Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Depeche Mode v Bratislave: Prišli ako na Sibír!

Depeche Mode na bratislavskom letisku. Zobraziť galériu (8)
Depeche Mode na bratislavskom letisku.

BRATISLAVA - Asi si pomýlili krajinu! Formácia Depeche Mode priletela iba pred chvíľou na letisko M. R. Štefánika. Členovia skupiny prišli poriadne teplo naobliekaní. Legendárnu kapelu uvidíte už čoskoro na pódiu v hlavnom meste aj vďaka spoločnosti Zoznam.sk, ktorá priniesla ich vystúpenie na Slovensko.

Skupina, ktorú už takmer tri desaťročia tvoria Dave Gahan, Martin Gore a Andrew Fletcher, prišla do nášho hlavného mesta krátko po 16:00 hod. Členovia skupiny dorazili oblečení v čiernej farbe, ktorá je pre nich charakteristická. Martin Gore mal na hlave aj teplú čiapku a šál. Krk si chránil aj líder kapely Dave Gahan. Z letiska ich odviezli čierne autá. V súčasnosti sa pripravujú na večerné vystúpenie, ktoré na Slovensku absolvujú už po druhý raz v kariére.

Prvý koncert odohrali 11. júna 2006 taktiež na Interi. Kým na predchádzajúcom turné s názvom Touring the Angel predstavovali album Playing the Angel (2005), na aktuálnom Tour of the Universe svojim fanúšikom ponúknu niekoľko ochutnávok z dvanástej štúdiovej nahrávky Sounds of the Universe (2009).

Brány Interu sa otvoria o 16.00. Predskokani by mali začať hrať po 19.00. Priamo na mieste sa bude ešte dať zakúpiť lístok na státie za 49 eur. Ostatné miesta (na sedenie a státie pod pódiom) sú už vypredané. Očakáva sa, že v poradí druhý slovenský koncert Depeche Mode si nenechá ujsť 30-tisíc fanúšikov. Vystúpenie Depeche Mode sa na základe týchto údajov dá označiť za koncertnú udalosť roka na Slovensku.

Hneď na úvod vystúpenia by s najväčšou pravdepodobnosťou mali zaznieť tri novinky - In Chains, Wrong a Hole To Feed. Po nich budú nasledovať staršie hity Walking In My Shoes z roku 1993 a It's No Good z roku 1997. Po sedemnástich piesňach by mali nasledovať dva bloky prídavkov obsahujúce aj megahit Personal Jesus.

Slovenským predskokanom kapely Depeche Mode bude počas bratislavského koncertu kapela Lavagance. Po nej sa k slovu dostane aj oficiálny predskokan turné - newyorská skupina Motor. Po koncerte hlavnej hviezdy večera sa uskutoční aj oficiálna after párty. Fanúšikovia legendárnej elektro-popovej trojice, ktorí budú mať chuť pokračovať v zábave, sa môžu stretnúť bezprostredne po ňom v neďalekej Športovej hale na Pasienkoch. Za mix-pulty za postavia dídžeji Diablo, Krto a Caleydon.

Britská elektro-popová legenda 10. mája odštartovala európsku časť svetového Tour of the Universe, no po tom ako 47-ročného Gahana 12. mája hospitalizovali s gastroenteritídou - akútnym zápalom sliznice žalúdka a čriev, začali postupne rušiť plánované koncerty. Ďalšie testy však odhalili na jeho močovom mechúre malígny tumor v počiatočnom štádiu, ktorý mu úspešne odstránili.

Prvý koncert po zotavení odohrali Depeche Mode 8. júna v Lipsku. Depeche Mode predali od svojho vzniku v roku 1980 vyše 75 miliónov albumov po celom svete. Medzi ich najznámejšie skladby patrí napríklad Just Can't Get Enough, People Are People, Personal Jesus, Enjoy the Silence, I Feel You či Condemnation. V apríli vydali už svoj dvanásty štúdiový album s názvom Sounds Of The Universe, z ktorého kapela vydala dva single - Wrong a Peace. V USA vyjde ako singel aj skladba Perfect.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu