Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mojsejová: Namočená v ďalšom podvode!

Nora Mojsejová
Nora Mojsejová

BRATISLAVA - Známej košickej podnikateľke Nore Mojsejovej pribudlo ďalšie obvinenie. Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii obvinil Noru Mojsejovú (51), Petru M. (30) a Donalda D. (43) z neodvedenia dane a poistného.

Ako informovala policajná hovorkyňa Andrea Polačiková, po vzájomnej dohode trojica v mene banskobystrickej spoločnosti vyhotovila faktúry na dodanie tlačiarenského stroja za vyše tri milióny eur pre košickú firmu. Tovar však košická firma nikdy nedostala, odberateľ si napriek tomu uplatnil nadmerný odpočet DPH vo výške viac ako 500 tisíc eur. Daňový úrad uplatnený nadmerný odpočet DPH doposiaľ nevyplatil. Obvineným za tento čin hrozí trest na sedem až dvanásť rokov.

Mojsejovú obvinili už v júni z podvodu, ktorého sa podľa polície dopustila spolu so Nitranom Dušanom K. (45) Dvojica podľa obvinenia presvedčila konateľa banskobystrickej spoločnosti Martina G., ktorého mieru zodpovednosti policajti vyšetrujú, že podpisom faktoringovej zmluvy získa prostriedky na zamýšľaný projekt. Zabezpečili nepravdivé faktúry a iné doklady a predložili ich faktoringovej spoločnosti. Po tom, ako faktoringová spoločnosť poskytla financie klientovi na účet, obvinení peniaze previedli na účty nimi ovládaných spoločností.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu