Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Denzel Washington v akčnom trilleri Equalizer

Denzel Washington vo filme Equalizer Zobraziť galériu (7)
Denzel Washington vo filme Equalizer (Zdroj: itafilm)

Denzel Washington prichádza ako Robert McCall, bývalý člen špeciálnej zásahovej jednotky, ktorý sa chce usadiť v ústraní. Keď však spozná Teri, dievča v spároch nemilosrdnej mafie, berie spravodlivosť do vlastných rúk. McCall pomáha tým, čo už stratili akúkoľvek nádej na záchranu. Uvedie distribučná spoločnosť Itafilm. V kinách od 25. septembra.

Podľa  slov Denzela Washingtona, pramení sila a oduševnenie Roberta McCalla z jeho vrodeného zmyslu pre spravodlivosť. „McCall urobil v minulosti veľa vecí, ktoré sa snaží dostať z hlavy a viesť lepší život,“ vysvetľuje Washington. Avšak potom, čo opustil túto minulosť a usadil sa v ústraní čoskoro zistí, že túžba po spravodlivosti je silnejšia. Zlom nastane vo chvíli, keď mladé dievča menom Teri potrebuje pomoc. „Nevidel sa v dobrom svetle. Nestratil svoje schopnosti, no vedome sa rozhodol hodiť minulosť za hlavu, skoncovať s tým, kým bol predtým. Až vo chvíli, keď stretne Teri, obeť obchodu s bielym mäsom, rozhodne sa zakročiť.

                Na plánovaní akčných scén sa podieľali predovšetkým režisér Antoine Fuqua, Washington a Keith Woulard, jeden z hlavných koordinátorov kaskadérov. „Pri nakrúcaní väčšiny akčných filmov prevláda tendencia triasť kamerou a nechať chaoticky lietať všetko naokolo. Divák tak stratí prehľad o tom, čo sa deje,“ vysvetľuje Fuqua. „Presne toho sme sa chceli vyvarovať. Mojím cieľom bolo, aby mali akciu v rukách samotní herci,“ dodáva režisér.

Zaujímavosťou je, že pri nakrúcaní akčných scén sa Fuqua inšpiroval reálnym boxerským prostredím. „Mám dobrého priateľa, ktorý je okrem iného skvelý boxer. Volá sa Sugar Ray Leonard,” hovorí. „Vždy nám rozpráva historky, pri ktorých si uvedomíte, že byť boxerom neznamená len bezhlavo tĺcť do súpera. Je za tým oveľa viac. Niekedy vás priateľsky potľapkajú po chrbte, ‘Čau, ako sa darí?’ Je to ich spôsob, ako si vás premerať a zistiť, či ste vo forme, prípadne či nepredstavujete hrozbu. Alebo pozorne sledujú vaše pohyby, reč tela,  vaše silné a slabé stránky. Vedia si človeka rozobrať kúsok po kúsku. McCall má podobné schopnosti. Všíma si tieto veci a využíva ich vo svoj prospech.”

                Robert McCall je atypický tým, že nenosí strelnú zbraň. Namiesto toho využíva k obrane svoje okolie a veci, čo sú mu práve po ruke. „Môže to byť napríklad popolník, nôž na dopisy,...“ upresňuje Woulard. „Alebo váza, vidlička, hrnček, kniha... je to fakt pestré.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu