Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Poznáme výhercov súťaže s filmom Hra o život

Zobraziť galériu (18)
(Zdroj: PR)

Si divák alebo hráč? Je na tebe, čím sa rozhodneš byť v hre Nerve, v ktorej hráči hľadajúci vzrušenie prijímajú riskantné výzvy od anonymných divákov, aby vyhrali hodnotné ceny. Neškodné žartíky postupne prerastajú do čoraz nebezpečnejších akcií a diváci to všetko sledujú v priamom prenose cez svoje smartfóny.

Natočená podľa populárnej knihy pre mladých od Jeanne Ryanovej, Hra o život je dychberúci thriller, a zároveň ako britva ostrá ukážka lákavej sily sociálnych médií. 

Režisérske duo Henry Joost & Ariel Schulman, ktorí majú na konte také tituly ako dokument Catfish a sériu Paranormal Activity, vytvorili akciou nabité mestské dobrodružstvo, ktoré veľa vypovedá aj o správaní sa ľudí vo virtuálnom priestore. “Náš prvý film Catfish vyvolal celonárodnú debatu o internete a identite,” hovorí Joost. “Toto je podobná príležitosť hovoriť o tom, ako my všetci, a teenageri zvlášť, komunikujem navzájom. Na internete robíme kopu vecí, ktoré by sme v reálnom živote nespravili.”

Poznáme výhercov súťaže s
Zobraziť galériu (18)
 (Zdroj: PR)

Vo filme sa vysokoškolská študentka Vee Delmonico (Emma Roberts) nechá od partie kamarátov nahovoriť, aby sa zapojila do hry, čím spustí lavínu udalostí, ktoré jej zmenia život.

“Posadíme plaché dievča k internetu a ona sa náhle zmení na niekoho, kým ešte včera nemala odvahu byť,” hovorí Schulman. “Niekto ju vyzýva, aby sa stala niekým, kým možno ani nechce byť. Vee sa spustí dolu zajačou norou, do temnoty kyberpriestoru. Online publikum dokáže byť nesmierne lákavé. Odrazu postujete obrázky, ktoré by ste nikomu neukázali, a ste v tom.” Hra prebieha prostredníctvom smartfónovej aplikácie, ktorá umožňuje potenciálnym hráčom prihlásiť sa a okamžite začať prijímať výzvy. Ako sa z toho odísť je úplne iný príbeh. “Diváci majú prístup k vašim osobným údajom z Facebooku, Instagramu, Snapchatu—všetkého, čo používate,” hovorí Joost. “Výzvy vám pripravujú na mieru – na základe vašich obáv či túžob. Začína to ako nenútená zábava. Ale hra sa snaží zistiť, kde máte svoje limity.” 

Herečku Emmu Roberts, ktorá hrá Vee, priťahuje téma zlovestnej stránky internetu. “Dnes ľudia bez problémov dávajú celý svoj život na net. Náš film zachytáva tento fenomén a a posúva ho o krok ďalej.” Ona sama si dvakrát rozmyslí, čo dá na Instagram, Twitter alebo aj pošle mailom. “Nič nie je úplne súkromné. Myslím, že tento Hra o život presne vystihuje tento pocit.  Hocikto si môže pozrieť, čo postujete, či si to želáte alebo nie.”

Poznáme výhercov súťaže s
Zobraziť galériu (18)
 (Zdroj: PR)

Nadčasovosť scenára vzbudila záujem aj u Dava Franca, ktorý hrá Iana, Veeinho spoluhráča a potenciálneho priateľa. “Scenár sa dotýka niečoho, čo je momentálne výsostne aktuálne,” hovorí. “Ľudia skrytí za obrazovkami počítačov nie sú sami sebou. Sú ochotní robiť a hovoriť veci, ktoré by nedokázali v komunikácii z očí do očí.”

Aj 3 z vás môžu vyhrať filmový balíček k filmu Hra o život.

Stačí ak správne odpoviete na otázku:

Ako sa volá kniha, podľa ktorej je natočený film?:

  1. Nerve
  2. Hunger Games
  3. The Girl on the Train
 

Výhercovia:

Mária S., Nové Zámky

Monika V., Rimavská Sobota

Ladislav S., Bratislava

Blahoželáme!

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu