Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podhájska - termálne kúpalisko

Zobraziť galériu (9)

PODHAJSKA - Neďaleko Šurian bola objavená v roku 1973 jedinečná minerálna voda vyvierajúca z hĺbky 1900 metrov. A tak sa v Podhájskej, jednej z najstarších obcí na Slovensku, začala nová etapa založená na cestovnom ruchu. Vyrástol tu postupne obrovský 11 hektárový rekreačný komplex s kapacitou 5500 ľudí, ktorý poskytuje možnosti kúpania a oddychu na pekne udržiavaných terasovito stupňovaných zelených plochách s bujnou vegetáciou.

Okrem toho je k dispozícii množstvo bufetov a obchodíkov, rôzne atrakcie, služby a ubytovanie.

Jedinečná termálna voda z Podhájskej dosahujúca pri žriedle až 83ºC je vyhľadávaná najmä pre svoje vlastnosti podobné slanej vode z Mŕtveho mora. Pomáha pri problémoch s dýchacími cestami, stimuluje štítnu žľazu, zmierňuje bolesti pohybového aparátu a doliečuje zlomeniny. Pre ľudí trpiacich kožnými chorobami je táto voda priam zázrakom. Vďaka silnej mineralizácii a obsahu solí sa v nej neprenášajú žiadne baktérie. Okrem sedacích bazénov (36-38°C) s minerálnou vodou tu nájdete ďalšie rekreačné bazény, 2 plavecké, vírivkové a detské - spolu 10 bazénov. Časť areálu je využiteľný len v lete, krytá časť s relaxačným centrom je otvorená po celý rok a poskytuje aj rôzne kúpeľné procedúry a doplnkové služby, napr. kozmetický a kadernícky salón.

Ubytovanie


Priamo v areáli je umiestnený hotel Borinka s kapacitou 96 lôžok. V blízkosti komplexu je chatková osada s kapacitou 64 lôžok a kemping pre 50 stanov a 20 karavanov.

Stravovanie


Ešte v tomto mesiaci bude otvorená reštaurácia Jasmin, ktorá bude spĺňať požiadavky aj tých najnáročnejších. Veľmi dobre sa možno prestravovať aj v samoobslužnej reštaurácii Jantár s bohatou ponukou teplých jedál. Okrem toho sa v letnom areály nachádza 12 bufetov, ktoré poskytujú všetky možné druhy občerstvenia. Ceny sú mimoriadne priaznivé.

Športové aktivity


Na mieste športového areálu prebiehajú stavebné práce, a preto nie sú momentálne k dispozícii kurty a ihriská. Pre deti sú pripravené trampolíny, šmykľavka a tobogan. Okrem toho si dlhú chvíľu môžete zahnať pri stolnom futbale, hokeji, biliarde a šachu.

Plusy


- udržiavaný čistý areál s množstvom zelene
- nízke vstupné v porovnaní s ponúkanými službami
- dostatok stravovacích zariadení
- ubytovanie v areály a okolí
- dostatok parkovacích miest

Vstupné celodenné

letná sezóna / mimo sezóny
Dospelí
120 / 100 Sk
ZŤP 100 / 80 Sk
Deti 80 / 60 Sk

Jedlá a nápoje


Pivo 0,5l
25 Sk
Kofola
20 Sk
Káva
20 Sk
Langoš
15 Sk
Klobása 30 Sk
Koložvárska kapusta 20 Sk/100g
halušky 60 Sk

Ubytovanie


Hotel Borinka
1100 – 2355 Sk
Chatky
900 – 1400 Sk
Kemping:
stan
120 Sk
dospelý
60 Sk
dieťa
40 Sk
auto
50 Sk
El. prípojka
90 Sk

Služby


Masáže
100 - 240 Sk
Lehátko
20 Sk
Šatňa
40 Sk
Skrinka
20 Sk
Parkovné
50 Sk
šachy
zdarma
tobogan
zdarma


Pozri, kde je Termálne kúpalisko Podhájska >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu