Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Strážcovia Galaxie

Zobraziť galériu (35)
(Zdroj: Saturn)

Veľkolepým akčným dobrodružstvom Strážcovia Galaxie sa filmový svet spoločnosti Marvel rozširuje do vesmíru.

Peter Quill je svojrázny dobrodruh, potulujúci sa z planéty na planétu. Potom, čo obávanému a vplyvnému Ronanovi ukradne tajomnú guľu, stáva sa stredobodom záujmu nájomných zabijakov. Aby im unikol, musí spojiť sily s prapodivnou štvoricou – prchkým a po zuby ozbrojeným medvedíkom čistotným Rocketom, Grootom – humanoidom, ktorý však pripomína skôr strom, záhadnou i vražednou Gamorou a pomstychtivou obludou Draxom Ničiteľom. Keď Quill odhalí skutočnú moc gule a hrozbu, ktorú predstavuje pre celý vesmír, musí za každú cenu držať pokope svojich nesúrodých spoločníkov a pokúsiť sa zachrániť celú Galaxiu.

NAKRÚCANIE VEĽKÉHO DOBRODRUŽSTVA

Nakrúcanie filmu odštartovalo prvou klapkou v júni 2013 v Británii a tiahlo sa následne celým letom a jeseňou. Štáb zanietene spolupracoval, aby naplnil predstavu režiséra. Filmovými lokalitami sa často ozýval soundtrack z pera Tylera Batesa, ktorý stihol niektoré časti filmovej hudby skomponovať ešte pred prvou klapkou. Tým dostávalo natáčanie svojskú atmosféru a udávalo ten správny ráz práve nakrúcaným scénam.

Produkčný dizajnér Charles Wood mal za úlohu vytvorenie kulís pre prostredia, o akých sa nám ani nesnívalo. Pre Gunna bolo totiž dôležité, aby celé obsadenie pracovalo čo najviac v reálnych scénach a nie pred zeleným plátnom. Trval na tom, aby miesta, na ktorých sa film odohráva pôsobili tak skutočne, ako je to len možné. Gunn hovorí: „Dôležitým momentom bola snaha o vytvorenie drsného sveta, ktorému nemá chýbať farebnosť. Sci-fi filmy z minulosti boli tiež takéto farebné a tým som sa nechal inšpirovať.“

Jednou z lodí, ktorú Wood so svojimi kolegami vytvoril je Milano, Quillova loď. Bola skonštruovaná ako kompozitné vozidlo s dvomi úrovňami.  S hornou letovou palubou a nižšou obytnou časťou.  Interiér mal pripomínať Zem, nachádzame v nej teda chrómu a kožu. Wood so svojim tímom tiež vybudoval Ronanovu loď Aster, lietajúce mauzóleum v minimalistickom dizajne. Dominujú jej odtiene sivej a je čisto funkcionalistická.

Kyln—vesmírne väzenie, kde sa Strážcovia stretnú a sformujú je najväčšou kulisou, aká bola pre tento film vytvorená. Je to set, ktorý má 360 stupňov. Loď je to strojársky zázrak, ktorý sa skladá z 150.000 kilogramov ocele, troch poschodí, ktoré sa v rámci post produkcie filmu ešte navýšili do výšky viac ako 60 metrov.

Vodná planéta, domov jednotiek Nova – Xandar je jedným z najjasnejších prostredí vo filme. V rámci natáčania sa pracovalo vo veľkej virtuálnej kulise. Ako inšpirácia poslúžila stanica Santiago Calatrava, monumentálna stavba z ocele, skla a bieleho betónu v Liege v Belgicku. Wood taktiež vybudoval planétu Morag, na ktorej Quill objaví tajomnú guľu a mesto Knowhere, ktoré je dopravným uzlom pre intergalaktické cesty. Evokuje industriálne, banícke mesto v ktorom má Zberateľ svoje múzeum.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu