Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Madonnine nahrávky pre milenca: Vydražte si ich!

Madonna Zobraziť galériu (7)
Madonna

LONDÝN - Fanúšikovia svetovej hudobnej a filmovej scény majú od včera 27. júla možnosť vlastniť jedinečné kúsky svojich obľúbených umelcov.

Internetový portál www.gottahaverockandroll.com vyhlásil špeciálnu aukciu The Rock & Roll Pop Art Auction, ktorá ponúka viac ako 450 vecí, ktoré kedysi patrili kráľovnej popu Madonne, hudobníkovi Jimimu Hendrixovi, "beatlesákovi" Johnovi Lennonovi, kráľovi rock and rolu Elvisovi Presleymu, Bobovi Dylanovi, Bruceovi Springsteenovi, skupine The Rolling Stones či raperovi Eminemovi.

K jednému z najatraktívnejších kúskov patrí prvý nahrávací kontrakt rockovej legendy Jimiho Hendrixa, ktorý spevák a gitarista ešte pod pseudonymom "Jimmy" podpísal 15. októbra v roku 1965. Zmluva, na ktorej sú podpísaní aj hudobní producenti PPX Enterprises garantuje spoluprácu oboch strán na 3 roky, pričom Hendrix mal právo na jedno percento z predaja. Pôvodná hodnota kontraktu je odhadnutá na 1 dolár (70 centov), odborníci však predpokladajú, že v držbe môže jeho cena stúpnuť až na 250 000 dolárov (175 205 eur).

V ponuke sú aj dve kazety so 17 minútami odkazov, ktoré v rokoch 1992-1993 nahrala na odkazovač kráľovná popu Madonna pre svojho vtedajšieho bodyguarda a milenca Jamesa Albrighta. Organizátori aukcie odhadujú jej predajnú cenu na 30 000 až 40 000 dolárov (21 025 až 28 033 eur). Okrem toho si fanúšikovia Madonny môžu vydražiť napríklad intímne video, ktoré Madonna nahrala počas svojho účinkovania vo filme Dangerous Game (1993) a darovala ho práve Albrightovi či kópie ľúbostných listov z rokov 1992-1994, ktoré priateľovi faxovala pod prezývkou "Lola Montez“. Nahrávky aj video sú chránené autorskou známkou, takže ich budúci majitelia nebudú mať právo predávať za účelom verejného predvádzania.

Fanúšikovia sci-fi majú ďalej možnosť vydražiť figurínu Arnolda Schwarzeneggera v životnej veľkosti ako robota T-800 Terminátor z filmu Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991). Jeho cena by sa mala vyšplhať na 150 000 až 200 000 dolárov (105 123 až 140 164 eur). Internetová aukcia ponúka ďalej originálny text piesne Boba Dylana A Hard Rain's a-Gonna Fall, bundy, ktoré nosil John Lennon alebo kostým, v ktorom raper Eminem parodoval Michaela Jacksona vo svojom videoklipe Just Lose It.

Generálny riaditeľ portálu Gottahaveit.com Peter Siegel napriek súčasnej ekonomickej kríze očakáva, že aukcia bude mať úspech. "Pop kultúra je medzinárodná a stále je tu dosť peňazí. Tieto veci sú z obchodného hľadiska relatívne porovnateľné s kúskami od neznámych umelcov, ktorí sa môžu stať známymi,“ dodal Siegel.

Niektoré z ponúkaných predmetov sú verejnosti dostupné v newyorskom obchode Gotta Have It. Aukciu oficiálne ukončia v stredu 5. augusta.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu