Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Spoznajte Jamesa Browna - muža, ktorý sa stal legendou

Spoznajte Jamesa Browna- muža, ktorý sa stal legendou Zobraziť galériu (8)
Spoznajte Jamesa Browna- muža, ktorý sa stal legendou

Celý svet ho pozná pod prezývkami „Mr. Dynamit“, „Krstný otec soulu“ alebo „Najtvrdšie pracujúci muž šoubiznisu“. Aký ale bol v skutočnosti spevák James Brown, muž, ktorého životný príbeh sa stal jednou z najzásadnejších kapitol na dejinách populárnej hudby? Odpoveď vám ponúka hviezdna zostava tvorcov na čele s režisérom Tatom Taylorom (nominácia na Oscara za film Farba citov) a producentmi Brianom Grazerom (Oscar za Čistú dušu) a Mickom Jaggerom, ktorý filmu predal svoje vlastné bohaté hudobné skúsenosti.

„James Brown chcel byť v hudbe vždy napred. Predurčoval rytmus a vkus, jeho hudba sa stala súčasťou hip-hopového jazyka. Jeho život ma vždy fascinoval a dojímal, je mi cťou, že ho touto cestou môžem dostať k ľuďom“, hovorí Mick Jagger.

James Brown sa narodil v Južnej Karolíne uprostred krízy v roku 1933. Prežil detstvo plné samoty, zanedbávania, dostal sa do polepšovne aj do väzenia. Nikdy sa nenaučil pravidlá, ktoré sa v spoločnosti musia dodržiavať. To ho predurčilo k tomu, aby ich porušoval.

Ako amatérsky boxer alebo skôr pouličný bitkár sa naučil tvrdo bojovať čo sa odrazilo na jeho dynamickej životnej sile. Stal sa jedným z najvplyvnejších umelcov v histórii, ktorí kedy vystúpili na pódium a dodnes inšpiruje a ovplyvňuje vývoj pop music.

James Brown veril, že dokáže čokoľvek, čo si zaumieni a 25 rokov sa nemýlil. Bol tým, ktorý vynašiel funk a napísal príručku živých vystúpení, bol hurikánom ktorý sa prehnal americkou hudobnou scénou. Bol podnikateľom, aktivistom a osobnosťou, Biely dom ho vyhlásil za „najvplyvnejšieho černocha v Amerike“. Vo svojej mysli vždy zápasil s Elvisom o korunu americkej hudobnej scény. Vo vytrvalosti, vplyve a tvorivosti zvíťazil a stal sa najväčším americkým muzikantom 20.storočia.

Viac sa dozviete vo film GET ON UP – Príbeh Jamesa Browna v kinách od 13.novembra.

 

 

-reklamná správa- 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu