Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Herec Karel Heřmánek: Pád... Otras mozgu!

Karel Heřmánek
Karel Heřmánek

PRAHA - Českého herca Karla Heřmánka hospitalizovali s ľahkým otrasom mozgu. Informoval o tom dnes spravodajský portál iDNES.cz. K zraneniu došlo začiatkom týždňa na jednom zo zájazdov jeho Divadla Bez zábradlí.

Podľa očitého svedka nešťastne spadol a poranil si hlavu. "Nie je to nič vážne. V nemocnici musí zostať týždeň na pozorovanie, potom ho prepustia do domáceho liečenia," uviedol pre iDNES.cz "dôveryhodný zdroj". Potvrdila to aj Heřmánkova manželka Hana. "Dráma sa nekonala, nie je o čom hovoriť," povedala bez ďalších podrobností. Pre zranenie muselo divadlo zrušiť utorkové predstavenie.

Šesťdesiatjedenročný divadelný a filmový herec Karel Heřmánek vyštudoval herectvo na JAMU v Brne. Prvú veľkú rolu získal v hre Bratia Karamazovovi, uvádza sa na internetovej stránke www.csfd.cz. Pôsobil v Divadle Na Zábradlí. Po jeho zániku založil Divadlo Bez Zábradlí, kde je nielen hercom, ale aj riaditeľom. Manažérka je jeho manželka Hana Heřmánková.

Pred kameru sa po prvý raz postavil v televíznej snímke Uprostřed babího léta ve stepi zahoukal vlak (1972). Preslávil sa v rozprávke S čerty nesjou žerty (1984), filmoch Smrt krásných srnců (1986) alebo Příběhy obyčejného šílenství (2005). Okrem herectva sa venuje aj dabingu, svoj hlas prepožičal napríklad do snímky Kozí příběh - pověsti staré Prahy (2008).

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu