Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zomrel bubeník Karel Jahn zo skupiny Katapult!

Karel Jahn zo skupiny Katapult
Karel Jahn zo skupiny Katapult

PRAHA - Český hudobník Karel "Káša" Jahn, ktorý sedel za bicími v kapele Katapult, dnes zomrel. Informovalo o tom Rádio Beat.

O ďalšieho člena prišla skupina necelé dva mesiace po smrti basgitaristu Jiřího Šindelářa, ktorý podľahol chronickej pľúcnej nedostatočnosti. Pred dvoma rokmi Katapult opustil bubeník Anatoli "Tolja" Kohout. Práve jeho nahradil na začiatku roka 2008 Jahn. Zo skupiny zostal nažive už len kapelník Olda Říha. O úmrtí svojho kolegu vraj počul, ale neverí tomu. "Čakám na oficiálne potvrdenie jeho syna," uviedol pre internetový portál iDNES.cz.

Karel "Káša" Jahn, ktorý sa narodil v roku 1949, patril k priekopníkom českého rocku. Spočiatku bol členom kapely Rebels na čele s Jiřím Kornom. V roku 1968 nahrali debutový album Šípková Růženka. Rebels sa na začiatku 70. rokov rozpadli a na hudobnú scénu sa vrátili o dvadsať rokov neskôr. V roku 1974 Jahn emigroval do Švajčiarska, kde hrával s basgitaristom Jiřím Kozlom. Spoločne založili rockovú skupinu The Crown, ktorá patrila medzi najúspešnejšie švajčiarske kapely.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu