Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Blbý a blbší sú po dvadsiatich rokoch späť

Blbý a blbší sú po dvadsiatich rokoch späť Zobraziť galériu (5)
Blbý a blbší sú po dvadsiatich rokoch späť (Zdroj: itafilm)

„Lloyd s Harrym sú stále rovnako naivní a dobrosrdeční. Od momentu, kedy sme sa s nimi videli naposledy, sa duševne nikam neposunuli, nijak sa nezmenili. Majú stále jeden druhého a to im k šťastiu stačí,“ hovorí režisér filmu Bobby Farrelly. Snímku Blbý a blbší sú späť uvedie distribučná spoločnosť Itafilm. V kinách od 4. decembra.

Premiéra filmu Blbý a blbší z roku 1994 je v histórii kinematografie pomerne unikátnou udalosťou: s tržbami takmer 250 miliónov dolárov sa táto snímka stala skutočným kasovým trhákom a dodnes je často označovaná ako kultová. Komédia Blbý a blbší sa postupne stávala povinnou výbavou takmer každej domácej filmovej zbierky a pravidelne bola súčasťou programu káblových televízii. Podarilo sa jej udržať si fanúšikov z kinosál a súčasne získať ďalšiu generáciu, ktorá sa nemohla nabažiť pamätných hlášok a priateľstva dvoch bláznov na cestách.

Hoci sa tvorivý tím začal zamýšľať nad ďalšou kapitolou dobrodružstiev našich nezvyčajných hrdinov už krátko po uvedení prvého filmu, tá správna konštelácia hviezd nastala až dve desaťročia neskôr a nakrúcaniu už nič nestálo v ceste. Jeffa Danielsa fenomenálny úspech prvej časti úplne ohromil a zároveň vôbec neprekvapil. „Blbý a blbší nebol film pre každého, ale každý ho videl,“ hovorí. „Keď sme ho nakrúcali, vraveli sme si, že z neho budú hotoví štrnásťročný tínedžeri, no kto mohol tušiť, že si nájde priaznivcov vo veku od 8 do 80 rokov? Stáva sa mi, že ku mne na letisku prídu seriózne vyzerajúci biznismeni, aby mi oznámili, že tento film je ich najobľúbenejším. Je to asi preto, že sa bratom Farrellyovcom podarilo využiť Lloydovu a Harryho nevinnosť. Nakrútiť pokračovanie znamenalo ocitnúť sa pod obrovským tvorivým tlakom, ale podarilo sa.

Peter Farrelly prezrádza, čím sú pre nás osudy oboch postáv zaujímavé a prečo nám pripadajú také zábavné. „Lloyd a Harry sa nadovšetko úprimne radujú zo života a ľudí baví sledovať podobné veci. Hoci si jeden z druhého neustále uťahujú, majú sa radi a vedia, že nikoho iného nemajú. To dokáže otvárať ľudské srdcia a  preto ich diváci zbožňujú.“ 

V KINÁCH OD 4. DECEMBRA

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu