Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

EXKLUZÍVNE Mojsej ušiel z psychiatrie: Naháňajú ho policajti!

Braňo Mojsej Zobraziť galériu (4)
Braňo Mojsej

KOŠICE/BRATISLAVA - Zdrhol z liečebne! Topky.sk vypátrali, že Braňo Mojsej (42) v piatok nedovolene opustil brány Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.

Naše informácie potvrdila aj košická podnikateľka Nora Mojsejová, ktorá ho v piatok v nemocnici navštívila. "Priniesla som mu čisté veci. Prosil ma, aby som ho zobrala domov, že si chce doniesť na izbu notebook a mobil. Sľuboval, že ho hneď potom zaveziem späť," povedala pre topky.sk. Keď sme sa jej spýtali, prečo vôbec pristúpila na to, aby išiel s ňou, zareagovala: "Lekári ma s ním nechali samú. Kričal po mne. Tvrdil, že personál s tým súhlasil. Nevedela som, čo mám robiť. Bála som sa."

Pod tlakom ho teda vzala na Pereš. Dozvedeli sme sa, že v garáži mal skrytý mobilný telefón, ktorý si vzal. "Zobral si aj auto - dodávku, ktorá je písaná na neho. Kľúčiky boli v zapaľovaní. Naskočil a zdrhol, nemohla som s tým nič robiť," povedala smutne podnikateľka, ktorá si následne do vily zavolala ochranku. "Vezie ho nejaký kumpán. Braňo je už opitý a vyvoláva mi," dozvedáme sa ďalej.

Ako sme tiež zistili, po známom Košičanovi pátra polícia. "Z psychiatrie museli nahlásiť, že neprišiel. Podnet vyšiel z ich strany," vysvetľuje Mojsejová, ktorá sa rozčuľuje aj nad tým, že Braňovi vôbec povoľujú vychádzky. "Tvrdili, že je na tom už lepšie. Že ho tam nemôžu držať," uvádza príčinu, prečo mohol opustiť brány psychiatrie.

"K zdravotnému stavu pacientov sa nemôžeme vyjadrovať bez ich súhlasu," povedala nám prednostka psychiatrickej kliniky MUDr. Eva Pálová. Keď sme ju oboznámili o tom, že máme informácie, že práve jej zariadenie nahlásilo Braňa na polícii, odbila nás slovami: "Ak vás bude polícia informovať, obráťte sa na nich." Nepochodili sme však ani tam. "My pátrame po nezvestných a hľadaných osobách, na ktoré je vydaný príkaz. Nevidím dôvod, prečo by sme mali po ňom pátrať, pokým nespáchal trestný čin," povedala nám košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Odporučila nám, aby sme sa obrátili na psychiatrickú liečebňu. "Nič viac vám k tomu nepovieme," opäť sme nedostali žiadnu konkrétnejšiu odpoveď od prednostky kliniky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu