Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Oprah Winfrey: Ruší svoju talkšou a aj ďalšie projekty!

Populárna moderátorka Oprah Winfrey Zobraziť galériu (8)
Populárna moderátorka Oprah Winfrey (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Populárna americká moderátorka, producentka a filantropka Oprah Winfrey ruší spolu so svojou televíznou talkšou aj charitatívnu organizáciu Angel Network, ktorú sama založila.

Organizácia neprijíma dary od prispievateľov od 24. mája. Program The Oprah Winfrey Show, ktorý je na obrazovkách od roku 1986, posledný raz odvysielajú v septembri budúceho roku, moderátorka však bude s dobročinnou aktivitou pokračovať v rámci svojej novozaloženej televíznej stanice OWN (Oprah Winfrey Network). Jej spustenie je naplánované na január 2011.

Neziskovú nadáciu Angel Network založila moderátorka v roku 1997. Počas jej pôsobenia ju podporilo približne 150-tisíc dobrovoľných darcov, za 12 rokov sa podarilo vyzbierať asi 80 miliónov amerických dolárov (približne 65 miliónov eur), ktoré sa využili na financovanie približne 200 grantov a projektov v Spojených štátoch amerických a vo viac ako 30 krajinách sveta. Podľa informácií zverených na oficiálnej webovej stránke www.oprahsangelnetwork.org sa z vyzbieraných peňazí pomohlo vybudovať 55 škôl v 12 krajinách, zabezpečiť školské uniformy a pomôcky pre 18-tisíc detí z Južnej Afriky a pomôcť viac ako tisícke rodín po hurikánoch Katrina a Rita, ktoré zasiahli Spojené štáty americké v roku 2005. Oprah Winfrey bude od budúceho roku moderovať novú šou s názvom Oprah's Next Chapter, ktorú bude vysielať na jej televíznej stanici OWN. Televíziu založila v spolupráci s americkou spoločnosťou Discovery Communications Inc. Majetok 56-ročnej moderátorky odhaduje americký magazín Forbes na 2,3 miliardy amerických dolárov (1,87 miliardy eur).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu