Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

English Is Easy sa dostane na filmové plátno

English Is Easy, Csaba Is Dead
English Is Easy, Csaba Is Dead

BRATISLAVA - Kultová divadelná komédia o slovenskej mafii English Is Easy, Csaba Is Dead by sa mala dočkať filmovej podoby. Jej autori Viliam Klimáček a Karol Vosátko sa totiž budúce leto chystajú nakrúcať.

Klimáček ČTK prezradil, že sa v hlavných úlohách objavia Peter Batthyany a Peter Sklár, ktorých hra preslávila. "Nápad nafilmovať ju sme mali od začiatku, pretože je to jedna z najlepších tém v Divadle GUnaGU. Problém bol len zohnať producenta a peniaze, celú sumu však ešte nemáme," povedal ČTK Klimáček.

Čiernu komédiu od jej premiéry v roku 2000 hrali asi 350 krát. Diváci mali veľký problém dostať na ňu lístky, ktoré sa dokonca predávali na čiernom trhu namiesto 180 korún až za 1.500 korún. Dokonca sa vraj na ňu boli pozrieť aj samotní mafiáni.

Klimáček už napísal scenár filmu podľa hry o mafiánskom bossovi Mikim, ktorý sa rozhodne naučiť sa po anglicky. Prikáže svojim gorilám, aby mu uniesli učiteľa. Privedú mu však chemikára, ktorý vôbec nevie po anglicky. A tak pri doučovaní vznikne množstvo zábavných situácii, ktoré autori zachytili aj v rovnomennej knižke a vydali na CD.

Herci, ktorým hra priniesla veľkú popularitu, sa tiež v podobných úlohách objavili v televíznom seriáli MafStory. Vo filme sa však fanúšikovia dočkajú aj nových tvárí, medzi ktorými budú aj neherci. Na kastingu sa vraj objavil napríklad večne rebelujúci raper Rytmus, tanečník Johny Mečoch, či viacerí populárni herci.

Klimáček chce, aby film bol prirodzený a uveriteľný. "Rodil sa veľmi ťažko. Aby bol dobrý, musí byť urobený mafiánsky, s tými ich domami, autami, reťazami," povedal dramatik. Divadelnú hru Englis Is Easy, Csaba Is Dead už v GUnaGU od tejto sezóny nehrajú. Herci, ktorí v nej účinkujú, už totiž pracujú na množstve iných projektov.

Ešte skôr ako mafiánska komédia sa do kín dostane iná Klimáčkova hra - Gotika. Na jej motívy totiž režisér Vlado Fischer nakrúca film Polčas rozpadu, v ktorom hrajú Ján Kroner, Klára Trojanová Pollertová a Táňa Pauhofová. Klimáček však zatiaľ z neho nič nevidel, keďže bol celé leto preč. "Odovzdal som 13 scenárov, nakrúca sa podľa toho posledného, takže autor by tam zbytočne iba vyrušoval," usúdil.

Sfilmovania sa dočkala aj Klimáčkova hra Hypermarket, ktorú uviedol v pražskom Národnom divadle a Slovenskom národnom divadle. Premiéra rovnomenného televízneho filmu bude v Českej televízii koncom roka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu