Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poštár Pat - obľúbená postavička prichádza vo filme!

Zobraziť galériu (39)
(Zdroj: PR)

Poštár Pat, skromný a obľúbený doručovateľ pošty, žije so svojou ženou Sárou a ich mladým synom Juliánom idylický život na britskom vidieku, v svojráznej dedinke Zelené údolie.

Keď odborník na výkonnosť Edwin Vred zosnuje plán, ako prebrať vedenie Špeciálnej doručovacej služby, Patove plány vziať svoju manželku na ozajstnú svadobnú cestu do Talianska začínajú troskotať. Jadrom Vredovho diabolského plánu je odstránenie riaditeľa Milého a nahradenie všetkých zamestnancov pošty robotmi.

Potom, ako Pat uvidí epizódu televíznej talentovej show „Si ten pravý“, hádže rukavicu do ringu a púšťa sa do súťaže o veľkú cenu, ktorá zahŕňa aj nahrávaciu zmluvu a, akoby to zosnoval sám osud, výlet do Talianska. Kvôli náhlemu prešľapu v žiari reflektorov Patovi odrazu hrozí, že stratí všetko, čo mu je drahé: svoju rodinu, priateľov a prácu.

Poštár Pat vo filme v kinách od 7. augusta so slovenským dabingom.

Poštárovi Patovi svoj hlas prepožičal jeho obľúbený seriálový dabér Miro Noga.

Poštár Pat - obľúbená
Zobraziť galériu (39)
 (Zdroj: PR)

Spoznajte Pata a jeho rodinu

Poštár Pat - obľúbená
Zobraziť galériu (39)
 (Zdroj: PR)

Poštár Pat

Pat Klifton (známy predovšetkým ako Poštár Pat) žije v pokojnom Zelenom údolí, ktoré bolo pre neho domovom väčšiu časť jeho života. Pat býva vo Forge Cottage so svojou milujúcou manželkou Sárou, ich šesťročným synom Juliánom a s Patovým verným čierno-bielym kocúrom Fredom. Je to šťastný muž. Pat začínal ako dedinský poštár, dnes je už však zamestnancom Špeciálnej doručovacej služby pre oblasť Zelené údolie a susedný Penkáster. Pat miluje svoju prácu a je to na ňom vidieť. S Fredom po boku je Pat srdečne vítaný všade, kdekoľvek ho jeho donáškové jazdy zavedú. Či frčí na kolesách červenej dodávky, alebo letí na novej donáškovej helikoptére, Pat vždy doručí zásielky. Je to oporný stĺp obyvateľov Zeleného údolia – dobrý sused, ktorý vás vždy pobaví pripraveným vtipom, pohladí láskavým slovom či rád podá pomocnú ruku. Je výborný spoločník. S každým rád prehodí pár slov, najradšej však pri šálke čaju. Na Poštára Pata sa skrátka vždy môžete spoľahnúť!

Poštár Pat - obľúbená
Zobraziť galériu (39)
 (Zdroj: PR)

Kocúr Fred

Fred, čierno-biely kocúr, je Patov lojálny parťák. Od prvého dňa, keď ako mača prišiel do Forge Cottage, boli Fred s Patom nerozlučiteľnou dvojicou. Mňauknutím, kývnutím hlavy alebo šklbnutím fúzikov pomáha Patovi prekonať všetky ťažkosti, aby doručil čokoľvek, kedykoľvek a kamkoľvek. Ak zavŕši deň rybacou pochúťkou, Fredovi už viac k šťastiu netreba. Pravda je, že Pat by sa na donášky bez Freda nikdy nevydal. A nikdy by to sám bez neho nezvládol!

Poštár Pat - obľúbená
Zobraziť galériu (39)
 (Zdroj: PR)

Sára Kliftonová

Sára je ďalšou usilovnou včeličkou vo Forge Cottage. Je vernou manželkou Pata, ktorá sa stará o ich spoločného syna Juliána a popri tom stíha prevádzkovať staničnú kaviareň v Zelenom údolí. Je to moderná matka, ktorá zvláda všetko. Vie upiecť ukážkový koláč alebo od základov vyrobiť kostým dinosaura. A keď sa Pat cíti zle, preberá za neho všetky donášky. Rovnako ako Pat, aj ona je veľmi spoločenská a veselá. (Je skvelé, že má pri sebe Pata a Freda, ktorých vyvádzanie ju vždy dokáže zabaviť.) V krátkosti: Pat sa na Sáru môže vždy spoľahnúť.

Poštár Pat - obľúbená
Zobraziť galériu (39)
 (Zdroj: PR)

Julián Klifton

Julián, syn Sáry a Pata má šesť rokov. Ako sa vraví, jablko nepadá ďaleko od stromu, a tak aj Julián je veľmi priateľské dieťa, ktoré rado trávi čas so svojimi kamarátmi a je za každé dobrodružstvo, či už skutočné alebo vymyslené. Julián je húževnatý fanúšik futbalu, obzvlášť keď sa jedná o jeho obľúbený futbalový tím: Penkáster United.

Zaujímavosti, ktoré zabavia, fakty, ktoré ste nepoznali

Poštár Pat - obľúbená
Zobraziť galériu (39)
 (Zdroj: PR)

  • Prvé vysielanie Poštára Pata sa konalo v roku 1981 na televíznej stanici BBC1 a je to vôbec najdlhšie vysielaný animovaný seriál v histórii BBC.
  • Poštár Pat bol odvysielaný vo viac než 85 krajinách, vďaka čomu si hlavný hrdina vyslúžil prezývku „najpopulárnejší poštár na svete”.
  • Pôvodne sa dvojica Pat a jeho kocúr Fred mali nazývať „Poštár Ron a jeho veľký pes Don.”
  • Pat žil v dedinke Zelené údolie po celý svoj život, mimo krátkeho úseku na začiatku svojich dvadsiatich rokov, keď býval v mestečku Harrogate. To je ale odovzdanosť, však?
  • Fiktívna dedinka Zelené údolie bola inšpirovaná inou dedinkou, Cumbrian, ktorá leží v srdci oblasti Lake District v Anglicku.
  • V zábavnom parku v anglickom Longleate sa nachádza replika Zeleného údolia. Nechýba v nej pošta, Forge Cottage (dom Poštára Pata) ani železničná stanica.
  • Pat rád začína svoj deň poriadnou šálkou čaju a toastom. Fred však uprednostňuje misku s mliekom.
  • Pat je neustále v pohybe. Aby doručil zásielky do Zeleného údolia a Pankásteru dvakrát za deň, Pat prejazdí približne 80 km a prejde zhruba 16 km.
  • Žiadna zásielka pre neho nie je primalá ani priveľká. Pat doručí všetko, od magnetu priemyselnej veľkosti až po malinkého ozdobného sloníka.
  • Pat miluje všetko, čo jazdí a má kolesá. „Flotila“ jeho Špeciálnej donáškovej služby zahŕňa napríklad pôvodnú poštovú dodávku (tiež známu ako Pat 1), zásielkovú dodávku, helikoptéru, motorku so sajdkou pre Freda a snežný skúter.
  • Ešte predtým, než sa Fred stal úspešným čierno-bielym pomocníkom, ako ho dnes poznáme, v prvých častiach seriálu mal kožúšok celý čierny a volal sa Jim.
  • Fred miluje ryby, obhliadky terénu a chytanie myší. (Doposiaľ síce žiadnu nechytil, napriek tomu je to pre neho dobrý tréning.)
  • V roku 2006, bol kostým Poštára Pata čestným účastníkom narodeninovej oslavy Kráľovnej Alžbety II. pri príležitosti jej 80. narodenín.
  • Princ William, vojvoda z Cambridge, zas šantil s obedárom Poštára Pata počas svojho prvého dňa v škôlke.
  • Celkovo existuje 157 televíznych epizód Poštára Pata a 10 televíznych špeciálov – dokopy to predstavuje až 2 625 minút animovaného materiálu! (Dajte postaviť na čaj, o víkend mate postarané!)
  • Viac než 98 864 hodín v rámci produkcie trvala výroba všetkých epizód Poštára Pata. Tak tomu sa hovorí dobre vykonaná práca!
  • Pat ovláda mnoho hudobných nástrojov, od gájd až po eufónium – maľuje, tancuje, skrátka darí sa mu všetko, čoho sa chytí. Dokonca vie na rukách umiesiť pizzové cesto!

Poštár Pat - obľúbená
Zobraziť galériu (39)
 (Zdroj: PR)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu