Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zejtra napořád v kinách od 14. augusta

Zejtra napořád Zobraziť galériu (19)
Zejtra napořád

Každú noc milióny ľudí zaspávajú s tým, že zmenia svoj život. Zejtra napořád je film o našich snoch, o zmenách v živote, ktoré chceme urobiť, ale často sa ich bojíme. O rozhodnutiach, ktoré začneme realizovať, ale až od zajtra! O nádeji, že ďalšie ráno všetko zmení. Uvedie spoločnosť Itafilm. V kinách od 14. augusta.

Petr (Pavel Batěk) sa práve vrátil z Číny, kde urobil super kšeft. Má pár dní voľna, aby dal kus reči s najlepšou priateľkou Terezou (Vica Kerekes) a pohárik s kamarátom Pavlom (Filip Blažek). Má zopár adries z internetových zoznamiek. Lenže... Veci sa nie vždy vyvinú tak, ako očakávame. Prežijeme s Petrom niekoľko dní života. Možno v nich objaví, čo vlastne túži zmeniť. Zajtra. Navždy.

„Chcel som do filmu dostať zaujímavú mužskú postavu, pretože mám pocit, že v českých filmoch chýbajú silné mužské charaktery. Väčšinou sú to ukrivdení, vyšinutí, debilní alebo asexuálni jednotlivci, na ktorých sa nerád pozerám. To, že Petr chce zmeniť svoj život a má svoje sny mi príde logické, lebo verím, že v kútiku duše si to prajeme my všetci,“ hovorí režisér Rudolf Havlík.

Zejtra napořád je Havlíkovým prvým hraným filmovým počinom. Ako scenárista vychádzal z predošlej spisovateľskej skúsenosti. Je totiž obľúbeným bloggerom a autorom štyroch kníh. Aj napriek tomu, že príbeh hlavného hrdinu je fabulácia a fikcia, základnou inšpiráciou boli pre Havlíka vlastné zážitky z pracovných ciest v Ázii. Časť príbehu sa odohráva v Hongkongu, ktorý -ako režisér zdôrazňuje- je neskutočne podmanivý a dáva filmu neopakovateľnú atmosféru.

Petr sa snaží zmeniť svoj život, ale úplne sa mu to nedarí, pretože na to nejde správne,“ hovorí o svojej postave Pavel Batěk. „A to aj napriek tomu, že mu všetky cesty dávajú zmysel, lebo dúfa, že na nich nájde to, čo mu chýba.“

Do akej miery je hlavný hrdina obrazom samotného režiséra? „Chcel som sa pohybovať v prostredí, ktoré trochu poznám. Preto som Petra Krausa vsadil do miest, kde sa cítim ako ryba vo vode a celý príbeh orámoval Čínou a výrobou oblečenia. Petr je predsa len iný než ja. Lepší, vtipnejší a elegantnejší. Ja vysedávam na obrubníku na zemi, kým on cestuje v obleku. Vo filme to ide ľahšie...“ hovorí režisér.

A prečo si režisér vybral do hlavnej úlohy filmu práve Pavla Baťka?

„Pretože sa mi páčil. Pripadá mi ako chlap. Nie karikatúra. Keď chodím do kina na romantické filmy z USA som rád, keď sa tam objaví niekto, s kým môžem tie dve hodiny stráviť aj ja, ako chlap, a nemusím sa pozerať na nudné charaktery. Batěk je zaujímavý, má sexappeal, vie si zo seba urobiť srandu a myslím si, že má charizmu, ktorá mnohým našim hercom chýba. No a v neposlednom rade aj preto, že je s ním zábava...“ uzatvára Havlík.

Do hlavnej ženskej úlohy vybral  Vicu Kerekes, ktorá sa stala jednou z najobsadzovanješích zahraničných herečiek v českých filmoch.

„Scenár sa mi páčil, lebo z toho sálal život. Je v tom istá filozofia, silný  pohľad na veci, no naservírované s ľahkosťou. Je dôležité, aby sme sa z toho neotrávili ale naopak, dobre najedli,“ pokračuje Vica.  „Ja sama som sa viackrát pristihla, že si odkladám veci na zajtra. Zajtra to spravím, lebo... vždy to lebo! Nie. Už nikdy viac ʽzajtra, leboʼ…ale hneď teraz!!!“ 

A ako je na tom Pavel Batěk, koľkokrát v živote si povedal: zajtra prestanem fajčiť, zajtra si nájdem novú lásku a tak ďalej?

Že prestanem fajčiť som si nepovedal nikdy. To, že si zajtra nájdem novú lásku je náročné uskutočniť, ak sa tá žena neobjaví alebo to nejakým spôsobom nezaiskrí obojsmerne. Ten zajtrajšok je v tomto prípade relatívny, je to skôr v najbližšej dobe, alebo už čoskoro. Skrátka, je v tom nádej. Zajtra to objavím a hotovo. Nie je to alibizmus, ale myslím si, že nútiť sa do vecí sa jednoducho nedá,“ hovorí Pavel Batěk.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu