálnejší. Ako súčasť Veľkej 6 znásobuje svoje schopnosti plazmovými čepeľami, ktoré má upevnené na rukách.

Facebook:  https://www.facebook.com/velka6

YouTube: https://www.youtube.com/SATURNSLOVAKIA

Oficiálna stránka: http://www.saturn.sk/velka-6/

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu