Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poznáme výhercov súťaže s knihou Obvinenie

Obvinenie Zobraziť galériu (3)
Obvinenie (Zdroj: tatran)

Žijeme v spoločnosti, v ktorej sa podľa posledných odhadov každoročne rieši viac ako 500 prípadov sexuálneho zneužívania a domáceho násilia. Okrem vysokého čísla znepokojuje aj to, že nezanedbateľná časť obvinení sa ukáže ako vykonštruovaná a neopodstatnená a naopak, mnohé opodstatnené prípady sa zľahčujú a pred súd sa nikdy nedostanú.

Hlavný hrdina knihy Obvinenie, je bežný občan Slovenskej republiky. Má ženu, dve deti a prácu, ktorá ho baví. Pre svoju rodinu svojpomocne postavil rodinný dom na pozemku svokrovcov. So ženou a jej rodinou má drobné nezhody, ale je presvedčený, že ich má každý a že sa časom upravia. Jeho žena však jedného dňa podá na manžela trestné oznámenie za sexuálne zneužívanie dcér a spraví mu zo života peklo. Nemá veľa dôkazov, ale pomáha jej matka, skorumpovaný justičný systém, aparát psychológov, nekompetentných štátnych úradníkov a hlavne predsudky. Počas 13 mesiacov, ktoré strávil vo väzbe, príde o rodinu, majetok a s podlomeným zdravím sa ocitne na samom dne spoločnosti.

Román je inšpirovaný skutočnými udalosťami a denníkovou formou zachytáva zápas človeka, ktorý sa aj v pekle všednosti snaží nestratiť ľudskosť a nezanevrieť na spoločnosť napriek tomu, že v jeho prípade fatálne zlyhala.

Ako sa vola hlavny hrdina knihy Obvinenie?

A: Peter Otcenas

B. Vladimir Otcenas

C: Martin Otcenas

Výhercovia:

Monika Michtálikova, Kotešová

Katarina Barjakova, Banská Bystrica

Blahoželáme!

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu