Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

ONLINE: Chcete vyzerať lepšie? Radila dermatologička Tomeková, ktorá skrášľuje aj našich prominentov!

Adriana Tomeková
Adriana Tomeková

BRATISLAVA - Máte problémy s pokožkou? Trápia vás nedostatky na pleti? Nezúfajte! Vychytená dermatologička Adriana Tomeková vám v našom online rozhovore o poradí, ako na to.

Adriana Tomeková sa venuje korektívnej dermatológii a laserovej medicíne viac ako 10 rokov. Recept na krásu hľadajú v jej klinike aj známe osobnosti nášho šoubiznisu. Medzi klientov patria napríklad moderátorky Martina Šimkovičová, Iveta Malachovská, fitneska Zora Czoborová, či riaditeľka súťaže krásy Miss Universe Silvia Lakatošová.

Známa dermatologička pracuje s renomovanou laserovou technikou vychytenej americkej firmy. Spolupracuje so zahraničnými lekármi formou konzultácií a stáží. Svojim pacientom ponúka tie najoverenejšie a najprogresívnejšie terapeutické metódy používané v cudzine.

V biznise zameranom na krásu sa pohybuje od roku 1999. Privátnu laserovú kliniku, kde zastáva funkciu riaditeľky a dermatovenerologičky, si založila v roku 2003. Svojim klientom poskytuje množstvo laserových omladzujúcich zákrokov. Od epilácie laserom, odstraňovania celulitídy, formovania postavy, odstránenia znamienok na koži, až po výplňové implantáty pod vrásky.

Rozhovor

15:04:29 - otázka od: eva mám malú bradavičku pod nosom. 2 krát mi ju vypaľovali v centre jednodňovej chirurgie, potom verumal.... a stále je tam. Dá sa s tým niečo robiť? teraz skúšam ocot so soľou.... Dá sa odstrániť laserom,alebo dusíkom.

15:04:29 - otázka od: Tamara Mujkošová Dobrý deň, mám 37 rokov, nikdy som nemala problémy s pokožkou, bohužiaľ po užívaní hormonálnej antikoncepcie sa mi na tvári vytvorili nepekné a veľké pigmentové škvrtny, ktoré ma dosť trápia. Skúšala som rôzne krémy z lekárne (Mela-D, Unitone, Vichy, aj Glyko A), ale bez úspechu. Pred dvomi mesiacmi som HAK vysadila, ale škvrny nezmizli a navyše - začali sa problémy s akné. Takže vlastne pred štyridsiatkou dobieham zameškané z puberty :-) Chcela by som Vás poprosiť, akým spôsobom ošetrovať problematickú pokožku a na koho sa môžem obrátiť ohľadom odstránenia prigmentových škvŕn. Ďakujem Pigmentové škvrny sú veľmi časté ako u mladých,tak i u starších žien.Doporučujem Váš problém skonzultovať s dermatológom.Je viacero možností ich odstránenia alebo aspoň prebielenia,napr.IPL,laserom,peelingami..musela by som Vás vidieť...

15:10:01 - otázka od: Janinka Dobry den pani doktorka mam 19 rokov a celkom peknu plet ale niekedy sa mi vyhodia vyražky a potom zmiznu ako predchádzat ich vzniku..ako kozmetiku by som mala použivať? Akné býva často v puberte,ale aj v postpubertálnom období.Dôležité je,aby Vás videl dermatológ.Ťažko sa dá určiť správna terapia,keď nevidím pacienta.Ak môžem doporučiť kozmetiku,tak určite si zadovážte kozmetiku s lekárne.Výborná na problematickú pleť je BIODERMA a navyše je aj cenovo dostupná.

15:13:16 - otázka od: eexgiggs12 Dobry den pocul som o vas ze namate rada homosexualov ... pisem pocul som to neverim tomu !!! ja som tiez homosexual a velmi vas obdivujem Nikdy som také niečo nepovedala,nepublikovala,ani si to nemyslím.Nesúdim ľudí podľa orientácie,ale podľa správania,charakteru...

15:14:21 - otázka od: ficoop Dobry den vasi pacienti su aj pani ? ja som muz mam 62 rokov myslite si ze este mozem chodit k dermatologičke ? dakujem Ak máte nejaký kožný,alebo estetický problém prečo nie?

15:23:09 - otázka od: Ivana Šutovská Mám mimoriadne suchú a citlivú pokožku na tvári. Vyskúšala som veľké množstvo krémov na citlivú, alergickú, suchú pleť, ale žiadny mi nepomohol. Bolo som už aj u kožnej lekárky a tá mi dávala iba vzorky rôznych krémov, no žiadny nepomohol.Keď sa natriem krémom pokožka ma páli, urobia sa mi červené fliačky, keď sa nenatriem je to ešte horšie. Prosila by som o radu čo mám používať.Dakujem Musela by som Vás vidieť,podrobne zobrať anamnestické údaje...Ordinujem na Tehelnej ulici č.16,v Ba.Zastavte sa,pokúsim sa Vám pomôcť.

15:29:47 - otázka od: Katka Dobry den, p. Tomekova, dovolte na uvod kompliment - ste krasna zena!!! naozaj. Chcela by som sa spytat - mam 2 problemy - rozsirene cievky ci zilky na nohach a tvari a takisto by som chcela sa zbavit zopar znamienok v urovni koze, nie tych vycnievajucich...Da sa to?? ale to uz je asi teraz nevhodne robit, zrejme az v jeseni a zime...ale prosim povedzte mi aspon zhruba orientacnu cenu...nech viem, kolko mam nasetrit... Prajem pekny den a vela uspechov v praci, ktora zenam dviha sebavedomie a sprijemnuje im zivot:-) Ďakujem za kompliment.Znamienka ešte stále odstraňujem,aj na tvári.Ešte nie je intenzívne sllniečko.Odstraňujem ich laserom,alebo kauterom.Keď treba tak ich skontrolujem dermatoskopom a určím,či ich treba aj histoligicky vyšetriť.Cena je okolo 50 EUR a viac,v závislosti od ich množstva a veľkosti.Viac informácií sa dozviete na t.č.02/44 44 25 07.

15:32:13 - otázka od: Švelanová Kristína Dobrý deň Vám prajem :) chcela by som sa Vás spýtať či existuje nejaká metoda zbaviť sa podkožných pupačikov. Mam ich hlavne na čele akoby obsypane, mam 25 rokov. Ani návštevy u kozmetičky, čistenie pleti mi moc nepomáha, brala som aj hormonálnu antikoncepciu a žiadne zmeny. Snažím sa zdravo stravovať, no neviem čo mám robiť. Vedeli by ste mi poradiť? Bola by som Vám veľmi povdačná. Dakujem. S pozdravom Kristína. Áno sú rôzne spôsoby odstránenia podkožných tumorčekov.Ak Vám nepomohla kozmetička,určite Vám ich odstráni kožný lekár.

15:35:16 - otázka od: maria Po vyberaní znamienok pred dvoma rokmi na chrbte synovi zostali veľmi vypuklé jazvy , aj sme to natierali masťou na jazvy, ale stále je to rovnaké. Co by ste mi poradili? Zilina, dakujem V takomto prípade platí,treba čo najskôr vyhľadať lekára.Do pol roka sa dajú tvz.keloidy ošetrovať rôznymi spôsobmi.Musela by som syna vidieť,možno by trochu pomohol aj laser...

15:41:17 - otázka od: jarmila Dobrý deň..chcela by som sa spýtať,mám od mala pehy na tvári ,tie by mi tak nevadili ale po opalovaní mi zostali na tvári nepekné fľaky hnedé..tie sú síce teraz bledé a dajú sa zakryť ,ale určite prvé slniečko mi ich vytiahne /antikoncepciu a ani lieky som neužívala/ poraďte mi prosím nejaké krémy na vybielenie alebo niečo podobné..a ešte jedna otázka - pod očami mám malé krupičky ,ktoré mi nechcú alebo sa boja mi odstrániť kozmetičky tu v Prievidzi ,vraj je to vhodné na plastickú operáciu - viete mi poradiť niečo iné ,keďže je to blízko očí ...Ďakujem,pekný deň Tvz.krupičky/miliá/ neodstaňujú plastickí chirurgovia.Skôr sa poradte v dermatologických strediskách.Čo sa týka pigm.škvŕn,na to máme veľa možností..S bieliacich krémov doporučujem od Biodermy bieliaci rad krémov,je výborný alebo Neostrata gel.Dostanete to kúpiť v niektorých dermatol.klinikách alebo v lekárni.

15:45:40 - otázka od: Klaudia Dobrý deň. Na chrbte a dekolte sa mi vytvorili vyrážky podkožného charakteru a nechcú sa stratiť. Z čoho to môže byť? Čo by som mala robiť aby som ich odstránila a akú preventívnu liečbu by ste mi navrhli? Ďakujem vopred za odpoveď. Určite sa poradte s kožným lekárom.Nevytláčajte si ich,ani kozmetička nemôže tento kožný problém vyriešiť.Dá sa Vám pomôcť...Nezúfajte,ak vám nikto nepomôže,ozvite sa a objednajte sa u mňa na konzultáciu.

15:48:52 - otázka od: Danuška Syn má 17 rokov a neutíchajúce akné. O pleť sa pravidelne stará doporučenou kozmetikou. Kožná lekárka predpísdala aj antibiotikum na tvát, no napriek riadnemu využívaniu k zlepšeniu nedošlo. Akné si nevytláča, ni i tak po vyzretí zostávajú jazvyčky. Prosím poraďte ako zamedziť a vyliečiť akné a čo s jazvičkami. Kúpila som aj krémik na jazvičky, no pleť sa i tak nezlepšila a jazvičky po aké zostali. Prosím o radu. ďakujem To sa nedá bez toho,aby som vášho syna videla.Dá sa liečiť aj akné,aj stopy po akné.To sú tie spomínané jazvičky,škvrny...Navštívte iného zodpovednejšieho dermatológa.

15:51:25 - otázka od: Jana Dobrý deň pani doktorka,chcela by som sa spytat, ze pačas poradu sa mi vytvorili pomerne dost veľké pigmentové škvrny(malá má už 17-mesiacov).Dá sa to nejako odstrániť natrvalo??? To sú tvz.tehotenské škvrny,vieme ich zmierniť.Či to bude natrvalo,to vám nikto nemmôže stopercentne zaručiť.Výsledky v bielení tehot.škvŕn mám výborné...

15:52:34 - otázka od: Milan Dobrý deň, Čim by zmiernil príliš mastnú pleť .Dlhe roky mam akne. Čo je najlepšie na jazvy po akne? Dakujem Laser,hlboký peeling aplikovaný skúseným lekárom.

15:53:10 - otázka od: Ludmila Dobry den pani doktorka mam 8 mesacnu dceru a na celom telicku sa jej vyhodili nejake flaky take hnede Navštívte detského dermatológa.

15:54:20 - otázka od: lienka Dobrý deň..mám 38 rokov a pomerne veľké póry na tvári..pleť si pravidelne čistím,používam skôr hydratačné krémy..chcela by som vedieť,či sa s tým dá niečo robiť..ďakujem. Je veľa možností.Dajú sa prebrúsiť IPL,laserom,peelingom....

15:56:44 - otázka od: MARTIN mam 41 rokov. vytvaraju sa mi na kozi skvrny, znamienka, vyrastky vo vacsom rozsahu. hlavne na trupe-chrbat, brucho. foto by bolo napomocne. Nie ,foto nepomôže.Kožný lekár musí vždy vidieť pacienta.S výrastkami,znamienkami a inými kožnými útvarmi vieme bojovať...Je veľa možností..

15:59:18 - otázka od: Eva Dobry den pani Adriana,,,chcela by som sa spytat,ci odstranujete aj popraskane zilky na tvary,,a odstranovanie znamienok,,mam znamienko nad vieckom praveho oka a chcela by som si ho dat odstranit,,poprosila by som Vas o kontakt na Vas,,Dakujem a prajem Vam vsetko najlepsie vo Vasom profesionalnom aj sukromnom zivote.Eva Ďakujem veľmi pekne.Odstraňujem znamienka,výrastky,cievky na tvári i nohách.Pozrite si moju stránku www.tomar.sk Tam nájdete viac....

16:01:06 - otázka od: solenius Koľko stojí t.č. na Slovensku operácia tzv. nadočných vačkov To vám presne nepoviem.Ceny sú rôzne.Poradí Vám MUDr.Fábry alebo MUDr.Košťáľ.

16:04:09 - otázka od: Legionar hmm kazdy promiment na seba pol kila meykapu hehe :) Nie je to pravda.Niekto možno áno,ale poznám veľa prominentých žien a sú krásne aj bez makeupu.Ja makeup k životu nevyhnutne nepotrebujem,ale ja nie som prominent.

16:06:55 - otázka od: olinka Mam 54 rokov a veľmi suchú pleť, ako odstrániť pocit napnutej pleti a ako omladiť pleť? Doporučujem Vám 3d fotorejuvenizáciu.Je to výborná omladzovacia kúra a aj ambulantná.Krásne po nej budete mať vypnutú pleť,jemnejšie vrásky a navyše Vaša pleť nebude taká suchá.

16:08:55 - otázka od: natalka dobry den mam koznu dermatitidu a chcela by som sa vas opytat co mam pouzivat aby mi zmizla resp. co mam s nou robit.dakujem.dovidenia Sú rôzne externá,ktoré sú vhodné na dermatitídu.Môže ich doporučiť iba dermatológ.Treba to vidieť.

16:10:24 - otázka od: Nagz Na tvári sa mi robia tvrdé podkožne vyrážky.Chýba mi nejaký vitamín? Z čoho to môže bYť. Nemyslím si,že Vám chýba vitamín.Skonzultujte to s dermatológom.Určite vám pomôže.

16:13:08 - otázka od: sona mocikova Dobry den, chcela by som sa opytat, mam dlhodoby problem s pletou.Mam 32 rokov.Zostali mi po akne jazvicky, aky typ lasera by ste mi odporucili na zmiernenie akne a vyhladenie pokozky.V akom rocnom obdobi je vhodne absolvovat takuto proceduru, pripadne Va sprosim poradte mi akou metodou je mozne zmiernit akne, vyhladit pokozku, chemicky peeling som absolvovala, na urcity cas mi to pomohlo, ale nie je to ono.Je potrebne po urcitom case proceduru opakovat? Za odpoved dakujem Na jazvičky sú vhodné rôzne typy laserov.Záleží na tom,aké sú hlboké.Plytšie odstraňujeme IPL.Hlbšie frakčným laserom alebo hlbokým TCA peelingom.Môžete si to zopakovať,nevidím v tom problém.

16:16:18 - otázka od: Tomáš Dobrý ďen chcel by som sa spýtať či by ste mi vedeli poradit mám stale červené líca , navštivil som aj odborníčku ale nevedela mi poradit.Ak by ste mi mohli poradit rad sa vam ozvem aj na e-mail napriklad ak by ste ho tu mohli nechat. dakujem Váš problém je pravdepodobne tvz.erytém tváre.Odstraňovanie je trochu náročné na čas.Musí sa to odstraňovať postupne viac-krát.Vhodné je IPL.Môj mail je tom@stonline.sk,alebo www.tomar.sk

16:19:24 - otázka od: Timea Dobry den...Chcela by som sa spytat,po akne mi ostali na licach jazvy..Chodim ku koznej,ta mi predpisuje nejaky roztok..Uz to trva asi 3,4 roky..Ale nejake zlepsenie tam je..Nebudem mat uz nikdy uplne cistu tvar? Ten roztok je nejaký peeling?Asi je to len tvz.povrchový peeling,preto výrazný efekt nevidíte.Skúste absolvovať TCA peeling.Aj u mňa je tá možnosť..

16:20:46 - otázka od: Zuzana Prajem vam pekny den. Na brade mam od malicka velke znamienko-bradavicka,nie je to esteticky pekne a uvazovala som o jeho odstraneni.Aky sposob by bol najvhodnejsi na odstranenie?Vznikne tam potom velmi viditelna jazva? Za vasu odpoved vopred dakujem. Doporučujem to odstrániť CO2 laserom.Je to rýchly zákrok,hojenie je rýchle a bez jazvy.

16:21:38 - otázka od: sona Dobry den, chcela by som sa s Vami poradit, co je najlepsie na odstranenie porov na nose. Dakujem za odpoved. IPL,kyselina glykolová,Biomedic peelig...Je veľa možností....

16:22:52 - otázka od: Peter Kovar Dobry den pani doktorka, mam problem s akne ktoreho sa neviem zbavit od svojich 15 rokov. Mam 28 rokov, a nic nepomaha. Pouzivam Vichy kozmetiku na problematicku plet ani ta mi nepomaha.Ani antibakterialny get-Panoxyl mi nepomohol, antibiotika pomohli len docasne. Chcem sa vas spytat na vsetky mozne priciny tohto problemu. Moja plet sa zlepsila po vysadeni mliecnych vyrobkov asi tak pred 4 rokmi nakolko mi zistili alergiu. Mliecne vyrobky nekonzumujem, pretoze sa moj stav vdy zhorsi. Ale posledny rok sa to zase zhorsilo,plet vyzera necisto aj pokozka na hlave je postihnuta, este mi povedzte kde je vasa ambulancia a kontakt. To je na dlhší osobný rozhovor.Objednajte sa na 44 44 25 07.

16:24:42 - otázka od: eva miklosova Mozno podstupit fotoomladenie aj v tom obdobi, ked zena dojci?Ak nie, ktore zakroky by ste doporucili na omladenie, som starsia mamicka, ktora dojci 9mesacne babo a chcela by som i nadalej dojcit, no potrebovala by som svoju plet "ozivit", mohla by sa prip. pouzit novu radiometodu , ktoru ste nedavno prezentovali v TV? Pozdravujem a dakujem za odpoved. Dojčenie nie je kontraindikáciou k fotoomladeniu,iba gravidita.Radiotermoliftig je tiež výborný.Pri konzukltácii Vám poradím,čo je pre Vás lepšie.www.tomar.sk

16:28:40 - otázka od: Janka Dobry den, mam na vas par otazok.....je fotodepilacia trvala metoda ostranenia ochlpenia napr. na nohach??? Mam 27r. a stale mam problemy s akne, neviem co mam robit aby sa mi netvorili a aku kozmetiku pouzivat.... mozete mi dat k tomu nejaku radu? A od akeho veku je vhoden pouzivat kozmetiku proti vraskam? alebo krem okolo oci? dakujem velmi pekne Fotoepilácia nie je trvalé odstránenie ochlpenia,skôr minimálna redukcia nadmerného ochlpenia.Najlepší je diódový laser na odstr.nežiad.ochlpenia.Akné musíme riešiť pri konzultácii..Kozmetika proti vráskam sa začína používať,keď sa vytvoria prvé tvz.mimické vrásky.

16:30:43 - otázka od: Peter Dobry den, moja plet ma sklon k rozsirenym cievkam. Na tvari sa mi tvoria cervene flaky. Mam 21 rokov a chcel by som sa Vas opytat ci sa oplati podstupit laser aj ked tento sklon k rozsireniu tu vzdy bude. Dakujem. Od 18 rokov môžete absolvovať terapiu laserom.Čim skôr prídete,tým lepšie pre Vás.Inak cievky budú praskať a rozširovať sa.

16:33:05 - otázka od: Eva Dobry den, v novembri minuleho roka som absolvovala frakcny laser na celej tvari kvoli rosirenym porom- jazvam po akne (mam ich na celej tvari, hlboke, pokozka vyzera ako pomarancova koza), avsak tento zakrok mi vobec nepomohol. Chemicky peeling ani mikrodermabrazia nenarusia a neobnovia pokozku az tak ako frakcny laser, preto by som sa chcela spytat, ci existuje v modernej korektivnej dermatologii nieco, co pomaha odsrtanit hlboke pory na pokozke(jazby po akne),a co je ucinnejsie nez frakcny laser? Dakujem. Zle Vás poučili.Jeden zákrok nestačí.Ak chcete zjemniť jazvy aspň na polovicu potrebujete min.3 zákroky frakčným laserom.Musela by so Vás vidieť,ale sú aj iné možnosti.

16:34:22 - otázka od: Willoughby Dobry den, chcel by som sa len spytat ci by ste mi vedeli odporucit nejaky pripravok na plet, mam 18 a akne sa stale dokola objavuje( puberta :) ale aj tak, nieco co by mi to naozaj pomohlo liecit a nebolo to take viditelne,dakujem Zelená rada z Biodermy,alebo La Roche Posay,Avene.Najdete ich aj v lekárni..

16:36:02 - otázka od: Kuzmová Iva dá sa liečiť vitiligo ? mojej dcére sa v 30 rokoch začali tvoriť biele škvrny najskôr malé, ale teraz sú veľké, najväčšie má na krku a velmi veľké pod pazuchami ďakujem za radu Kuzmová Nedá sa vyliečiť..

16:40:43 - otázka od: Lucia Besádková Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, dokedy (do akého mesiaca), je možné absolvovať 3D fotorejuvenizáciu. Viem, že sa musí absolvovať 4-5 ošetrení v 2-3 týždňovom intervale. Čiže, ak by som sa teraz rozhodla pre tieto ošetrenia nie je už neskoro, vzhľadom na to, že sleničko sa už vystrkuje? A presne nerozumiem rozdielu v ošetrení 3D fotorejuvenizácii s ošetrením RT lifting. Ktoré s uvedených ošetrení by ste mi odporučila, ak mám 30 rokov a chcela by som zjednotiť farebnosť tónu pleti, sem tam sa mi objavujú pygmentové škvrny po antikoncepcii a taktiež sa mi pred menštruáciou objavia na tvári vyrážky, mám rozšírené póry a zmiešaný typ pleti. Za odbornú radu vopred veľmi pekne ďakujem. LB Dá sa ju absolvovať aj teraz,najneskôr treba začať v apríli a potom až na jeseň,v zime.Kedže máte 30 rokov a farebné zmany na pleti,rozš.póry..,tak Vám doporučujem klasickú fotorejuvenizáciu.Nie je ani potrebná 3d fotorejuvenizácia.RTL je vhodný na spevnenie,zjemnenie,vyrovnanie vrások,ale nerieši farebné zmeny na koži.

16:41:07 - otázka od: marta Dobrý den, chcela by som sa spýtať p.doktorky,čo by mi doporučila - pri koreni nosa smerom k oku som si vytlačala vyrážku a dodnes mi ostal červený fľak aj na dotyk nie je koža hladká. Mám to asi pol roka. Ďakujem. Treba to vidieť.

16:42:43 - otázka od: Emma Mam pigmentove flaky nad hornou perou. Podstupila som AHA kyseliny a teraz chodim na laser a nic. Mam za sebou 6sedeni a nic. Len trosku ale naozajtrosku vybledli ale to bude skor tym ze mi cez zimu vybledla cela pokozka . Zbavim sa toho niekedy alebo to mam na cely zivot? Tiez to asi znamena ze sa uz nikdy nebudem moct opalovat. DAkujem Pigmenový problém nad hornou perou je naozaj väčší problém.Ťaťžko sa to bieli.Najúčinnejšie je IPL,ale až na jeseň alebo v zimnom období.

16:45:48 - otázka od: Eva NA akom principe funguje samoopalovaci krem? Nie je pre pokozku caste pouzivanie skodlive, Mozem ho pouzivat na tvar aj ked mam pigmentove skvrny nezvirazni mi ich ako slnko? DAkujem Je tam DHA/dihydroxyacetón/,ktorý reaguje s bliekovinami v koži.Samoopalovacie krémy nie sú škodlivé.Nevylučujem alergické reakcie na citlivú pokožku.Vtedy ich treba prestať používať.Nezvýrazňujú hyperpigmentáciu.

16:47:26 - otázka od: Jana Dobry den, mam 29 a citlivu plet, rozne reagujem na kremy. Jedine AB kozmetika ma nedrazdi, len sa chcem opytat, co by mal obsahovat krem pre moj vek, staci Q10? Rovnako mi vznikaju okolo oci vrasky, ktore by som rada co najskor zacala redukovat, co by ste mi poradili? Dakujem Ste ešte veľmi mladá.Stačia Vám hydratačné krémy a na večer krémy napr.s vit.E.

16:49:13 - otázka od: ivett Dobry den, mam 45 r. aky zakrok k mojmu veku by ste mi doporucili ? Mam mimicke vrasky. Kde sa vykonava radiolifting a kolko to stoji ? Dakujem Určite radiotermolifting.Robíme ho iba v TOMARE.Jedno ošetrenie tváre stojí 166 EUR.Opakuje sa 5 krát, v priebehu dvoch týždňov.

16:50:54 - otázka od: lenka Dobrý deň! Chcem sa spýtať čo mám robiť keď sa mi po natretí krému na tvár urobia na tvári červené fľaky? Už som skúšala rôzne krémy ale stále sa mi stane to isté :(( Prestať ho používať.Natrieť si krém kalciovou mastičkou.Navštíviť dermatológa..

16:53:53 - otázka od: Janka Dobry den p.Tomekova, mam 24 rokov a mastnejsiu plet hlavne v T-zone. Posledny rok som chodila pravidelne raz za tri tyzdne ku kozmeticke (predtym asi tri roky priblizne raz za tri mesiace), teraz chodim ku koznej lekarke, ktora mi pocas jej liecby zakazala kozmeticku. Stale vsak nedokazem vyriesit moje problemy s akne.Mam neustale problemy s upchatymi pormi a casto sa mi tvoria zapalene vyrazky,najma v oblasti okolo ust, nosa a na licach.Denne si plet cistim pletovou vodou, pouzivam hydratacny krem, specialny krem na noc, raz do tyzdna si robim peeling a davam si pletovu masku. Nikdy sa nezabudam odlicit. Vysledok? Neustale problemy s pletou, dookola to iste. Robili mi uz aj krvne a alergologicke testy s negativnymi vysledkami. Som uz naozaj uplne zufala, myslim ze v mojom veku by mohli problemy s akne uz skoncit. :( Momentalne zvazujem mikrodembraziu, alebo o chemicky peeling, myslite ze aspon toto by mohlo mat nejaky osoh? Dakujem za Vasu odpoved. Vymente dermatológa,nezúfajte,skúšajte ďalej.Doporučujem MUDr.Paulínyovú,MUDr.Raszochovú,MUD.Haida,MUDr.Baroňákovú.

16:55:59 - otázka od: zdenka11 dobry den, chcem sa opýtať, na tvari mam malé červené žilky a na niektorých miestach nedokonalisti pleti, fliačiky a pod. Ako mam tomu predchádzat ? V akých cenách sa u vas pochybuju tieto služby ? dakujem za odpoved, prajem krasny den a vela uspechov dakujem Žilky vieme odstrániť laserom,aj fliačiky.Ceny jedného ošetrenia je od 50 EUR viac.Presne Vám povedia moje recepčné na t.č.02/44 44 25 07

16:57:45 - otázka od: mabo ahoj, mam 24 rokov a neustale problem s akne, ktory mozem definovat ako sezonny, pretoze ho mam iba v zime. beriem antikoncepciu Diane, sice pomaha, ale aj tak v obdobi chladu, sa mi vyhodia vrediky a ich hojenie trva aj mesiac. pouzivam kozmetiku La Roche, ale chcela by som uz konecne dospiet do stadia, ked budem mat plet bez akne. dakujem, prajem pekny den To Vám presne nepovie nikto.Chodte sa poradiť k lekárovi.

16:59:15 - otázka od: eva Dobry den, mam 26 rokov a problem s akne hlavne v oblasti chrbta. V poslednej dobe sa mi zacinaju vytvarat aj cervene flaky s malymi vyrazkami aj na licach. Na chvilu mi zvykol pomoct zineryt, ale potom sa problem vrati. Viete mi nejak poradit? Za odpoved vopred dakujem. Skontrolovať tvz.fokusyústomatolog.vyšetreie,ORL vyš.,gastroenterol.vyš.,gynekol.vyš./ a potom sa poradiť s kožným lekárom.

17:00:45 - otázka od: Jarmila Temkovitzová Dobry den, Mam 45 rokov a stale pouzivam makeup aby som si zjednotila farbu pleti a rozne nedostatky a fleky a tak. Uz davno som to planovala riesit ale neviem ako.. Chcela by som vediet aku metodu by ste mi poradili na zlepsenie kvality pleti, odstranenie roznych svetlejsich a tmavsich skvrn a podobne. Chcela by som nieco dlhodobo trvacne a zaujima ma aj v akej cenovej relacii sa to pohybuje. Dakujem pekne Doporučujem Vám na zjednotenie pleti 3D fotorejuvenizáciu.Jedno ošetrennie stojí 166 EUR a opakuje sa 5 krát.

17:02:27 - otázka od: Mirka Kovacova Pekny den pani Tomekova, mam na licach a pri nose cervene zilky.Pomoze krem na zacervenanie tvare napr. Eucerin na to urceny? Je vhodne dat si tento krem a + na to nejaky hydratacny make up, aby tu cerven zakrylo?Zatial to nemam az tak vyrazne, ale aby sa to dalej nerozsirovalo..Mam 32 rokov, dakujem Vam za odpoved, zdravi Mirka. Krém Eucerin je výborný,prípadne ho striedajte s Rosaliacom.v letnom období používajte ochranný faktor č.50.

17:04:16 - otázka od: Robert M Dobrý deň p. Tomekova, Chcel by som sa spytat prosím, ako by sa dali odstranit po akne cervene vyvyšeniny na pleti(v tvare kopceka). Mal som jeden vacsi zapal este miunuly rok v novembri a ostala mi dodnes takato jeda vacsia škvrna. Postupom času sa mi ta skvrna zmenšila, ale neosdsrtanila sa uplne. Pri mensich zapaloch pouzivam čiastocne : Sirove mydlo, roztoky bioderma. Pri vascich zapaloch po ktorych mi ostanu tie vacsie skvrny pouzivam contratubex, xeragel prip.na jazvy a nejaku vodičku na predpis, kt. mi odporucili v ULK v Bratislave. Z navstevy v ULK som nebol nadseny , becitil som vacsi zuajem zi ich strany, neviem mozno ze bolo vela hodin alebo pod...:)Dalej drzim bezlepkovu dietu asi uz 4. mesiac, zistil som ze takato strava bez lepku mi vyhovuje a s akne mam mensie problemy aj plet mam jemnu a citim sa lepsie pohodovejsie. Vedeli by ste mi v tomto poradit? Dakujem za odpoved Musím Vás vidieť,až potom Vám môžem niečo poradiť.

17:07:14 - otázka od: Želmíra Kralčáková Neviem posúdiť či potrebujem krém "hydratačný" alebo "výživný". Ak sa nenakrémujem, moja pleť je napätá, a ak nedostane "svoj" krém, tak sa mi urobia na tvári suché miesta, ktoré po namočení zčerveňejú. Na tvári pod okom mám prasknutú žilku, už som ju skúšala odstrániť elektrickou ihlou, ale znova sa objavila, potom ešte nejakou lampou u kozmetičky, ani to nepomohlo.Kozmetička mi odporučila už iba laser. Kde najbližšie si môžem dať túto cievku odstrániť (pochádzam z D.Kubína) a koľko taký výkon stojí? Žilku na tvári treba určite odstrániť laserom.Malo by Vám to pomôcť ihneď.Neviem presne koľko,asi od 50 EUR.Viac Vám povedia moje recepčné,ak zavoláte.

17:10:41 - otázka od: kovacova erika Zdravím Vás chcela by som sa spýtať na atop.ekzém.keby čakám bábo či aj ono bude mať atop.ekzém.liečim sa antihistaminikami a beriem vakcínu može sa stav zlepšiť spomínanou liečbou čo odporúčate aké kroky pri plánovaní bába Ak máte Vy atopický ekzém,tak je 50% pravdepodobnosť,že Vaše dieťa ho bude mať.Treba navštíviť dermatológa.Pri atopii sú určité dôležité zásady,čo sa týka stravovania,oblliekania,terapie,bytového prostredia....To všetko Vás poučí dermatológ

17:11:40 - otázka od: zuzka dobrý deň, vždy keď vídem zo solária, alebo si čistímpleť, mám na tvári také malé červené jazvyčky, sú trošku vidieť aj keď nemám make up, ale chcela by som sa ich zbaviť. Ďakujem Musela by som to vidieť,neviem takto zodpovedne odpovedať.

17:20:33 - otázka od: Katka srdecne pozdravujem... ja by som snad este nieco ohladom moznosti odstranovania celulitidy... vystaci si clovek s kadejakymi roll-on-mi, upravou stravy a cvicenim alebo to nadobro pojde len s laserom prip. inou odbornou metodou..??? Vdaka za odpoved.. majte sa krasne, nech sa Vam dari:-) Celulitída je naozaj veľký,hlavne ženský problém.Mali by ste skonbinovať-vhodná strava,najmä zelenina,ovocie..,pitný režim,aeróbne cvičenie a lymfodrenáž.Doporučujem lymfodrenáž celého tela,napr.LPG s prístrojiom Cellu M6.Zmierni celulitídu,odstánia sa škodlivé látky z organizmu,pokožka bude hladšia.Bola som v auguste v USA na dvoch prestížnych klinikách a taktiež robili lymfodrenáž s týmto strojom.Majú s nim najlepšie výsledky.Zázraky neočakávajte,ale redukciu celulitídy a spevnenie určite dosiahnete.

17:21:59 - otázka od: berankova dobry den, chcela by som spytat, dokedy je koli slnecnemu ziareniu mozne absolvovat frakcny resurfacing na jazvicky a kolko nasledujucich dni nevystavovat plet slnecnemu ziareniu Najlepšie v neslnečnom období,takže teraz ešte áno.Pleť nevystavovať slnu aj mesiac po zákroku,iba ak s OF 50.

17:24:48 - otázka od: Kristína Dobrý deň, mám vitiligo, kt. mám od 12 tich rokov na chrbte, rukách a minulý rok sa mi začalo robiť na horných viečkach. Slnku sa vyhýbam. Čo mám prosím robiť, aby sa mi to nerozširovalo okolo očí? Aj mojim deťom 7 a 9 r. som objavila malé fliačky zatiaľ len síce 4 o veľkosti 5 mm, ale bojím sa aby sa im to nerozširovalo. Pravidelne ich natieram ochr. faktorom 25-30 a slnko je u nás povolené len po 15 a v lete po 16 hod. + doobeda do 11hod. Ako prevenciu im dávam Beta karoten v tabletkách. Dá sa ešte niečo spraviť aby sa nám to nerozširovalo? Existuje niečo na to aby mi to zmizlo? Prosím poraďte mi som hrozne zúfalá, a neznášam leto. Deti leto milujú a aj napriek natieraniu a vyhýbaniu sa slnku sa im to začalo robiť. Poraďte mi prosím. Ďakujem moc za odpoveď . Kristína S týmto vám neporadím.Medicína zatiaľ nedokáže zabrániť zväčšovaniu/progresii/ ložísk vitiliga...

17:26:15 - otázka od: dia dobry den,chcem sa spytat aky konkretny krem mam uzivat na ocne partie,mam 26 rokov a ked sa usmejem tak mam dost viditelne vrasky.dakujem Doporučujem očný krém od Biodermy/červená rada/.Pre Vás bude ideálny,ste ešte mladá.

17:27:06 - otázka od: Terezia Mihalikova Dobry den, rada by som sa u Vas objednala na konzultacie. Kedze som z Kosic, viem si aj tak dohodnut termin. Problemov mam viac. Dakujem Teším sa na Vás.Na www.tomar.sk máte všetky informácie,aj t.č.

17:28:54 - otázka od: Radka Pani doktorka, mam 35rokov (i ked mi tipuju na 25), som pacientkou vasej kliniky a uz som vyskusala chemicky peeling, jetpeel, kyseliny (to vsetko hlavne kvoi akne) Co by ste ale odporucali na ozivenie/omladenie pleti?hlboke vrasky este nemam, len ta pokozka zacina vyzerat unavene. Rozmyslala som nad botoxom, ale mam pocit, ze na to mam este cas. Zastavte sa a skonzultujeme to.Sú veľké možnosti,nie iba botulotoxín.

17:30:09 - otázka od: Radka Dobrý deň,mám problém-rozšírené cievky na nohách,metličky už niekoľko rokov. Chcela by som si ich dať odstrániť laserom, koľko sedení musím cca absolvovať? Metličky nie sú veľmi viditeľné,iba z blízka. ďakujem za radu. Áno dajú sa odstrániť laserom.počet ošetrení poviem,keď ich uvidím a cenu Vám povedia na recepcii na klinike TOMAR.

17:31:28 - otázka od: ANNA Mám v oblasti nosa a brady sústavne začervenalú a suchú pokožku, vraj je to seboreickeho pôvodu. Ako a akými pripravkami si ju mam ošetrovať. Da sa to odstraniť? Ako? Ďakujem Sú špeciálne krémy na seboroický typ pleti.Doporučujem Biodermu,La Roche Posay...

17:32:26 - otázka od: Sonja Dobrý deň, prosím Vás o radu: neviem či mám mastnú alebo suchú pleť, tvoria sa mi na nej šupinky a zároveň aj vyrážky.Keď si dám pleť na suchú kožu, tak sa mi tvoria vyrážky a keď si dám krém na mastnú kožu, tak cítim ako mi ju sťahuje. Momentálne používam krém na citlivú pleť, pretože som pred dvoma rokmi prekonala dosť ťažký ekzém. Mám 34 rokov, 2 deti.Ďakujem. Určite to treba vidieť.Skonzultujte to s dermatológom.

17:35:18 - otázka od: Anna Záhorcová Môj syn má po tele strašné množstvo znamienok. Myslím, že počtom by uspel aj v knihe rekordov. Niektoré si už dal odstrániť, ale zdá sa mi, že po odstránení jedného, sa mu vytvorí 10 ďalších. Poraďte prosím, čo by sme mali robiť. Vôbec nechodí na slnko(k moru, na kúpalisko)Som z toho nešťastná, pretože viem, aké je to nebezpečné, a on má z toho komplexy. Ďakujem a želám príjemný deň A. Záhorcová Chrániť sa pred slnkom.Kupit si tyčinku/OF50/ a natierať znamienka.Pravidelne navštevovať dermatológa cca 2 krát ročne.Skontrolovať znamienka dermatoskopom a sledovať ich!

17:36:13 - otázka od: Marika B. Odstraňujete aj "žilky" na tvári a koľko by stál tento zákrok? Áno,cenu presne neviem.Závisí od počtu cievok.www.tomar.sk

17:37:03 - otázka od: Dadka Dobrý deň, chcem sa opýtať akú starostlivosť mi poradíte pre problematickú pleť (mám 24 rokov a stále mám s tým problém) Ďakujem. Pekný deň. Určite profesionálne kozmetické ošetrenie a konzultácia s dermatológom.

17:38:17 - otázka od: Denka Dobrý deň chcem sa opýtať, ohladom znamienka na tvári.. Musím ísť najprv k kožnej lekárke na vyšetrenie až potom mi ho môžu chirurgicky odstrániť ??? Áno,iba kožný lekár Vám dokáže zodpovedne posúdiť znamienko a určí ďalší postup.

17:39:03 - otázka od: Martin Chcem sa spytat... Na čele mam taky slabohnedy flak (cca 1,5cm), uz ani neviem od coho - mam ho tam roky, a najviac sa ukazuje na fotkach... Da sa to nejak odstranit, prosim? V podstate akykolvek rana, ci skrabanec... stale mi potom zostava flak a strasne strasne dlho mizne :( Dakujem za odpoved! Treba to vidieť..

17:39:26 - otázka od: Ada Mám 41 rokov a nad hornou perou a na čele medzi obočím sa mi pred cca. 3 rokmi objavili hnedé fľaky, ktoré sa zvýrazňujú hlavne v lete, napriek tomu, že používam krémy s ochranným faktorom 50. Akým spôsobom sa dajú odstrániť? Skušala som peeling AHA kyselinami, ktorý bol takmer bez efektu. Skúste laser.

17:43:16 - otázka od: PETER Dobry den.chcel by som vas poprosiť o radu.mam 21 rokov a stale mam problémy s akné,uz od 15tich rokov.vyskúšal som uz viacero liekov predpísaných mojou doktorou,ale nič nezabralo.co by ste mi poradili?su nejake vyživove doplnky,ktore pomáhajú pri boji proti akné?prípadne aký máte nazor na liek roacuttane?vela som o nom čítal,aj o vedľajších účinkoch,pričom liečba nemusí byt ani uspesna.dakujem. Roaccutane je výborný liek na ťažšiu formu akné.Musí Vám ho predpísať a doporučiť Váš dermatológ.Sú tam samozrejme aj vedľajšie účinky pri jeho užívaní,ale o tom Vás informuje taktiež lekár.Ja ho doporučujem často svojim m.

17:45:06 - otázka od: Eva Dobrý deň, chcem sa dať fotoomladiť, no kvôli slnku nestihnem počet odporúčaných ošetrení. Môžem to urobiť tak, že teraz začnem a na jeseň budem pokračovať? Ďakujem. Nie,radšej začnite na jeseň.Nerobte si medzi ošetreniami dlhšie pauzy ako 1 mesiac.

17:47:34 - otázka od: Janka Pani doktorka za akých podmienok si viem s vami dohodnúť stretnutie, t.z.poskytujete aj "iba" konzultácie?Chcela by som vedieť, čo všetko si môžem dovoliť na sebe vylepšiť so svojim skromným bankovým kontom.Viete mi poradiť aj v prípade, že by som vám poslala svoju fotografiu tváre? Sú konzulácie platená služba? Ďakujem. Nie,fotku neposielajte.Treba prísť osobne,keď sa Vám to bude hodiť.Konzulácia stojí 16,50 EUR.

17:51:17 - otázka od: mima Čo je to fotoomladenie a aký má účinok.Ďakujem Fotorejuvenizácia je neinvazívna omladzujúca kúra.Okrem spevnenia pleti,zjemnenia vráskok sa odstraňujú aj cievky a hyperpigmentácie a ešte sa aj sťahujú póry.Doporučujem ju každej žene apoň raz absolvovať.Viac na www.tomar.sk

17:53:16 - otázka od: mima A ešte mám jednu otázočku,chodím na vákuove odstránenie celulitídy,je to spolahlivé alebo sú to len zbytočne vyhodené peniaze?Ďakujem Neviem presne o aké ošetrenie ide.Ak je to vákuová lymfodrenáž celého tela,tak by to malo byť dobré ošetrenie.Držím palce.

17:54:04 - otázka od: Marika čo by ste odporúčala k rozšíreným žilkám na tvári? Koľko by stál zákrok na ich odstránenie? IPL ošetrenie,zákrok stojí od 50 do 150 EUR.

17:57:32 - otázka od: katarina dobry den, chcela by som sa spytat, ake mate uspechy s odstranovanim celulitidy a aky je postup, ak by som sa chcela k vam objednat ? Dakujem Doporučujem LPG.Kedže som už kúpila druhú,vylepšenú verziu tohto prístroja je asi zrejmé,že výsledky máme výborné.Ošetrenie sa opakuje a prístroj sa volá CELLU M6/lekársky stroj/.Pozor sú aj kozmetické CELLU prístroje,sú menej účinne.

18:01:30 - otázka od: Gabriela Deáková Mám 42 rokov a už dlhšiu dobu uvažujem o botoxových injekciách /čelo, okolie očí/. Mám však trochu obavu, pretože kamarátka po vpichoch mala 5 mesiacov vykrivené ústa.Prečo k tomu došlo? Čo by ste mi poradili vy? Začala som používať kozmetiku La Prairie je pre ženu v mojom veku vyhovujúca? A ešte jedna otázka čo mi poradíte na nosovo-ústne ryhy? Prajem veľa spokojných klientov. Nebojte sa botulotoxínu.Ak je aplikovaný odborne,výsledok je fantastický.Do nosovo-ústnych vrások Vám doporučujem si dať aplikovať implantát, napr.kyselinu hyalurónovú.Ak Vám ta´to kozmetika vyhovuje,tak nemám nič proti.Ďakujem.

18:14:14 - otázka od: EvaM je pravda, že odstranenie nežiaduceho ochlpenia laserom, je trvale a neskodne? Odstránenie nadmerného ochlpenia laserom je trvalé,avšak v priebehu života ešte nejaké množsto nových chĺpkov dorastá.Ak je to odstránenie kvalitným laserom,tak je samozrejme bez rizík. Ďakujem Vám za otázky.Som prekvapená,že ich bolo tak veľa.Ak som Vám aspoň trochu poradila a pomohla,tak som rada.Ak by ste chceli poradiť a skonzultovať Váš problém,môžete ma navštíviť v dermatologicko-laserovej klinike TOMAR,na Tehelnej ulici.Prajem Vám pekný večer a ešte raz ďakujem.Adriana Tomeková

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu