Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Interview Armin Van Buuren pre Slovensko

Armin Van Buuren
Armin Van Buuren

1. Získal si 4. raz po sebe ocenenie Najlepší DJ sveta v hlasovaní prestížneho hudobného časopisu DJ Mag, podporené ocenením Najlepší globálny DJ udeleným na IDMA konferencii v Miami, taktiež ocenenie za Najlepšiu rádio reláciu/podcast pre tvoj ‘A State of Trance’, vypredané šou osláv epizódy ASOT 500, vypredané haly tvojho jedinečného svetového turné Armin Only Mirage, toto leto sa staneš otcom... si veľmi úspešný. Kde sa tvoja karma vyrovnáva?:)

Haha, to naozaj neviem. Toto všetko je výsledok dlhoročnej práce a pomáhalo mi v tom veľa ľudí. Jednoducho rok 2011 je pre mňa šťastným rokom. Mám šťastie, že mám okolo seba tím výborných ľudí ktorí ma držia pri zemi, radia mi a pomáhajú mi. Toto je tá najpodstatnejšia vec.

 

2. Teraz k tvojim ‘rivalom‘ z DJ Mag... Existuje medzi DJmi veľká rivalita? Ak hej, ako ju vnímaš?

 

Toto to je to čo nemám rád na DJ hlasovaniach a DJ rebríčkoch, celkovo na všetkých rebríčkoch ohľadom DJ-ingu. Veď ako môžete porovnávať rôznych DJov? Jediné čo môžete povedať je či ich máte radi alebo nie a či sa lístky na nich predávajú alebo nie. Hudba je vecou osobného vkusu. Ja nie som najlepší DJ. To že som vyhral v DJ Mag, znamená že som vyhral v hlasovaní popularity na základe určitej skupiny entuziastov tanečnej hudby. A či ma to teší? Samozrejme. Pretože cítim podporu u veľa fanúšikov, to ma teší. Či je to dobré pre scénu? Neviem... Spolupráca medzi DJmi je dôležitá, a existencia takýchto rebríčkov sa snaží diferencovať že jeden DJ je lepší od druhých, čo jednoducho nie je pravda. Nejaký DJ možno vypredá viac lístkov, ale robí ho toto lepším DJom? Nemyslím si. Všetko je vecou vkusu. Oslavami 500tej epizódy A State of Trance som chcel svetu ukázať že DJ scéna je veľmi zjednotená a my všetci chceme pracovať spolu.

 

3. Môžeš nám prezradiť prečo sa tvoja nová svetová šou/CD volá Mirage? / pozn.: mirage = ilúzia, prelud, fatamorgána/

 

Mirage, to je niečo čo môžete vidieť, v podstate to tam je. Mirage je vášeň, emócia, eufória. Je to ako keď sa veziete vo vlaku, pozeráte sa na niekoho kto počúva svoj iPod a zdá sa vám "neutrálny", ale on vo svojom vnútri môže byť veľmi šťastný alebo smutný. To je to na čo som chcel poukázať. Hudba je "gut" pocit, niečo čo môžete cítiť v žalúdku. Je to chvenie vzduchu, ktoré ale môže silno hýbať s vašimi emóciami.

 

4. Album Mirage je veľmi úspešný. Vieš koľko CD sa predalo, či v ktorých krajinách si číslom jedna?

 

Neviem presné čísla, ale dostal som za neho zlatú platňu v Holandsku a ešte aj v Poľsku. Bolo v top 10 vo väčšine svetových rebríčkov na iTunes a číslom jedna v skoro všetkých tanečných hitparádach. Môžem povedať že som veľmi spokojný s výsledkom.

 

5. Tvoja najnovšia šou Armin Only Mirage je aj o spájaní rôznych hudobných štýlov dokopy. Orchester zastupuje klasickú hudbu, Ellerova kapela Bagga Bownz reprezentuje hip-hop-rock, spolupráca s rôznymi spevákmi dodáva odtieň popu. Ľad medzi hudobnými štýlmi sa roztápa. Ktorú kombináciu s trance máš najradšej?

 

Takto to vyzerá ako by to bola pop šou, haha. Nie je to celkom tak. Počas deviatich hodín hrania hrám hlavne trance, ale zopár trackov si zaexperimentujem aj s orchestrom a kapelou. Pre mňa osobne je čistý trance stále tým najlepším zvukom, ale ak hráte deväť hodín, musíte dať ľuďom možnosť zmeny, takže je príjemné experimentovať s progressive, house a techno. 

 

 

6. Môžeš nám prezradiť mená zopár spevákov ktorí ťa budú sprevádzať na pódiu 10. júna v Bratislave?

 

Nie. Musíte prísť a pozrieť si to.

 

7. Budeš hrať iba skladby z nového albumu alebo sa môžeme tešiť aj na tvoje staršie hity?

 

To záleží na ľuďoch. Som ten typ DJa, ktorý sa pozrie na ľudí a potom sa rozhodne kam bude smerovať jeho set.

 

8. Máš nejaký zoznam skladieb ktoré chceš hrať pred koncertom?

 

NIE! Pripravím si a prinesiem všetky moje vlastné piesne a samozrejme viem piesne všetkých spevákov ktorí budú so mnou vystupovať, ale jedinečné je na Armin Only to, že hudba sa nezastaví a ja rozhodujem ktorá skladba sa bude hrať. Takže ... rozhodujem na základe reakcií publika.

 

9. Kde bude hudba trance o desať rokov?

 

Stále tam, kde pred 15 rokmi, ale ovplyvnená inými štýlmi, tak ako môžeme registrovať dnes vplyvy z minimal, progressive a electro, ale je to stále trance!

 

10. Svetové turné Armin Only Mirage je zatiaľ tvojou najväčšou šou. Vieš ešte o nejakej one-man DJ šou?

 

Nie, nie v takom jedinečnom rozsahu aký má táto šou. S orchestrom, kapelou, spevákmi, s použitím timecode.

 

11. Ak by sme ťa citovali, tak šou Armin Only Mirage je viac ako divadlo, skôr ako opera. Čo takto film ako tvoj ďalší krok?  

 

Haha, nikdy nehovor nikdy. Ale chýbal by mi DJ-ing...

 

12. Vyzeráš veľmi vyrovnane a spokojne. Aké sú tvoje ďalšie ciele v živote?

 

Pokračovať v tvorení hudby a pracovať na mojej rádio šou. Milujem objavovať nové techniky a zvuky.

 

13. Tvoja manželka Erika čaká dieťa. Čo si myslíš, ako sa tvoj život hudobníka zmení po tom čo sa staneš otcom? Viete či to bude dievča alebo chlapec? Gratulujeme!

 

Ďakujem! Nechceme vedieť pohlavie dieťaťa pred pôrodom. Budem stále hrať, ale asi trošku menej. Budem na turné také tri týždne a potom ostanem doma asi na dva týždne.

14. Vyzerá to, že ten zvyčajný osobný sen ako oženiť sa a mať deti sa ti už splnil. Máš nejaký pracovný sen ktorý sa ti ešte nesplnil? 

 

Vždy sa objavujú nové sny, ako napríklad pracovať s veľkou kapelou ako je Coldplay alebo tak.

 

15. Ako najlepšie relaxuješ keď nie si na turné?

 

Posedením s priateľmi, rád si zabehám, dobrým filmom, alebo strávením času v mojej herni :-)

 

16. Akú hudbu počúvaš okrem trance?

 

Som veľkým fanúšikom KAŽDÉHO hudobného štýlu, hlavne Ambient.

 

17. Nie veľa ľudí vie že máš vysokoškolský titul, si advokát. Myslíš si že ho využiješ na staré kolená alebo zostarneš s hudbou?

 

Možno, ale nemyslím si. DJ-ing by mi strašne chýbal, ale je vždy dobré mať možnosť robiť niečo iné.

 

18. Veľmi veľa cestuješ. Vieš niečo o krajine kam práve letíš?

 

Áno, zvyčajne už som tam kedysi v minulosti bol, pretože posledných 10 rokov naozaj veľmi veľa cestujem. Obyčajne mi môj tourmanager pripravuje cestu takže ma máločo prekvapí keď tam prídeme.

 

19. Prvý krát si navštívil Bratislavu v apríli 2010 keď si si ju vybral na jednu z osláv ASOT 450. Ako si na Bratislavu spomínaš?

 

Úžasné mesto! Naozaj pekné, ľudia extrémne nadšení. Pamätám si tú krásnu rieku. Bolo to jedno z mojich najlepších vystúpení roku 2010!

 

20. Čo by si rád odkázal tvojim slovenským fanúšikom?

 

Som naozaj nadšený a šťastný z toho že môžem priniesť moju najväčšiu šou do Bratislavy. Túto svetovú šou budem robiť spolu iba asi niekoľko krát, takže možností zažiť ju naživo nie je veľa a som veľmi rád že práve vám je to umožnené. Je to naozaj niečo úplne iné ako doposiaľ. Dúfam, že sa tam uvidíme!!

 

Armin Only ´Mirage´ vstupenky si môžete zakúpiť na www.ticketportal.skv cene od 40 Eur, vrátane všetkých poplatkov, a taktiež na mieste (pokladňa ZŠ Ondreja Nepelu) od 6.6.-9.6. v cene 35 eur. 

 

!!! ARMIN ONLY ´MIRAGE´ - BRATISLAVA DOKUMENT !!!

ARMIN ONLY ´MIRAGE´, 10-6-2011, BRATISLAVA - DOCUMENT from mio miroslav simko on Vimeo.

 

 

TV SPOT:

 

TRAILER:

 

 

Zdroj: www.arminonly.sk      

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu