Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Miguel Mendez: Slovenskí muži si ešte neuvedomujú, aké krásne a nežné ženy majú

Miguel Mendez Zobraziť galériu (8)
Miguel Mendez

Miguel Mendez sa už dvadsať rokov snaží priblížiť Európanom kultúru Latinskej Ameriky prostredníctvom projektu "Latino Culture Project". Projekt, vytvorený pre všetkých bez rozdielu kultúry, náboženstva, politického vyznania, máte možnosť poznať z viac ako desaťročného pôsobenia tanečnej skupiny Latino Flash v Bratislave.

Súbor sa skladá zo študentov stredných a vysokých škôl a v súčasnosti má 15 členov vo veku od 15 do 22 rokov. Vo svojom repertoári má folklórne a populárne tance z rôznych krajín Latinskej Ameriky ako sú: Kuba, Kolumbia, Dominikánska republika, Brazília, Nikaragua, Portoriko a iné. Štýly tanca, ktoré predstavuje vo svojom programe sú hlavne : salsa, merengue, mambo, rumba, chachacha, samba, cumbia, palo de mayo a iné.

Súbor počas svojej existencie mal už možnosť prezentovať svoj program na 3 kontinentoch :
Ázia - Japonsko, Tokuyama City.
Európa – Nemecko, Rakúsko, Maďarsko, Česká republika, Švajčiarsko, Španielsko, Francúzsko atď.
Latinská Amerika – Kuba

Viac o Miguelovi Mendezovi>>

Prečítajte si váš rozhovor s Miguelom >>

Rozhovor

14:05:43 - otázka od: ola dobry den,preco prave slovensko? neboli by ste v inej krajine uspesnejsi? v podstate som chcel nieco zanechat na slovensku, studoval som tu na vysokej skole, tak je to nieco ako prejav vdaky, za to, ze mi umoznila tu studovat. som rad, ze je projekt uspesny, ale cielom bolo najma zblizit ludi, aby nepocitovali medzi sebou rozdiely. tanec a hudba nepozna bariery. slovaci su ludia, ktori su blizki mojej kulture, inak by som tu nevydrzal 20 rokov. su dobrosrdecni, otvoreni. maju sluch a rytmus. z europanov su mi najblizsi.

14:07:52 - otázka od: huno zdravim, chcem sa opytat, odkedy sa venujete tancu, ci ste absolvoval nejaku tanecnu skolu... tancu sa venujem od siestich rokov, mam uz 43 rokov. absolvoval som tanecnu pripravu v nardnom detskom balete v Mangue Nikaragua, potom som absolvoval tanecne konzervatorium so specializaciou na choreografiu latinsko-americkych tancov na kube.

14:08:46 - otázka od: ivica ahooj, chcem sa opytat, co treba urobit, ked chcem tancovat v latino flash? beriete novych ludi? ano, beriem novych ludich, treba sa obratit na manazerku projektu slecnu melicherikovu. kontakty najdete na nasej stranke www.lcplatino.com

14:11:45 - otázka od: ritchie ako ste zacinali? ste pomerne znamy a uspesny. co planujete do buducnosti?dakujem za odpoved a prajem vam vela uspechov:) zacinal som ako dieta, vzdy ma zaujimala tvorba diela, studoval som tanec aby som spoznal zaklad pohybu a filozofiu tanecnika. velmi skoro som zacal tvorit choreografie. robim choreagrafie pre vlastny subor, spolupracujem aj s inymi, napr. s lucnicou, bralen, allegro. spolupracoval som aj so slovenskymi celebritami, peto nagy, miska pastekova, adriena bartosova, noga, skrucany a ini...

14:16:12 - otázka od: Juraj tancuješ?ja som kedysi tancoval latinske tance ale velmi ma to potom nebavilo povieš my výhodi tohto tancu? vyhoda je to, ze popularne a povodne tance s latinskej ameriky, aj ked maju presne technicke pravidla, davaju velky priestor vlastnej kreativite. spolocensky tanec je na rozdiel od toho velmi striktny. nase tance, mambo, meregue a pod. davaju priestor kreativite tanecnika. snazim sa aby moj tanecnik bol aj tvorca, aby ked dostane okno, vedel aj improvizovat. dobry ucitel je ten, ktoreho prekroci vlastny ziak. som rad, ked je tanecnik samostatne rozmyslajuci clovek. nase tance davaju moznost rozvoja kreativity a moznosti spoluprace choreografa a tanecnika.

14:21:04 - otázka od: Puella Nzda sa vam niekedy zbytocne ucit nasich chalanov tancovat? Z velkej väcsiny /teda bez urazky / su uuuplne dreveni. Pacia sa vam nase zeny?? :) je to velmi narocna praca so slovenskymi chlapcami, najma ked si myslia, ze tanec nepatri k muzom. to si my, muzi z latinskej ameriky si to nemyslime, ked chceme oslovit nejaku damu, tak tanec je klucom k jej srdcu. je to sposob ako zaposobit na zenu. ked idem na diskoteku na slovensku, tak to vyzera ako lesbosou, chudatka zeny tancuju same, chalani sa boja, vznika tam taka bariera. chalani sa opiju, nie je tam ta spravna komunikacia a tym padom diskoteka nesplni ucel. slovenski muzi si este neuvedumuju, ake krasne a nezne zeny maju.

14:24:18 - otázka od: MAROS de GUAYAQUIL - ECUADOR BUENAS TARDES!!! Uz dlho sa zaujimam o LATINSKO AMERICKU kulturu a za nic by som to nevymenil. Je to ako droga. A teraz otazka:PLANUJETE robit aj nejake diskoteky len s RAEGETTON stylom, alebo cisto iba merengue? Dakujem.PRAJEM PEKNY DEN nas projekt je zamerany na vsetky tanecne styly. latino flash ma v repertoari 60 choreografii reprezentujucich minimalne 18 statov latinskej ameriky. najvyraznejsie tance su salsa, merengue, raegetton, cumbia, palo de mayo, cha-cha-cha...na nasich diskotekach sa snazime ucit vsetky styly a zacali sme robit aj raegettonove variacie, aby sme slovenskemu publiku priblizili tento menej znamy styl.

14:25:08 - otázka od: miro da sa podla teba naucit tanocvat kazdeho??? neda sa... niektori ludia su beznadejne pripady:))

14:26:53 - otázka od: jaja raz mi kamarat povedal, ze aby som si nikdy nic nezainala s chlapom, ktory nerad tancuje, vraj to je urcite clovek, ktory nema rad ludske teplo... stotoznujes sa s tymto nazorom??? ano, stotoznujem, najma v latinskej amerike komunikuju tela, pohyby, tanec. pre slovensko je skor typicky spev, skoda, ze sa musite predtym povzbudit alkoholom:))

14:28:34 - otázka od: silvia ahoj chcem sa ta spytat ci ta okrem tancu naplna aj nieco ine a ci pozeras reality show? naplna ma spev a prave som zacal organizovat kapelu. sem nase kapely nechodia a z playbacku sme unaveni. nie sme spevaci, so slovenskymi hudobnikmi sme zacali rozbiehat tento hudobny projekt, tak uvidime ako to dopadne.

14:29:41 - otázka od: jajo ahoj, som trosku neinformovana o tebe- odkial vlastne si??? a ako casti chodievas domov??? ahoj, som z nikaragui, domov chodim pravidelne kazdy rok. prave teraz tu boli 3 mesiace moji rodicia a boli sokovani z toho ako tu ludia perfektne tancuju latino.

14:30:48 - otázka od: ivo nieje vam na slovensku zima? niekedy ano, ale pohybujem sa v komunite, kde sa hybeme, takze mi zima nie je. normalne pracujem na konzulate a tanec mam konicek a napln svojho zivota, ked tancujem, tak mi nie je zima.:)

14:30:59 - otázka od: peta veľa štastia želám a hlavne nech ste zdravý a nech V´ám Vaša skupina dlho funguje dakujem velmi pekne:)

14:31:27 - otázka od: katarina Ahoj Miguelko, pozdravujem Ta a drzim Ti palce vo vsetkom co robis!!! Uz sa tesim, ze Ti dovediem do suboru moju dcerku! Tvoja byvala susedka Katarina dakujeeem:) tesim sa aj ja, pozdravujem katarinka:)

14:32:09 - otázka od: mino co vlastne robis okrem tancovania??? som kdesi pocul, ze ty zijes skor vo viedni ako na slovensku posledne 4 roky som bol prelozeny na diplomaticku misiu na slovensko, takze som teraz tu. predtym som bol v rakusku.

14:33:02 - otázka od: Lilu Ako sa Vám páči na Slovensku? Ste tu prvý krát? slovensko sa mi strasne paci aj ludia aj krajina, priroda... a milujem bryndzove pirohy a halusky:))

14:34:04 - otázka od: Ondro Zdravim Miguel, obdivujem Vas talent a schopnost davat pozitivnu energiu ludom naokolo.Moja otazka je mozno trochu indiskretna, je na vas ci mi na nu odpoviete.Myslite si, ze chlap, ktory v mladosti mal mnozstvo vztahov so zenami, si moze jedneho dna povedat, ze odteraz budem na muzov? Dakujem a zelam vsetko dobre. preco nie? to je vec individualna. nerozhoduje pocet vztahov. u niekoho sa to prebudi skor u niekoho neskor.

14:34:37 - otázka od: sona pekny den, pracujete aj s malymi detmi, alebo len s dospelymi ludmi? mame tanecnu akademiu, kde beriem deti od 4 rokov. kontakt najdete na nasej webovej stranke.

14:35:58 - otázka od: sisika chcela by som sa spytat tancu sa venujem5 rokov zatial som velmi dobrra v hocijakom tanecnom style chodievame na sutaze ale neda sa tam dobre ukazat a vstupit do sveta znmych co mam robit,? veci netreba robit nasilu. ked sa snazis, tak si to ludia vsimnu. ak veris tomu co robis, tak sa ti to vrati.

14:37:02 - otázka od: stanli Rád by som si pozrel Vaše vystúpenie, no dnes to už do Bratislavy nestitnem. Kde a kedy bude najbližšie vystúpenie, príp. dá sa kúpiť DVD s vašim programom? pracujeme na DVD, najblizsie vystupime v trnave 5.11. v restauracii relax. tesime sa na vas:)

14:37:31 - otázka od: Leila Hola, som velka fanusicka, davnejsie som to skusala vo vsetkych moznych tvojich kurzoch. Teraz som mamina, a chcem sa spytat, od akeho veku beriete deti do Akademie tanca + na vyuku spanielciny... od styroch rokov.

14:38:14 - otázka od: anka spomenul si, ze si spolupracoval so slovenskymi celebritami, s ktorou sa spolupracovalo najlepsie? vsetci boli vyborni, ale najvacsia sranda bola s petom nagyom. :)

14:40:27 - otázka od: Sobalvarro Ahoj Miguelin tribilin... ako sa mas... Chcel som sa ta spytat....kedy budes mat dalsiu velku akciu.. Gracias..te envia saludos Mario chancleta.. dnes vecer o 20.00 v slovenskom narodnom muzeu v byvalej kaviarni muzejka bude predstavenie spojene so spevom, dufam:)))

14:40:58 - otázka od: Darlice Ahoj Miguele. Som hrozne rada ze sa Vasa kultura dostala aj na Slovensko. Mam ju hrozne rada, spoznala som ju v Nemecku a zblizila som sa tam s vela ludmi z Brazilie a Bolivie a ich tanecnymi skupinami. Chodila som na latino vecierky a velmi sa mi ta atmosfera pacila. Neda sa to porovnat s nicim s cim som sa stretla na Slovensku. Drzim Ti palce a dufam, ze svoje posobenie rozsirite aj inde ako v Bratislave. dakujem velmi pekne, budeme sa snazit:)

14:41:21 - otázka od: Ylonnen Je podla vas Desperado dobry tanecnik? no comment:)

14:43:00 - otázka od: ballerina dobry den, chcela som sa vas opytat, co si myslite o balete a ci ho mate rad. dakujem milujem balet, lebo je zakladom tancovania. je to velmi narocne povolanie, obdivujem baletakov.

14:43:11 - otázka od: WERA Ahoj...Ako sa mas?Kolko zarabas :-D dik mam sa dobre, dakujem:)))))

14:44:32 - otázka od: piesen Dopocula som sa ,ze ste sa poznali s Desperadom? on chodi na nase fiesty, je fanusikom latinsko-americkej kultury, nic viac. nie sme ziadni blizki kamarati, ale poznam ho, samozrejme.

14:44:52 - otázka od: katka Ahoj MIKI neviem ci si ma pamatas, tancovali sme spolu v Bralene, veeeelmi ta pozdravujem a drzim palceky v dalsej cinnosti, si super fakt. Ahoj. dakujem:))))

14:45:18 - otázka od: sona selektujete otázky? nie, neodpovedam len na tie, na ktore som som odpovedal uz predtym:)

14:45:54 - otázka od: katarina Ahoj, odkedy mozu chodit do Tvjho suboru deti? Od troch rokov? Este stale je to na Dlhych dieloch? od styroch rokov a je to stale na dlhych dieloch. fungujeme este aj v devine, vo vrakuni a petrzalke.

14:46:25 - otázka od: Silvia Ahoj Miguel! Chcem sa len spytat ako sa mas? :-)).Tvoja draha Sisa. Cmuk dakujem, mam sa dobre:) pozdravujem ta, sisa:))

14:46:43 - otázka od: Jozino Pozdrav od Jozina.. AC+ .. aj Martin by ti napisal.. ale nenapise.. ved vies preco.. pozdravujem celu kapelu:)

14:47:16 - otázka od: WEWE Awojky...Ako ide ziwot?Bawi Ta tancowat?Este Ta to neomrzelo?Co si myslis o Slovakoch? Diky :))) bez tanca nemozem zit a slovaci su super (az na vynimky:)

14:47:29 - otázka od: brano cau chcem sa stebou kamaratit napis mi cau pisem ti, zdravim ta:)))

14:48:15 - otázka od: katka ahoj miguel, pred par tyzdnami som bola na jednej akcii mango molas a rozhodla som sa naucit latino-co myslis, kde mam zacat? Vies mi odporucit nejaky kurz? (pozerala som aj tvoju stranku, ale v zalozke kurzy sa mi nic nenatiahlo -kratko som cakala?) vo flamenco klube na stefanikovej sa mozes ucit salsu:))

14:49:07 - otázka od: sona mám ešte jednu otázku,som z Nových Zámkov a mám 5 ročnú dcérku, ktorá má talent na tanec. Vaša akadémia pôsobí len v Bratislave? bohuzial, zatial len v bratislave. planujeme v buducnosti rozsirit posobenie aj v inych mestach, je to este otvorene.

14:50:08 - otázka od: KitKat dobry den prajem, uz dlhsi cas s kolegynou hladame nieco, kde by sme si mohli vyburit svoje vasne :-) chcem sa spytat ci Vasa vyuka funguje systemom masovej produkcie, alebo ci mate v repertoari aj moznost individualneho pristupu? treba sa obratit na manazerku projektu a specifikovat poziadavku, vzdy sa da dohodnut.

14:50:36 - otázka od: zuzana ahoj Migel zdraví ťa tvoja bývala tanečníčka a chcem sa ťa opýtať či je ti občas za mnou smutno . S pozdravom Zuzka Chicas :) ano, je mi smutno za kazdym tanecnikom:) zdravim ta zuzka:))

14:50:50 - otázka od: olo citate latinsko americku literaturu? ano, velmi rad, milujem nasich spisovatelov.

14:51:43 - otázka od: fifi v ktorých krajinách ste sa stretli s najviac nadanými ludmi na latino tance?? dakujem odhliadnuc od kuby, tak uprimne na slovensku. nie je to plana lichotka, naozaj mam take skusenosti.

14:52:14 - otázka od: monika Dobrý deň, kedy plánujete ďalšie akcie, resp. kde sa možno o nich dozvedieť? kliknite si na www.lcplatino.com. tak su informacie.

14:55:11 - otázka od: Sobalvarro Hola Miguelin... Si naša reprezentacia...som hrdy na teba...Que viva Nicaragua jueputa.. dakujem, vidime sa vecer:)

14:57:13 - otázka od: Beáta Hola Miguel, bývam v Martine. Privitala by som takýto Latino Klub aj v Martine. Milujem takéto tance a chcela by som sa naučiť Merengue, Salsu. planujeme dalsi projekt, mobilna fiesta latina po celej republike v roku 2006. zacne to na jar, ked bude trochu teplo, aby to mohlo byt vonku. takze sa urcite stretneme a potancujeme:))

14:58:31 - otázka od: jonko hrosko Cest praci pan sudruh ucitel. chcel som sa len spytat, ci sa dnes vecer posuva cas smerom do podolinca alebo do lendaku. ked nei tak nic, pojdem si staviat kocky na travniku. mily jonko hrosko, stavat kocky je velmi uzitocne:)

14:58:53 - otázka od: evita Zacala som nedavno s latino, je to uplne super. Ucis este aj ty, alebo uz mas na to ludi a ty len organizujes :o))? ucim a zaroven organizujem.

15:00:50 - otázka od: Tana Ahoj Miguel. Vraj pochadzas z Nikaragui. Ja som tam v detstve prezila 4 krasne roky ( uz je to 14 rokov co sme sa vratili ). Bohuzial tu nie je o tejto krajine velmi pocut. Vracias sa tam casto? Urcite sa tam vela zmenilo... zmenilo sa tam vela... chodim tam kazdy rok:) dakujem vam vsetkym za otazky, dufam, ze sa co najskor uvidime na nasich akciach:))) Viva Eslovaqia! Miguel

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu