Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V nedeľu rozdajú ceny hereckej asociácie SAG Awards

Medzi nominovanými hercami sa nachádza aj George Clooney.
Medzi nominovanými hercami sa nachádza aj George Clooney.

LOS ANGELES - V losangeleskom Shrine Auditorium v nedeľu rozdajú ceny americkej hereckej asociácie Screen Actors Guild (SAG) v piatich filmových a ôsmich televíznych kategóriách.

Ceny budú odovzdávať hviezdy ako Tom Cruise, Kate Beckinsale, Nikki Blonsky, Josh Brolin, Steve Carell, Russell Crowe, Eric Dane, Tina Fey, Michael C. Hall, Hal Holbrook, Terrence Howard, Holly Hunter, Tommy Lee Jones, Debra Messing, Mickey Rooney, John Travolta, Jeanne Tripplehorn, Kate Hudson, Matthew McConaughey alebo Forest Whitaker.

Najviac nominácií na Screen Actors Guild Awards má dobrodružná dráma Útek do divočiny. Na slávnostnom ceremoniáli 27. januára oslávi SAG aj 75. výročie svojho vzniku. Snímka Útek do divočiny si vyslúžila nominácie v kategóriách herec v hlavnej úlohe (Emile Hirsch), herec vo vedľajšej úlohe (Hal Holbrook), herečka vo vedľajšej úlohe (Catherine Keener) a herecké obsadenie. V poslednej menovanej kategórii sú nominované aj filmy 3:10 Vlak do Yumy, Americký gangster, Táto krajina nie je pre starých a muzikál Hairspray. V hlavnej hereckej kategórii sú spolu s Hirschom nominovaní George Clooney (Michael Clayton), Daniel Day-Lewis (Čierna krv), Ryan Gosling (Lars and the Real Girl) a Viggo Mortensen (Prísľuby z východu). V hlavnej ženskej hereckej kategórii je nominovaná pätica Cate Blanchett (Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek), Julie Christie (Away From Her), Marion Cotillard (Edith Piaf), Angelina Jolie (Sila srdca) a Ellen Page (Juno). Blanchett sa objavila aj medzi nominovanými za ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (I'm Not There).

Informácie zverejnila oficiálna stránka cien SAG www.sagawards.org.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu