Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Neznáma legenda o Draculovi v kinách

Drakula Zobraziť galériu (5)
Drakula (Zdroj: Barracuda)

Takmer celé storočie potom, čo Dracula po prvý krát vydesil divákov v kinách je táto legenda opäť živá. Fascinujúca postava Draculu v akčnom, dobrodružnom príbehu obnovuje vek monštier. Luke Evans sa premení z vládcu Transylvánie, ktorého história pozná pod menom Vlad Nabodávač na prekliate nočné stvorenie. Dracula: Neznáma legenda vstupuje do slovenských kín už 16. októbra.

Píše sa rok 1462 a Transylvánia sa teší obdobiu mieru, ktorý jej zaistil vládca a bojovník Vlad III. (Luke Evans) so svojou milovanou manželkou Mirenou (Sarah Gordonová). Spoločne chránia svoj ľud pred mocnou a stále útočiacou Tureckou ríšou.

Keď ale sultán Mehmed II. (Dominic Cooper) požaduje 1 000 chlapcov vrátane Vladovho syna, ktorí majú byť vytrhnutí z domova a stať sa vojakmi v sultánovej armáde, Vlad sa musí rozhodnúť. Buď vydá svojho syna alebo vyhľadá pomoc monštra, ktoré mu pomôže poraziť nepriateľa za cenu večného prekliatia.

Vlad sa vydá na horu Zlomený zub, kde sa stretáva s démonom a prijíma dohodu – získa silu sto mužov, rýchlosť padajúcej hviezdy a moc rozdrviť svojich nepriateľov. Odnáša si však aj nenásytnú túžbu po ľudskej krvi. Ak sa dokáže ovládnuť po tri dni, vráti sa mu jeho pôvodné podoba. Keby sa ale napil, bude po zvyšok života prebývať v temnote a piť krv... zničí tak všetko čo miluje.

„Na jeho náhrobku stojí, že bol skvelý vládca, ktorého nepriatelia rešpektovali, čo je pôsobivé,“ hovorí o svojej postave predstaviteľ Draculu Luke Evans, herec, ktorý sa preslávil ako záporák zo šiesteho dielu úspešnej série Rýchlo a Zbesilo. „Dracula je veľmi komplexný charakter. Aj keď všetky svoje schopnosti získa naraz, nevie o nich a osvojuje si ich postupne. Tieto scény budú pre divákov obzvlášť pôsobivé,“ dodáva.

Producent Michael De Luca, ktorý stál pri zrode blockbusterov ako Sociálna sieť, Moneyball či Kapitán Phillips hovorí o dôvodoch, ktoré ho priviedli k skúmaniu a odhaľovanie pôvodu tohto monštra: „ Už ako dieťa som chcel vedieť kto premenil Draculu na upíra. Rozmýšľal som: „Bol prvý? Boli ta aj ďalší?“ Bolo skvelé hľadať odpovede na otázky, ktoré neboli položené ani v románe Brama Stokera.“

Odhaľte neznámu legendu o Draculovi už  16.októbra.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu