Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poznáme výhercov súťaže s pokračovaním Série Divergencia: Experiment

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Forum film)

Plný nových postáv, krajín a tajomstiev, Experiment posúva hranice sveta, ktorý dokázal pritiahnuť pozornosť miliónov divákov. "Jedným z hlavných dôvodov, prečo tento príbeh rezonuje u mladých ľudí, je fakt, že ich zaujíma, čo im budúcnosť prinesie," hovorí James. "Či už vedome alebo nevedome, často premýšľajú o tom, v akom svete žijú. A práve to ich na Divergencii priťahuje.

Hoci Experiment zostáva verný nosným ideám celej série, jeho hrdinovia vstupujú do nových svetov a odhaľujú šokujúce pravdy. Film posúva vzrušujúce dobrodružstvá do ešte vyššej úrovne. "Experiment vám rozšíri pohľad na veci, ktoré prvé dva filmy iba načrtli," hovorí producentka Lucy Fisher. "Tento film má skvelé akčné scény a ohromujúce vizuálne efekty. Ale ja mám na celej sérii najradšej postavy a ich vzájomné vzťahy. Ako divák ste neustále v napätí, lebo sa tam niečo deje takmer v každom okamihu. "

Filmový štáb Experimentu bol rozhodnutý opäť preniesť na plátno víziu autorky knihy a obohatiť  jej dystopickú ságu o nové prvky. "Myslím, že fanúšikovia knihy budú milovať skutočnosť, že aj tento film je podobný knihe, a zároveň vnáša do príbehu mnoho nových pohľadov," hovorí Woodley. "Je tam veľa vecí, ktoré vytvorila Veronica, a potom sú tam veci, ktoré vymysleli režisér a jeho tím. Podľa môjho názoru je Experiment väčší a odvážnejší ako prvé dve časti jednoducho preto, že postavy sa ocitnú vo svete, aký doteraz nepoznali a publikum sa s ním zoznamuje tiež prvý raz. "

Prvá klapka nakrúcania Experimentu padla 20. mája 2015 v Atlante. Režisér Robert Schwentke chcel divákov vtiahnuť do sveta mimo Chicaga ešte ohromujúcejšími vizuálnymi efektami a vzrušujúcejšími akčnými sekvenciami ako boli v Rezistencii. Akcia beží na plné obrátky už v úvodnej niekoľko minútovej scéne, keď sa Tris s partiou pokúšajú pomocou rôznych high-tech nástrojov prekonať múr postavený okolo celého mesta. “Túto scénu považujem za jeden z najvydarenejších kúskov nášho nakrúcania,” hovorí výkonný producent Todd Lieberman. “Robert a jeho tím vytvorili neuveriteľne pôsobivý plán úteku s množstvom akcie a emócií, v ktorom hrajú dôležitú úlohu kladky, žeriavy, laná, bomby, zbrane a kamióny.”

Produkcia v opustenom lome neďaleko Atlanty vystavala 24 metrov vysokú stenu ukončenú elektrickým kovovým plotom. S pomocou vizuálnych efektov na plátne získala ďalších 36m do výšky.  Pre hercov bolo šplhanie skúškou sily a vytrvalosti. “Dajú vám popruhy spojené malými nitmi  a uistia sa, že všetko je zaistené,” spomína Woodley. “Potom vás vytiahnu hore a vy len dúfate, že tie drôty vás udžia. Vyliezli sme hore a viseli sme tam, až kým nezaznelo „Akcia!“ a potom každý z nás zaujal svoju pozíciu. Najskôr sme si scény pozreli v počítači a následne sme to museli zopakovať na pľaci.”  V prestávkach zostávali herci doslova a do písmena „visieť. “Niekedy sme vo vzduchu trčali aj 4 hodiny,” smeje sa Woodley. “Nie je to veľmi pohodlné.” Woodley (Tris), James (Štyri), Kravitz (Christina), Teller (Peter), Elgort (Caleb) a Q (Tori) strávili 3 dni v lome a ďalších 5 dní na menšej a menej šikmej stene, ktorú postavili, aby sa hercom ľahšie hovorilo počas lezenia. Elgort, skúsený horolezec v skutočnom živote, musel zabudnúť všetko, čo sa predtým naučil, aby jeho postava bola autentická. “Bežať hore po skutočnej stene nebolo celkom jednoduché,” spomína. “Pre mňa bolo výzvou urobiť to tak, aby nebolo vidieť, že s tým mám skúsenosti, lebo Caleb nevie behať ani liezť. Musel sa nechať obúchať o stenu. Nosil som vypchávky, takže som si neublížil, ale tie scény mi totálne zničili kostým.” 

Kostýmová dizajnérka Marlene Stewart mala na starosti 30-členný tím kostymérov a ďalších ľudí, ktorí strihali, upravovali a farbili látky. V priebehu 6 mesiacov vyrobili tisícky elegantných uniforiem Úradu a množstvo zámerne opotrebovaného oblečenia pre ľudí z Periférie. „Ľudia z Úradu sú v podstate vedci a zároveň fungujú v polovojenskom režime,” hovorí Stewartová. “Sú to technici, takže ich uniformy sú maximálne efektívne a doladené vojenskými efektami.” Všetky boli šité na mieru, aby bol jasný status ich nositeľa. “Všetky kostýmy Jeffa Danielsa (šéf Úradu) sú ušité z nádhernej, tmavej vlnenej látky farby uhlia.” pokračuje Stewartová. “Obleky majú vojenský strih so štyrmi vreckami, takže pôsobia civilne, ale s odkazom na armádu.“  V rámci iniciačného procesu Úradu je Tris nútená spáliť svoje staré šaty. “Keď sa jej podarí prekonať múr a dostane sa na pôdu Úradu, Tris sa ocitá v úplne novej fáze svojho života – vonkajšieho i vnútorného. Jej kostýmy sú symbolom novej identity a odrážajú jej čistotu bez poškodenia. Jej šaty sú biele – na rozdiel od nositeľov poškodených génov, ktorí majú pridelenú modrú, sivú a čiernu farbu."

Už 17.marca si môžete vychutnať Experiment na plátnach slovenských kín, ale už dnes, môžu traja z vás vyhrať fantastické ceny.

- Sériu kníh Divergencia

- Filmové tričko a batoh

- Dekoratívnu kozmetiku Miss sporty

- A sadu exkluzívnej vlasovej kozmetiky TAHE 

Poznáme výhercov súťaže s
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Forum film)

Stačí ak odpoviete na otázku:

Film Experiment bol nakrútený podľa knižnej predlohy, kto je jej autorom?

1. Jeanne Ryan

2. Jojo Moyes

3. Veronica Roth

Výhercovia:

Zuzana Pilosova, Prešov

Marta Bračoková, Zvolen

Milan Hlavada, Martin

Blahoželáme! 

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu