Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Eurovízia: Krutá rana pre Cmorika! Neúspech nezvládol! Plakal v zákulisí?

Peter Cmorik so sklonenou hlavou. Zobraziť galériu (3)
Peter Cmorik so sklonenou hlavou.

BRATISLAVA - Trpká príchuť prehry! Úradujúci Zlatý Slávik Peter Cmorik (28) toto určite nečakal! Po včerajšom poslednom semifinálovom kole už pre neho v Eurovízii nie je miesto. Vypadnutie z hudobnej šou znášal ťažko.

Zoznam finalistov Slovenského národného finále Eurovízie je po včerajšku kompletný. Paradoxne v ňom však nefiguruje úradujúci Zlatý Slávik Peter Cmorik, ktorý bol jedným z horúcich favoritov na postup do samotnej Moskvy. Diváci totiž v nedeľu rozhodli o tom, že do ďalších bojov postupuje Kamil Mikulčík & Nela Pocisková z prvého miesta a skupina Desmod s Luciou Novákovou z druhého. Nominantom poroty sa stal Michal Chrenko.

Peter Cmorik, ktorý je zvyknutý žať jeden spevácky úspech za druhým, bol z výsledkov zjavne rozladený. Po ich vyhlásení stál medzi ostatnými vypadnutými súťažiacimi. Vždy, keď ho snímali kamery, mal kamennú tvár a sklesnutý výraz. Podľa našich informácií zo zákulisia mal dokonca slzy v očiach. Veď si uvedomoval, že od postupu do Slovenského národného finále ho delilo iba niekoľko desatín percenta hlasov. 

„To je všetko preto, lebo si mi neposlal esemesku,“ snažil sa žartovať so spolumoderátorom relácie Martinom Kontúrom, ktorý pohotovo zareagoval: „Prepáč, mal som telefón vypnutý v šatni.“ Dôkazom, že Peter Cmorik neznášal neúspech jednoducho, môže byť aj fakt, že odišiel zo šou pred jej samotným skončením - ešte v čase, keď v zákulisí vyhlasovali zostavu finálového kola. Cmorika sme hľadali márne aj potom, ako sa vypli kamery. Nebol však k dispozícii a nemal záujem komunikovať s novinármi. So svojim neúspechom sa zjavne nechcel s nikým deliť.

Na rozdiel od neho mal radosti na rozdávanie Kamil Mikulčík, ktorý odspieval duet s Nelou Pociskovou. Skladba s názvom Leť tmou im zaručila postup z prvého miesta. „Ďakujem, toto som nečakal,“ zmohol sa iba na pár slov zjavne šokovaný spevák. Na jeho nezhovorčivosť ihneď zareagoval moderátor Martin Pyco Rausch, ktorý trefne podotkol: Diagnóza Robo Opatovský pokračuje.“ Narážal tým na Opatovského minulotýždňový nečakaný postup, po ktorom tiež stratil reč.

Z druhého miesta postúpila skupina Desmod a Lucia Nováková. Tento úspech je aspoň malou náplasťou na zranenie lídra kapely Mária Kulyho Kollára. Ten totiž nešťastne padol z pódia 15. februára počas generálky Eurovízie a skončil s otrasom mozgu v nemocnici. Náhradný termín bol stanovený na včera. „Musel som si na neho zvyknúť. Už sme sa zoznámili,“ vtipkoval o svojom páde z javiska Kuly.

Nominantom poroty sa v poslednom semifinálovom kole stal Michal Chrenko so skladbou Proti prúdom. Včerajšie kolo nebolo výnimočné iba v tom, že v ňom súťažilo jedenásť interpretov namiesto desiatich, ale aj preto, že mal Laco Lučenič v rukách špeciálnu divokú kartu. Z pozície predsedu poroty  si mal právo zvoliť spomedzi všetkých vypadnutých interpretov jedného, ktorý ešte bude mať šancu zabojovať o postup do Moskvy. „Je to moja osobná nominácia a nemusel som nad ňou dlho rozmýšľať. S úplne pokojným srdcom dávam šancu spevákovi Samovi Tomečkovi,“ povedal Lučenič.

 

V piatom semifinálovom kole rozhodli esemeskujúci diváci takto:

01. Kamil Mikulčík a Nela Pocisková - Leť tmou

02. Desmod a Lucia Nováková - Posledná minúta

____________________

03. Peter Cmorik Band - Keď spíš

04. Metalinda - Chcem pre teba žiť

05. Dolores - Kto nám slabým odpustí

06. Smola a hrušky - Na čom záleží

07. Michal Chrenko - Proti Prúdom (nominant poroty)

08. Th13TH - Všetko je inak

09. Natália Hatalová - Spím

10. Alena Kortis - Zbláznený za láskou

11. PapaJam - Nemusíš sa báť

 

Ako bude vyzerať Slovenské národné finále? Kliknite SEM!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu