Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

John Mayall v júni v Bratislave

John Mayall
John Mayall

Ďalšia hviezda má namierené na Slovensko. Legenda bluesu a bluesrocku John Mayall vystúpi 19. júna v Bratislave!

John Mayall so svojím New Bandom vystúpi v Bratislave v rámci svojho celosvetového turné, počas ktorého odohrá 60 koncertov v Austrálii, na Novom Zélande, v Európe a v Amerike. S gitaristom Rockym Athasom, basgitaristom Gregom Rzabom, bubeníkom Jayom Davenportom a klávesákom Tomom Canningom predstavia na bratislavskom koncerte nový album „Tough“, ktorý je v poradí už 57. oficiálnym albumom Johna Mayalla.

Multiinštrumentalista Mayall nemá rád škatuľkovanie – okrem bluesu a bluesrocku ho inšpirujú aj jazz, funk, jazzrock či fusion. Je to geniálny hudobník, ktorý sa nechce nechať zviazať ani konvenciami, ani žánrovými predsudkami. Okrem talentu, skúseností a energie je aj preto dodnes jednou z najväčších koncertných hviezd na svete. Navyše osobne odštartoval kariéry ďalších megahviezd, predovšetkým v šesťdesiatych rokoch spolupracoval s osobnosťami ako Eric Clapton a Jack Bruce (neskôr založili Cream), Mick Taylor (neskorší člen Rolling Stones), Peter Green a John McVie (neskôr založili Fleetwood Mac), Andy Fraser (Free), Jon Hiseman, Dick Heckstall-Smith a Henry Lowther (Colosseum) a mnoho ďalších. Mayall mal neomylný cit pre budúce hudobné osobnosti a účinkovanie v jeho skupine fungovalo aj ako účinný katalyzátor pre vznik nových kapiel.

Či ste vášnivým zberateľom jeho albumov, alebo poznáte iba niekoľko Mayallových evergreenov – tento koncert musíte vidieť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu