Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Timko ako dieťa nedostal darček, Brychtová sa tešila z riflí

Katarína Brychtová Zobraziť galériu (12)
Katarína Brychtová

BRATISLAVA - Na Vianoce z detstva dodnes nezabúdajú mnohé známe tváre.

Kým moderátorka Katarína Brychtová rada spomína, ako ju pod stromčekom ešte počas komunizmu čakali rifle, spevák kapely No Name Igor Timko raz nedostal žiaden darček, lebo bol neposlušný.

"Naši mi schovali darček, keď som mal desať rokov. Vyrušoval som a bil som sa s bratmi," povedal Timko, ktorý práve so svojimi tromi bratmi pred viac ako desiatimi rokmi založil úspešnú slovenskú kapelu. Darček vraj dostal až pol hodinu po tom, čo už ostatní tie svoje mali. "Reval som a potom som robil zo seba hrdinu. Keď mi ho dali, tak som povedal, že už ho nechcem," prezradil s úsmevom Timko, ktorý je od apríla dvojnásobným otcom.

Naopak moderátorka Pošty pre teba Brychtová má živé spomienky na Vianoce v časoch, keď mala 12 rokov. "Pamätám si prvé rifle, hrozne som po tom túžila a nebola som si istá, či ich dostanem," spomínala moderátorka. V časoch komunizmu totiž "texasky" malo len pár "vyvolených". "Strašne som sa tešila. Lebo ony boli vtedy hrozne drahé. Stáli 120 bonov," pousmiala sa Brychtová. Počas socializmu totiž nebolo ľahké získať ani samotné bony - poukážky do obchodu so zahraničným tovarom. Slováci a Česi ich mohli dostať len výmenou za zahraničnú menu alebo kúpiť od vekslákov.

Veľmi ju však potešili aj jej deti, keď jej pred pár rokmi kúpili veľkú knižku o svetových hradoch a zámkoch. "To bol pre mňa možno najdojímavejší darček. To svedčí o tom, že tí ľudia počúvajú toho druhého a chcú vám urobiť radosť," poznamenala. Známa televízna tvár sa preto teší aj na blížiace sa Vianoce, ktoré nebude tráviť na obrazovke, ale pred ňou. Určite si nenechá ujsť viaceré rozprávky. Televízia vraj odvysiela aj dve, v ktorých hrala ako študentka.

Na Vianoce s rodinou si potrpí aj speváčka Jana Kirschnerová, ktorá žije v Londýne. "Ja potrebujem byť so svojimi rodičmi, pretože to sú najpozitívnejší ľudia, ktorých mám okolo seba," podotkla speváčka. Preto vraj ani nerozmýšľala nad tým, že by cez sviatky ostala v Británii. Oveľa viac ju láka chalupa v Banskej Štiavnici. Počas týchto sviatkov oslávi aj tridsiatku, narodila sa totiž 29. decembra.


Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu