Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľká šestka - Chlapec a jeho robot

Veľká šestka - Chlapec a jeho robot Zobraziť galériu (6)
Veľká šestka - Chlapec a jeho robot (Zdroj: Saturn)

Nový animovaný príbeh „Veľká Šestka“ je emóciami nabitá, dobrodružná komédia o mladom a nadanom konštruktérovi robotov menom Hiro Hamada, ktorý sa učí, ako správne využívať svoj talent. Dopomáha mu v tom jeho podobne nadaný brat Tadashi, kamarátka GoGo Tamago, perfekcionista Wasabi, príťažlivá chemička Honey Lemon a dvorný zabávač Fred.

„Hlavným hrdinom príbehu je Hiro Hamada, štrnásť ročný chlapec, génius, ktorý dokončil strednú v trinástich a nie práve najlepším spôsobom využíva svoju genialitu. Po nociach sa zúčastňuje bitiek robotov v útrobách mesta. Hirov starší brat – Tadashi vidí v mladíkovi potenciál. Preto sa ho snaží motivovať k ďalšiemu rozvoju,“ hovorí scenárista Robert L. Baird 

Tadashi je šikovný a sebavedomý mladý muž. Aby Hira nakopol k rozvoju, berie ho na exkurziu na technickú výšku v San Fransokyo. Hiro je okamžite unesený tým, čo sa tam deje. Po stretnutí s profesorom, ktorý vynašiel magnetické ložiská robotov, je Hiro očarený a pripravený nastúpiť do školy. Režisér Don Hall  pokračuje: „Hiro musí v rámci prijímacieho pohovoru predložiť svoj vlastný vynález, aby dokázal, že je školy hoden. Na pohovor prináša myšlienkovo ovládané miniatúrne roboty, ktoré nazýva Mikroboti. Tieto maličké stroje môžu meniť tvary a dokážu sa premeniť na čokoľvek, čo si viete predstaviť."

Ale! Samozrejme... veci nejdú podľa plánu. „Tadashi tragicky umiera pri nehode, pri ktorej sa snaží zachrániť profesora," hovorí Hall. Hiro je zničený. Brat mu chýba, stráca motiváciu. Vtedy prichádza na scénu Baymax. Veľký milujúci a starostlivý robot, ktorého Tadashi skonštruoval. Baymax ožíva, aby pomohol Hirovi zo zármutku.

Chris Williams dodáva: „Film je vskutku o budovaní vzťahu robota a chlapca. Je ústredným motívom filmu a presne naň sme sa chceli zamerať. Na to, ako krehko a postupne sa tento vzťah buduje na troskách smrti. „Veľká 6” je tak na jednej strane filmom plným akcie a zábavy a na druhej strane zobrazuje hĺbku dopadu straty milovanej osoby.“

Do našich kín prichádza aj v 3D verzii uz 22. Januára. Vďaka úspechu, ktorému sa tento rodinný film teší, bude mať Veľká Šestka na Slovensku predpremiérové projekcie už od 17.1. Projekcie budú v rôznych mestách, presné časy a dátumy sú uverejnené na stránkach kín.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu