Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Do kín prichádza skvelá komédia nominovaná na dva zlaté glóby

Do kín prichádza skvelá komédia nominovaná na dva zlaté glóby Zobraziť galériu (6)
Do kín prichádza skvelá komédia nominovaná na dva zlaté glóby

Vincent miluje hazardné hry (najradšej vsádza na kone), whisky (veľa whisky) a svoju perzskú mačku. Tiež má rád svoju excentrickú „priateľku“, tehotnú striptérku Daku. A nemá rád druhých ľudí. Jediný herec na svete dokáže takúto postavu stvárniť s takým šarmom, že sa do neho zamilujete. Bill Murray je skrátka neodolateľný, čo okrem iného potvrdzuje aj čerstvá nominácia na Zlatý Glóbus.

Maggie (Melissa McCarthy), žije sama s 12-ročným synom Oliverom (Jaeden Lieberher).  Práve sa presťahovali do nového domu a ona musí zostávať v práci dlho do večera. Jedného dňa si Oliver zabudne kľúče a zazvoní u ich suseda (Bill Murray), starého nevľúdneho cynika, ktorý chce mať od všetkých pokoj. A tam sa začne veľmi nepravdepodobné priateľstvo... Vincent a jeho kamarátka (Naomi Watts) zoznámia Olivera so všetkými  Vincentovými obľúbenými miestami, kam patria okrem iných aj striptízový klub a konské dostihy. Vincent pomáha Oliverovi dospieť, stať sa chlapom, a Oliver pochopí, že Vincent pod tvrdou a ľahostajnou maskou, ktorú vidia všetci ostatní, ukrýva nesmierne dobré srdce.

Ted Melfi, režisér, scenárista aj producent filmu v jednej osobe,  sa nechal inšpirovať príbehom, ktorý sám prežil a ktorý mu úplne zmenil život. Keď mu rokmi zomrel starší brat, na pohrebe si uvedomil, že jeho 9-ročná neter zostala úplne sama. Ona ani jeho manželka dlho neváhali a rozhodli sa ju adoptovať. Krátko po nástupe do novej školy dostala na domácu úlohu zadanie, aby napísala, ktorý z kresťanských svätých ju inšpiroval a kto v jej blízkom okolí sa na neho svojím správaním podobá. Vybrala si sv. Williama z Rochesteru, patróna adoptovaných detí, a prirovnala k nemu Melfiho. Nesmierne dojatý Melfi si uvedomil, že je to perfektný námet na film. Namiesto seba a netere však vo filmovom príbehu vytvoril postavy mrzutého veterána, ktorého už život veľmi nebaví a malého chlapca zo susedstva.

V malom Jaedenovi Lieberherovi filmový štáb objavil naozaj výnimočný talent, o ktorom budú ešte filmoví diváci veľa počuť. Svojej prvej filmovej úlohy sa zhostil dokonale a nezľakol sa ani množstva hereckých hviezd na pľace. Pred kamerou, ale i za ňou, sa pohyboval úplne prirodzene a podľa režisérových slov ho nič nedokázalo vyviesť z rovnováhy. Charizmatický Bill Murray bol taký nadšený jeho výkonom, že podpísal spoluprácu na ďalšom filme práve preto, že v ňom účinkuje aj Jaeden.

Komédia MILUJ SUSEDA SVOJHo prichádza do slovenských kín už 8. januára.

 -reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu