Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nové Zámky - termálne kúpalisko

Zobraziť galériu (13)

NOVÉ ZÁMKY - Kúpalisko nesie meno svojho zakladateľa Emila Tatárika, vlastníka 10-hektárového pozemku, na ktorom sa areál rozprestiera. Na mieste pôvodného jazierka sa v 70. rokoch začalo s výstavbou prvých bazénov. Dnes tu nájdete nádherne upravený lesopark s možnosťami kúpania aj aktívneho odpočinku.

V posledných rokoch sa pristúpilo k rekonštrukcii a novej výstavbe bazénov, ako aj celkovej modernizácii areálu s kapacitou 3 500 ľudí. Vďaka tomu tu návštevníci okrem oddychu v tieni mohutných drevín môžu nájsť osvieženie vo vyhrievaných plaveckých bazénoch či vírivkovom bazéne (36˚C). Pre termálny sedací bazén (35 ˚C) sa využíva horúca voda z 1 200 metrov hlbokého vrtu na okraji pozemku. Nechýba ani tobogan a komplex troch detských bazénov s minimálnou teplotou 31˚C. Veľmi sympatické je aj to, že správca kúpaliska myslí aj na nemotorizovaných návštevníkov a deti. Počas letných prázdnin vás štyrikrát denne zadarmo odvezie či dovezie kyvadlový Štrandbus z centra Nových Zámkov rovno pred areál termálneho kúpaliska.

Ubytovanie


Azda jediným nedostatkom kúpaliska je, že na tomto rozľahlom pozemku nie sú žiadne ubytovacie kapacity. V blízkej budúcnosti sa však ráta s výstavbou kempingu a chatiek.

Stravovanie


Celý komplex bufetových a reštauračných zariadení zabezpečuje stravovanie, ktoré ponúka nielen rýchle, ale aj teplé jedlá a všetky možné druhy nápojov. Ceny nie sú nijako prehnané, vybrať si možno z rôznych cenových možností.

Športové aktivity


Rozľahlé zelené plochy ponúkajú veľkodušné možnosti na športové vyžitie s vlastnými loptami či iným náčiním (napríklad bedminton, frisby a pod.). Nájdete tu však aj niekoľko upravených ihrísk na plážový volejbal, tenis, nohejbal či minigolf. Za všetky tieto aktivity zaplatíte iba 30 korún. Menšie deti sa môžu vyšantiť na novom detskom ihrisku s množstvom hojdačiek, hojdacích koníkov a preliezačiek. Pieskovisko je dokonca hneď veľa detských bazénov.

PLUSY


- udržiavaný čistý areál s množstvom zelene
- veľký bufetový komplex
- veľa možností športového vyžitia
- nové sociálne zariadenia
- veľké parkovisko zdarma
- Štrandbus zdarma

MÍNUSY


- žiadne možnosti ubytovania

Jedlá a nápoje


Pivo 0,5l
25 Sk
Kofola 0,5l
20 Sk
Cigánska pečienka
40 Sk
Hranolčeky
20 Sk
Hotdog
15 Sk
Gyros
55 Sk
Čína
60 Sk
Pizza
30 Sk/kus


Pozri, kde je Termálne kúpalisko v Nových Zámkoch >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu