Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Smatanová si na novom albume zahrá aj na flaute

Zuzana Smatanová
Zuzana Smatanová

BRATISLAVA - Hudobníčka Zuzana Smatanová sa na svojom novom albume Tabletky odvahy, ktorý vyjde v pondelok, predstaví aj ako flautistka. Dvojnásobnú Zlatú slávicu, ktorá v roku 2003 vyhrala súťaž talentov s gitarou v ruke, totiž stále lákajú ďalšie hudobné nástroje. Plánuje si tiež kúpiť klavír a novú gitaru.

"Začala som hrať na priečnu flautu, celkom ma to uchvátilo," povedala ČTK 23-ročná Smatanová, ktorá predtým ako študentka pedagogickej akadémie hrala len na jednoduchšiu zobcovú flautu. V pesničke Vzdialenosť však už predstaví svoje nové zručnosti.

Oproti Smatanovej predchádzajúcim platniam Entirely Good a Svet mi stúpil na nohu, ktoré jej priniesli veľký úspech a množstvo ocenení, sú všetky nové pesničky len v slovenčine. "Na koncertoch som zistila, že si fakt ľudia chcú spievať, ľahšie si to zapamätajú," vysvetlila mladá hudobníčka.

Novú platňu Tabletky odvahy kvôli slovenčine, ale aj textom považuje za svoj najosobnejší album. "Tabletkou odvahy je pre mňa hudba, gitaru chytám, keď mám smutnú náladu. Potrebujem sa vypísať, zbaviť tých pocitov," prezradila speváčka.

Jedna pesnička napríklad vznikla po tom, čo sa viacerých ľudí pýtala na najhoršiu vec v živote. Prvým singlom v rádiách však bude Nič nezostane stále. Spieva v ňom o tom, že veľa vecí v jej okolí sa v poslednom čase zmenilo.

"Mala som pocit, že po viac folkovejšom albume, chcem spraviť niečo rockovejšie," vysvetlila svoje zámery hudobníčka, ktorá novinku zatiaľ púšťala len svojim rodičom. Tí sa podľa nej tešili, že je nová platňa opäť trochu iná, ale stále je na nej poznať Smatanovej štýl.

Keďže Zuzana plánuje vydať nový album každé dva roky, už teraz má materiál na ďalšiu platňu. "Zložila som viac pesničiek, tie, čo zostali presúvam na štvrtý album," povedala Smatanová. Na novej platni začala robiť minulý rok, keďže nedávno absolvovala dve koncertné turné. Už teraz prezradila, čím prekvapí nabudúce. Chce si kúpiť klavír, po ktorom túžila od detstva. Ten by mal znieť na jej ďalšom albume.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu