Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AŠOT HAAS od 28. februára v Savoy gallery

PR článok

Savoy Gallery predstavuje výber z diel jedného z najpozoruhodnejších a najúspešnejších mladých autorov AŠOTA HAASA, ktorý sa venuje širokému spektru výtvarnej tvorby od svetelných objektov a sklených plastík i reliéfov, cez špecifické polohy maľby a grafiky až po sochárske a dizajnérske realizácie v interiéroch i exteriéroch.

Výtvarná reč Ašota Haasa vychádza predovšetkým z geometrickej abstrakcie, vyhranených polôh op-artu a kinetického umenia a inklinuje k minimalistickým formám a striedmej až asketickej farebnosti, len občas nahradenej eruptívnymi výbuchmi farieb alebo svetelných kaskád. Spojením exaktného myslenia,

imaginácie a kreativity s modernými a novátorskými technológiami a ušľachtilými materiálmi v dokonalom technickom prevedení Ašot Haas vytvára svojimi dielami presvedčivú ilúziu virtuálneho sveta a nových, doteraz neznámych dimenzií.

Jeho svetelné objekty, sklené plastiky a reliéfy, sprayové maľby na troj-dimenziálnu obrazovú plochu, reliéfne maľby i jeho magické serigrafie z cyklu SUN (2015), ktoré sú autorskou postprodukciou záberov slnka z Hablovho teleskopu otvárajú pre vizuálnu i intelektuálnu vnímavosťou diváka nové a nečakané perspektívy.

Autor na výstave v Savoy Gallery predstaví výber zo svojho grafického cyklu slnečných impresií SUN,  diela z cyklu RESONANCE OF SOUND,  kde “pretavil“ zvukové rezonancie prostredníctvom svetelných efektov do žiarivých reliéfov z optického plexiskla, sprayové maľby z cyklu EXPLOSION, ktorý je opticky mimoriadne pôsobivou a dynamickou a vibrujúcou hrou geometrických tvarov na trojrozmernej obrazovej ploche a metalické reliéfne maľby z cyklu RELIEF PAINT. Divákov zaujmú i jeho výnimočné solitéry svetelných objektov a žiarivých sklených plastík, ktoré mu získali medzinárodné uznanie.

Výstava je prístupná denne od 28. februára do 05. apríla 2018.

AŠOT HAAS                                    

Narodil sa 16. júla 1981 v Moskve. V roku 1989 prišiel s rodičmi na Slovensko.

1996 -2000 študoval na Strednej škole úžitkového výtvarníctva, odbor kameňosochárstvo u akademického sochára Vojtecha Pohanku

 

2000-2007 študoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave a absolvoval:

2000-2002 Ateliér Industrial dizajn u doc. Ferdinanda Chrenku

2002-2003  Ateliér Transport dizajn u doc. Štefana Kleina  

2004-2005 Ateliér Sklo u doc. Juraja Gavulu

2004-2007 Ateliér Socha, objekt, inštalácia u prof. Juraja Meliša

 

Žije v Bratislave a venuje sa širokému spektru výtvarnej tvorby v rozpätí dizajnu, sochárstva, a sklárskeho výtvarníctva, ale i maľby a grafiky. Patrí k najúspešnejším autorom svojej generácie a má za sebou množstvo individuálnych i kolektívnych výstav.

- reklamný článok -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu