Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kollár opäť otvoril svoje srdce aj peňaženku!

Boris Kollár Zobraziť galériu (2)
Boris Kollár

BRATISLAVA – Podnikateľ Boris Kollár (42) poskytol predčasom lietadlo na prevoz Kristínky, ktorú brutálne zbili v Bulharsku. A teraz pomáha opäť - finančne. Potom, ako sa dozvedel, že hendikepovaný Ondrej Mészáros (56) má kvôli svojmu zdravotnému stavu vážne finančné problémy, začal konať.

Bratislavčan Ondrej Mészáros je ťažko zdravotne postihnutý, odkázaný na trvalé ošetrenie a pomoc druhých. Okrem toho má niekoľkotisícové nedoplatky v Sociálnej poisťovni, ktoré mu mesačne stŕhajú z jeho invalidného dôchodku. Kvôli chorobe mal totiž väčšie výdavky na lieky a zdravotnícke pomôcky, takisto vyššiu spotrebu vody ako aj náklady na dopravu.

Zarážajúce je, že jeho dôchodok nedosahoval ani základné životné minimum. Donedávna mesačne dostával 5160 Sk, z ktorých mu vykonávali exekučné zrážky vo výške 1388 Sk. „Od minulého mesiaca mi to síce zvýšili na 5418 SK, ale z toho sa predsa nedá žiť. Ešte mám dlh viac ako 45 tisíc korún. Pracovníčka Sociálnej poisťovne mi dokonca povedala, nech idem žobrať. Však to je urážka osobnej cti,“ rozhorčene a zároveň so smútkom v hlase povedal pre topky.sk pán Mészároš.

„Okrem týchto starostí mi nevyhovuje ani bývanie. Byt mám na siedmom poschodí, ale výťah chodí len po šieste. Musia ma stále vynášať. Požiadal som o bezbariérový byt, ale nájom je v ňom 7 tisíc korún. Kde by som naň nabral?“ povzdychol si.

Keď sa bratislavský podnikateľ Boris Kollár dozvedel o pánovi Mészárosovi, rozhodol sa mu pomôcť. Je ochotný uhradiť všetky jeho podlžnosti voči Sociálnej poisťovni. „Je to človek, ktorý má strašne malý príjem a nemôže ísť teda ani do žiadneho zariadenia. Ale má odpracovaných 25 rokov, tak by sa o neho mal štát postarať. Systém na neho zabudol, ale nie len na neho, takýchto prípadov je omnoho viac,“ povedal pre topky.sk podnikateľ. 

„Preto by mali najmä verejnoprávne médiá na takéto prípady upozorňovať a odhaľovať ich. Je nezmysel, aby som mu kupoval výťah. Môžem mu pomôcť tým, že mu zaplatím tie nedoplatky, ktoré sú podľa mojich informácii okolo 80 tisíc, ale ďalší smeč je potom na ministerke sociálnych vecí a rodiny. Ona musí riešiť takéto prípady komplexne, vyriešiť ich principiálne,“ vysvetľuje boháč. 

Boris Kollár prezradil, že dôvodom jeho pomoci je hlavne to, aby si aj ostatní ľudia, najmä podnikatelia, uvedomili, že môžu pomôcť. „Keď som pomohol Kristíne, zrazu tu boli viacerí, ktorí chceli pomôcť, a to je dobré. Nechcem tvrdiť, že ja som niečo začal, alebo spustil, ale je dobré, keď niekto začne, a potom sa niečo pohne,“ povedal milionár, ktorý sa netajil tým, že mal v živote šťastie. A tým, že pomáha iným, sa to snaží kompenzovať. „Nerobím to len pre neho. Budem rád, keď sa pridajú aj iní,“ dodal.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu