Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nebo nie je výmysel: Príbeh, ktorý pozná celý svet

Nebo nie je výmysel Zobraziť galériu (10)
Nebo nie je výmysel (Zdroj: ITA film)

Skutočný príbeh štvorročného Coltona, ktorý po ťažkej operácii tvrdí, že bol v nebi, zatiaľ čo lekári bojovali o jeho život. Svoju neuveriteľnú cestu do neba a napäť opisuje s nevšednou detskou úprimnosťou a čo viac, hovorí o veciach, ktoré sa udiali dávno pred jeho narodením. Uvedie distribučná spoločnosť Itafilm. V kinách od 30. októbra 2014.

V roku 2010 sa kniha od neznámeho autora, k veľkému prekvapeniu všetkých, ocitla na 1. priečke najpredávanejších knižných titulov rebríčka New York Times. Bola to útla žltá knižka s názvom “Nebo nie je výmyselˮ od autorskej dvojice Todda Burpa a Lynn Vincentovej. Vtedy ešte nikto netušil, že sa dostane do rúk miliónov čitateľov, bude preložená do 35 jazykov a vyvolá medzi rodinami a komunitami na celom svete zásadné otázky týkajúce sa zmyslu života, viery a večnosti. Námet knihy sa zrodil počas najhoršej nočnej mory ktoréhokoľvek rodiča: choroby dieťaťa, ktorému doktori nedávajú takmer žiadnu šancu na prežitie. Avšak malý Colton to dokázal. Keď sa zotavil, rozpovedal rodičom priam neuveriteľný príbeh o tom, že počas operácie odišiel do neba. Bolo to miesto neopísateľnej krásy, absolútneho pokoja a dokonca tam stretol aj zosnulých príbuzných, ktorých nikdy nepoznal osobne.

“Tento príbeh pojednáva o množstve zásadných tém,ˮ hovorí režisér Randall Wallace. „Otázku, čo sa stane, keď zomrieme, si v istom okamihu položí každý z nás. Avšak príbeh rodiny Burpových vyvoláva aj ďalšie dôležité otázky: Čo nám dáva pocit, že práve teraz žijeme? Čo je zdrojom viery? Čo nás motivuje? Čo je nástrojom zmeny v našich životoch? Čo nás zbaví strachu a dodá nám impulz ísť vpred, veriť a dôverovať? Na tomto príbehu sa mi páčilo, že sa dotýkal všetkých týchto otázok.ˮ

Režisér dodáva: “Najlepšie príbehy sú tie, ktoré dokážu zachytiť predstavivosť a zároveň nám ukážu správny smer do budúcnosti. Také, ktoré vyžadujú odvahu, aby boli rozpovedané. Nebo nie je výmysel je jeden z nich.ˮ Do slovenských kín uvedie distribučná spoločnosť Itafilm už 30. októbra.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu