Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Priaznivci Baletu Bratislava majú svoj klub

Priaznivci Baletu Bratislava majú svoj klub
Priaznivci Baletu Bratislava majú svoj klub

BRATISLAVA – Balet Bratislava pod vedením Mária Radačovského zaznamenal počas svojej krátkej histórie niekoľko úspechov. Priaznivci súboru majú teraz možnosť združovať sa v záujme podpory jeho ďalšej činnosti. Rôzne benefity, ktoré členstvo v Klube donorov Baletu Bratislava ponúka, majú tiež napomôcť vybudovať osobnejší vzťah medzi umelcami a ich divákmi.

„Balet Bratislava ako nezávislý tanečný súbor môže vykonávať svoju činnosť len vďaka podpore sponzorov a partnerov. Každý príspevok napomôže udržať vysokú umeleckú úroveň a skvalitniť našu činnosť,“ hovorí o Klube donorov Baletu Bratislava výkonná riaditeľka súboru Miroslava Kovářová. Individuálne darcovstvo na Slovensku v oblasti kultúry nemá síce silnú tradíciu, ale vedenie súboru verí, že osloví najmä svojich priaznivcov, pravidelných divákov a podporovateľov. Cieľom Klubu donorov je tiež vybudovať si osobný vzťah s komunitou fanúšikov, ktorí chcú byť bližšie k dianiu v Balete Bratislava.

Záujemcovia o členstvo v Klube donorov majú možnosť vybrať si takú kategóriu, ktorá zodpovedá ich očakávaniam. Môžu sa rozhodnúť, či sa stanú priateľmi, patrónmi, mecénmi alebo korporatívnymi mecénmi Baletu Bratislava. Každý člen získava balíček výhod, ktorého súčasťou sú prednostné rezervácie vstupeniek na najlepšie miesta v hľadisku, zverejnenie mena na rôznych propagačných materiáloch súboru, ako aj možnosť nazrieť do zákulisia príprav inscenácií alebo zúčastniť sa predpremiérových a popremiérových slávnostných podujatí. Členské poplatky sa pohybujú od 50 €. Viac informácií uverejňuje Balet Bratislava na svojom webovom sídle www.baletbratislava.sk.  

Balet Bratislava vznikol na jar 2011 s cieľom prinášať profesionálne a umelecky kvalitné inscenácie a stať sa rešpektovaným súborom v medzinárodnom kontexte. Napriek svojej krátkej histórii, má za sebou už niekoľko úspechov. Zaplnené sály Divadla Nová scéna v Bratislave, Divadla Andreja Bagara v Nitre a bukureštského Teatrul Naţional de Operetă tlieskali prvej inscenácii súboru Rómeo a Júlia. Tragický príbeh mladých veronských milencov uvedie Balet Bratislava ešte počas vianočného obdobia – 22. 12. 2011 a 28. 12. 2011 v Divadle Nová scéna v Bratislave.

V nedeľu 11. decembra 2011 sa uskutočnila premiéra komponovaného večera Pražský komorní balet a hosté, kde sa Balet Bratislava prezentoval choreografiou Mária Radačovského Tri duetá. V súčasnosti vrcholia prípravy na ďalšiu premiéru 3Balet (Večer slovenských choreografov), ktorá predstaví tvorbu troch slovenských choreografov – Šárky Ondrišovej, Stanislavy Vlčekovej a Mária Radačovského. V druhej polovici sezóny sa diváci môžu tešiť na večer zložený z diel českých choreografov Jiřího Kyliána, Libora Vaculíka a Pavla Šmoka.

Viac informácií nájdete na www.baletbratislava.sk.

Ďalšie informácie:

Markéta Plichtová, PR manažér,  Balet Bratislava,  +421 949 347 777, plichtova@baletbratislava.sk  www.baletbratislava.sk

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu