Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Miss Česko-Slovensko 2010: Porazili sme Češky!

Slovenské Missky porazili svoje české kolegyne Zobraziť galériu (14)
Slovenské Missky porazili svoje české kolegyne

PRAHA - Vo vzájomnom súboji víťaziek súťaží Miss ČR a Miss SR uplynulých troch rokov v Prahe zvíťazila šestica miss a vicemiss zo Slovenska. O víťazstvo slovenského tímu rozhodli diváci Českej televízie a Slovenské televízie, ktoré súťaž Miss Česko-Slovensko 2010 odvysielali v priamom prenose.

Organizátori novej súťaže zohľadnili rozdiel v počte obyvateľov oboch krajín. Pretože Čechov je oproti Slovákom asi dvakrát viac, ohodnotili jednu SMS správu zaslanú z Česka jedným bodom a zo Slovenska dvoma. Koľko hlasov dostal slovenský tím a koľko český, však usporiadatelia neprezradili.

Česko v súťaži reprezentovala víťazka minulého ročníka Miss ČR Aneta Vignerová a pätica vicemiss posledných troch rokov Lucia Smatanová, Hana Věrná, Zuzana Putnářová, Veronika Pompeová a Veronika Chmelířová. Slovenský tím tvorili minuloročná Miss SR Denisa Mendrejová a vicemiss Lea Šindlerová, Marcela Ševčíková, Sandra Manáková, Martina Tóthová a Barbora Palovičová.

Na programe večera boli módna prehliadka vo svadobných šatách a promenáda v plavkách; nechýbala ani voľná disciplína. Moderátori Aleš Háma a jeho slovenský kolega Michal Hudák na scéne privítali rad hostí z oboch krajín. Vystriedali sa na nej Tomáš Matonoha, Marián Labuda, Milan Markovič a Bolek Polívka. Divákom zaspievali Peter Nagy, Petr Kolář, Pavol Habera za sprievodu skupiny Team, Karel Gott s Boom! Bandom a kapely Chinaski a No Name.

Zábavný česko-slovenský program odštartoval prípravy na súťaž Miss ČR 2010, ktorej finále sa uskutoční 23. októbra. Budúca víťazka na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov súťaže nebude mať možnosť postúpiť do prestížnej medzinárodnej súťaže Miss World, ktorej licenciu teraz získala konkurenčnú Česká Miss Michaely Maláčovej.

Organizátori Miss ČR na tlačovej konferencii pred včerajším zábavným programom prezradili, že chcú dať medzinárodný rozmer priamo svojej súťaži. "Predzvesťou je Miss Česko-Slovensko, ale nasledovať budú väčšie medzinárodné súťaže s účasťou dievčat z cudzích krajín," povedal zakladateľ súťaže a poradca majiteľa licencie Miloslav Zapletal.

"Je to naša ambícia, ktorú určite budeme v budúcnosti realizovať a ktorou sa tiež chceme odlišovať od ostatných súťaží u nás," dodal. Rozšírenie súťaže o zahraničné účastníčky by malo nastať do dvoch rokov.

Ako boli oblečené bývalé Miss a hostia na párty nájdete tu!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu